Три проекта за ремонт на "Дондуков". Софиянци да избират

Щяло да бъде запазено озеленяването и да се сложат още дръвчета
14 сеп 2016 11:52,
13
Три проекта за ремонт на "Дондуков". Софиянци да избират
Снимка: архив Reuters

Столичната община е подготвила три проекта за ремонт на бул. "Дондуков", коментира зам.-кметът по транспорт в София Евгени Крусев в "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Различното в трите варианта е настилката, която ще бъде изпълнена на пътните платна, обясни Крусев. По думите му вариантите са: изцяло паважна настилка, булевардът да бъде преасфалтиран нацяло или да се направи смесена настилка като паважът е върху трамвайните линии и местата за паркиране.

"Паважът като настилка има своите предимства. Освен, че би се запазил сегашният вид на булеварда, с който всички са свикнали, той би могъл да бъде и възпираща функция за шофьорите да карат върху трамвайните линии като по този начин да осигурим предимство на трамваите и по-висока скорост. Булевардът е много натоварен. Много коли преминават, трамваите изпитват затруднение в час пик. Смятаме, че с тази мярка бихме могли да предотвратим в известна степен карането върху трамвайните линии", посочи той.

Цялото озеленяване по бул. "Дондуков" ще се запази, а и ще бъдат засадени нови дървесни видове там, където има липси, коментира Крусев.

Зам.-кметът по транспорт обясни, че в момента има анкета в сайта на Столичната община, където всички граждани могат да дадат своя глас и да разгледат вариантите. Организираме и обществена дискусия с всички заинтересовани страни, добави той.

Към момента основният обект, който се изпълнява в София е третата линия на метрото, коментира още Крусев. По думите му в момента се изпълнява най-тежкият участък, който е в централната част. Работи се в срок по всички метростанции, заяви той и добави, че се надява до средата на 2017 г. да приключи наземната работа.

Паралелно с ремонта на бул. "Дондуков" се предвиждат ремонти на цялата пътна инфраструктура на бул. "Прага". Крусев се надява и бул."Монтевидео" да бъде довършен до НБУ. Ще има и ремонти във вътрешнокварталните улици, съобщи той.

Велотранспортът също е приоритет за Столична община, добави Крусев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
младен преди 7 години
"...той би могъл да бъде и възпираща функция за шофьорите да карат върху трамвайните линии..."Ми забранете спирането за престой и паркиране и ще спрат да карат по трамвайните линии.
11
5
 
6
 
! Отговори
Живеещ на Дондуков преди 7 години
Искаме си паветата. Асфалт искат селяните.
10
0
 
9
 
! Отговори
Абе преди 7 години
Щом може да се гласува по много пъти , резултатът е ясен. Мангизите от тези хубави павенца ще напълнят гушката на новия любчо.Апропо, Къде покрихте Любчо Христов. Нали беше чист като сълза на кошута?
9
2
 
11
 
! Отговори
ЦЕКО преди 7 години
АЗ СЪМ ЗА ПАВЕТА!! Но като гледам как ги редят пропадата на 6-тия месец. Всички ремонтирани павирани улици последните 10 години са пропаднали, вкл. жълтите павета. На кукуш след ремонт остават цели камари с павета, които изчезват по частни дворове и след 2 месеца се отваря дупка
8
2
 
10
 
! Отговори
Жоро Павето преди 7 години
Павето е вечна настилка. Ама няма интерес да е там. щото не може да се гепи от ремонти.Факт е,че павета от нашите улици се изнасят в Зап. Европа
7
4
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Сега е с павета, редовно карам по Дондуков - живея съвсем наблизо и нямам никакъв проблем с настилката. Ако сложат асфалт, ще започнат и проблемите - дупки, локви, бесни мотористи, ....Проблем с настилката може да имат тези, които не карат с до 50 км/час, а искат да карат с 100 км/час. те са тези, които искат асфалт, за да направят Дондуков състезателна писта.
6
8
 
9
 
! Отговори
пешо преди 7 години
махайте паветата, може да са много красиви и издържливи, ама карането върху тях е кошмар.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работата отдавна е нагласена и се знае, че ще сложат асфалт навсякъде, но сега имитират някакво допитване до хората. Крайният резултат от анкетата също е определен предварително.
4
0
 
1
 
! Отговори
Вариант 3 преди 7 години
...само на него се виждат дръвчета! При другите варианти ги няма. За този булевард, като гледам само една лента за движение, тесничко е за този трафик там, но пък и да не се паркира е тъпо, не знам според мен проблема ще си остане същия, както и да асфалтират или павират
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Принципно най-добрата настилка си остават паветата, но ако са павета, мафията няма да може всяка година да прави поредните некачествени ремонти и съответно да печели на наш гръб. При това ако са павета, на Дондуков ще е по-тихо, заради мотористите.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако там сложат асфалт, това ще бъде огромна радост за мотористите, които ще си пробват денонощно моторите там. Пробват означава кой мотор може да шуми най-много и евентуално кой може да вдигне над 200 км/час.
1
1
 
12
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Доста общи приказки звучащи на пръв поглед добре, но зад които се крие огромна корупция и просвояване на по-голямата част от нашите данъци.