"Овча купел" излиза: Бежанският център вън от квартала!

Хора от квартала: Бежанците уринират навсякъде, мърсят...
16 сеп 2016 13:37,
101
"Овча купел" излиза: Бежанският център вън от квартала!
Снимка: архив, Bulphoto

Жители на столичния квартал "Овча купел" заедно с представители на ВМРО, "Атака" и Националния фронт за Спасение на България излизат довечера на протест с искане за закриване на бежанския център в квартала.

Владимир Митов от ВМРО заяви, че все още нямат разрешение къде да се състои протестът, но няма да има безредици, които да застрашат живота и здравето на хората. От партията искат бежанските центрове да бъдат от закрит тип в рамките на три месеца, както и пълна екстрадация на нелегалните мигранти.

Още по темата

Станил Станилов от "Атака" коментира, че подкрепят протеста и също потвърди, че той ще бъде мирен и няма да няма да застрашава никой.

"Искаме обаче напрежението да бъде намалено и хората да живеят нормално в квартала", каза той пред bTV.

Живеещите в "Овча купел" изразиха притеснението си, че могат да бъдат засегнати от конфликтите на бежанците, и че мястото на центъра е в район, в който има две детски градини, две училища и университет.

Други жители също изразиха подкрепата си за затварянето на центъра, поясниха, че нямат общо с протеста, но вече са писали писма по въпроса. Четири месеца са чакали отговор от Министерския съвет, откъдето накрая са им казали, че евентуалното затваряне на бежанския център няма да е конкретно решение.

Според хората мястото на протеста е пред МС и пред общината. Те допълниха, че не усещат страх или напрежение, а отвращение от начина на живот на бежанците и от бездействието на институциите.

"Става въпрос за уриниране навсякъде, безразборно хвърляне на боклуци, блъскат се в магазините, родителите качват децата си по капаците на колите", оплакват се хората.

Според живущи в квартала има провокация към бежанците от страна на политически сили, които организират този протест.

Информацията за организирани нападения над мигранти потвърждават хора от квартала, които са ставали свидетели на подобни случки и дори са оказвали помощ на пострадали.

Според "Атака" и ВМРО обаче провокация няма, а хората настояват за закриване или преместване на центъра.

В центъра в столичния квартал "Овча купел" се настаняват семейства и непридружени малолетни и непълнолетни. Тези хора не са агресивни, заяви председателят на Агенцията за бежанците Петя Първанова.

Когато се подава молба за международна закрила, няма как да се установи какъв е характерът на лицето, посочи тя. Полагаме много усилия да им се обяснява, непрекъснато се провеждат беседи, обяснява им се, че са в друга културна среда, какво трябва да спазват, кое е нарушение, кое е престъпление, изтъкна Първанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ром пита ром , от кой Етнос е
37
7
 
63
 
! Отговори
Провинциалист преди 7 години
Не мога да разбера ние народ ли сме или стадо ***?Ако сме народ довечера трябва поне 200000 "Софиянци" да излязат на разходка не заради кучетата си , а заради самите тях ,защото положението в цялата страна ще стане нетърпимо. Не може бедния работещ освен да издържа *** *** да почне да издържа и търтеите от цяла Африка и Азия. Кой нормален човек си мисли, че тези смрадове идват тук да работят и да се интегрират? От три години АТАКА искаше ОГРАДА ПО ЦЯЛАТА ЮЖНА ГРАНИЦА.ВОЛЕН БЕ ПРАВ.
36
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова ша оправи положението , няма страшно
35
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ходих по Африка и какво да ви кажа - където им се доходи по каквато и да е нужда, там го правят пред всички. За тях това е нормално.
34
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ние, българите, сме търпеливи, но всяко търпение се изчерпва.Спрете да наричате тези брадатите на снимката "бежанци" - ТОВА СА ОКУПАТОРИ !!! НАГЛИ, АГРЕСИВНИ, БЕЗОЧЛИВИ!Корумпираните гранични полицаи ги пускат в родината ни, тук полицаите ги пазят от нас - това е нашата държава, на тези полицаи ние им плащаме заплатите и те трябва нас да пазят от тях! ДОКОГА ЩЕ ГИ СЪБИРАМЕ ТУК ?!? КАКВО ДА ГИ ПРАВИМ ?!? ТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НАС, ИСКАТ НИЕ ДА ИМ СЛУГУВАМЕ! ДОКОГА ?!? М
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не съм спал цяла нощ защото не зная върнали са 5 -та афганистанци от сръбската граница пеша където ги показаха по телевизията.
32
2
 
