МВР vs. шума на моторите: Проверки, наказания...

Полицията е задържала 17-годишен моторист без книжка
19 сеп 2016 12:22,
39
МВР vs. шума на моторите: Проверки, наказания...
Снимка: архив Булфото

Полицията в София започна акция срещу мотористите, които вдигат шум през нощта. Повод за операцията станаха множество сигнали след мотошествие в столицата в събота вечерта.

Близо 50 мотористи са проверени от екипите на "Пътна полиция" в София само в неделя вечерта, обясни директорът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев пред БНР.

Още по темата

Той съобщи, че бързо и шумно каране на мотористи има по Южната дъга, по Цариградско шосе и в Люлин, където има прави участъци от пътното платно.

Десет мотористи са били наказани, а моторите на трима са били спрени от движение.

Полицията е задържала и 17-годишно момче, което е управлявало мотоциклет без да има книжка затова.

"Той считаше това за нещо нормално", поясни комисар Тенев.

Проверките ще бъдат всяка вечер, обясниха от КАТ. Ще се издирват и водачи, които крият номерата на моторите си с превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
18
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Лоша ти е дограмата. Без майтап. Пътя няма да го преместят. Или ти ще се преместиш от там, или слагаш хубава дограма. Това е.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В цивилизования свят там където трява се слагат шумозаглушители по пътищата. А, че мотористите вдигат много голям е така.
7
0
 
27
 
! Отговори
възмутен моторист преди 7 години
тия дришльовци от софия райдърс се мислят за шефовете на мотористите, моторист съм и съм обиколил половин европа и повечето ми приятели са мотористи и всички сме против тази простотия. умрях от срам онази вечер когато 10 човека, ми писаха, абе какво става каква е тая шумотевица!!!
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз съм моторист, но карам уважително, внимателно и без да правя рискови ситуации. Не навивам масура докрай, имам си книжка и всичко.Мразя ги тия пишман мотористи донори с огънати номера нагоре, без книжки, без гражданска. Да ходят да се трепат щото са им малки тестисите и трябва да избият комплексите с рева на двигателя. Нямам никва жал за тия ***. Не взех и никакво участие в масовия комплекс тази събота.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ???Над 20 г. карам кола и от 5 г. мотор.. Всичко започва и завършва в акъла на водача. Има си *** и на двете места. Основната разлика е, че мотора ускорява по-бързо.. Иначе и колите и моторите са си постоянно в нарушение! 70% от катастрофите мотор-кола стават по вина на колите, най-често ляв завой (US статистика). Който е карал мотор знае, че водачите на тези машини са най-концентрирани, но трябва да си карал за да го знаеш. Не се карайте и не се делете. Просто внимавайте в огледалата :)
4
6
 
24
 
! Отговори
??? преди 7 години
Мотористите са само върха на айсберга, защото техните нарушения са най-много и най-големи, като едновременно с това са най-опасни и най-нагли. То и другите правят нарушения, но примерно през населено място мотористите надминават с над 120, коли, които се движат с 60-70 при разрешени до 50 км/час. В общи линии моториста вдига толкова, колкото може да развие мотора му на един отделен участък от пътя. За да спрем нарушенията при мотористите, трябва да спрем и останалите нарушения.
3
5
 
15
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Последното изречение ме изуми... и ми стана интересно как точно водачи крият номерата на моторите си с превишена скорост...:)))
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шумът по булевардите не е запазена марка само на моторджиите. Щом е шум, значи трябва да се измерва и наказва! Живея на Сливница и е страшно.
1
2
 
27
 
! Отговори
Цонко преди 7 години
Гледам в Студ. град 2 *** донори със скрити номера, форсират ли форсират