Столичната Топлофикация дава на съд по 5 абонати на час

Дружеството чака 2 млн. лева, печели 98% от делата си
19 сеп 2016 10:37,
26
Столичната Топлофикация дава на съд по 5 абонати на час
Снимка: архив, Bulphoto

Столичната "Топлофикация" дава на съд по пет абонати на всеки час. Това сочат данни на топлинното дружество, съобщава "Телеграф".

От началото на годината до края на август са заведени искове срещу 6765 потребители за неплатени сметки за парно и топла вода.

Абонат може да бъде изправен пред Темида и за 10 лв. дълг.

"Топлофикация - София" очаква да събере най-малко 2 млн. лв. от юридическа такса, тъй като дружеството печели 98% от делата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, май е време да им върнем жеста! Значи аз мога да бъда осъдена за 10 лева, а те могат да си надуват сметките както си искат и никой нищо не може да им каже. Това ли се опитват да ми обяснят?
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм, 2 млн. за юридически услуги, са по около 200 хил. на месец, не мисля, че толкова е изфарчила Топлофикация за това, т.е. иска неправомерно висок хонорар.
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 са определено малко половин България живее в софия и все тарикати.
1
1
 
15
 
! Отговори
Дали има смисъл преди 7 години
да ги съдя?Преди два месеца депозирах в Бруната възражение относно малоумно висока сума, искана от тях в изравнителната сметка /при условие, че месечните ми сметки са редовно плащани и няма разлика в сравнение с миналогодишната консумация, през 2015 г. ми връщаха пари; от ТЕЦ-а пък ми пратиха справка, че съм надплатил/.Получих отговор преди три дена - тоест СЛЕД крайната дата за плащане.Отговорът им е още по-безумен от изравнителната сметка. Явно не са прочели какво пише във възражението ми