53
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Хайде тогава г-жа Първанова да каже за изнасилената студентка преди години от един такъв "примерен" бежанец! Много са мирни, нямам думи. Редовно придружавам колежките си от университета, защото всички ги е страх! Много мои близки живеят в квартала и не смеят да излизат вечер, защото са окупирали целия квартал.
31
34
 
3
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Не става хубост насила, нека да кажем не на протестите и да търсим пътя на интеграцията и включването на малцинствата и мигрантите в обществото ни. Трябва да има разбирателство и търпимост в народа, а нетакива лумпенски елементи да внасят смут и да подстрекават народа, и то забележете че е преди избори. Някой се опитва да излъже народа, но народа си знае че само с ГЕРБ може да вървим напред към Европа и евроатлантическата идея.
30
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** те не се различават по нищо от наще местни Роми , кръвта вода не става
29
48
 
5
 
! Отговори
******************** преди 7 години
Аз не разбирам защо сме срещу Бежанците при положение че сме насила славянизирани по време на Византия източник книгата на Писателя Стоян Динков Османо-Римска империя, българи и тюрки от Изд.Сиела
28
1
 
32
 
! Отговори
Кочо преди 7 години
До Анонимен 25А докато протестираме и докато ги свалиме тези и после докато избереме новите и докато те разберат какво трябва да го направят, и накрая, докато го направят ще се оставиме бежанците да ни башибозучат както си щат, така ли? Има проблем и решението му е просто - бежанците да си знаят мястото и да си налягат парцалите. Не сме ги канили тук и затова ще спазват нашите правила. Ако само от бой разбират - така да бъде.
27
1
 
39
 
! Отговори
Папата преди 7 години
Къде са майките с децата дето били бежнаци ?
26
8
 
13
 
! Отговори
ЗАБРАВИ преди 7 години
Не може нищо да се закрива защото ЕС дава Милиарди евра за Бежанците
25
0
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До Анонимен 19 Точно това трябва - да се измете ***!!!
24
0
 
29
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
Щот жените им се сражават срещу ислямска държава
23
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КочоЗа жалост агресията никога не е решила нито един въпрос. Или поне не перманетно. Почнем ли да ги бием те ще ни отвърнат най-вероятно с атентат. Трябва да протестираме и свалим тези, които са отговорни за липсата на мерки според мен. Знам, че не е оптималното решение, но е по-умното според мен поне.
22
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що са само мъже?
21
2
 
21
 
! Отговори
Кочо преди 7 години
До Анонимен 20С респект към нежната ти душа - какъв е изхода? След като полицията и институциите, на които дружно плащаме съществуването, не си вършат работа, а протестите са на принципа "Кучетата си лаят, кервана си върви" как да решим проблема?
20
1
 
14
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Щом само ги опипват, това е постижение за нашата полиция и лично за Бъчварова. Имат бежанците явно страх. Я вижте в Германия какво правят. Успех огромен е че още не са почнали да се взривяват и да мачкат като в Ница.
19
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16Не всеки мъж обича агресията като теб. Това не го прави по-малко мъж. Има си институции и полиция, но разбира се те не си вършат работата. За това хората протестират. Живеем в мирна страна все пак.