Миризлива вендета в Люлин, "ароматни" обувки тровят блок

Прибирайте си обувките, апелира мениджърът на входа
24 сеп 2016 11:13,
48
Миризлива вендета в Люлин, "ароматни" обувки тровят блок
Снимка: Facebook

Обява за миризливи обувки, които тровят въздуха в коридорите на бл. 769 в столичния жк "Люлин", раздели мненията на съседите в новата луксозна кооперация.

Преди няколко дни на таблото във входа на лъскавия 5-етажен блок било закачено съобщение със следния текст: "Към живущите на бл. 769. Молим всички живущи, които имат изкарани обувки и други вещи пред вратите и коридорите, да си ги приберат. Целият вход мирише на обувки и се носи неприятна миризма. Беше извършена проверка от служители на община "Люлин", глобата е 1500 лв. Вход Мениджър".

Мъж от кооперацията разказа, че ползват услугите на професионален домоуправител - фирма, от чието име е подписана обявата, разказва Монитор. Той обаче не знаеше кой е действителният автор – професионалният домоуправител или някой от съседите. Заплашителното съобщение беше премахнато в петък от информационното табло във входа, отново неясно от кого. "Беше много грозно", коментира ситуацията обитателят на кооперацията. Той не беше чувал или видял служители от общината да правят проверка.

Кооперацията е на 4 години и вече всички апартаменти са населени. В двора на уютния блок има алпинеум и пейка, а входът е украсен с висящи цветя. Входната врата на кооперацията не се заключва. На таблото във входа има обяви от всякакъв характер, сред които и да се пази тишина от 14 до 16 часа. Те са подписани от професионалния домоуправител. По стените на стълбището висят картини, а под прозорците има цветя.

Апартаментите са групирани по три, като към тях водят малки коридорчета, затворени с врата. Действително пред някои от жилищата има открити рафтове с обувки върху тях. В момента на присъствието ни миризма не се усети.

Обявата обаче продължава да е обект на различни мнения между съседите.В грижата си блокът им да е като по картинка някои от тях вероятно предприемат и действия по контрол на общата хигиена. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Люлинобувкиблок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Да си оставяш *** пред вратата означава, че не искаш да вони на теб вкъщи, но нямаш нищо против да вони на всички останали. Меко казано невъзпитано и нецивилизовано.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Диспансерът България е пак на бойна нога! Има опасност от употреба на химическо оръжие - Марк 3 МАРАТОНКИ! Веднага да се раздадат противогази и да се увеличат дневните дози анти-психотичните медикаменти!
38
0
 
1
 
! Отговори
Грухтос Бомбастични преди 7 години
Липсва стикер на статията: "Платен репортаж" :).Купете си апартамент в хубавия блок (бонус към сделката комплект противогази с активен въглен - абонамент доживот)
37
0
 
8
 
! Отговори
До Комплексарите преди 7 години
Тука е пълно с нихилисти и комплексари. Запомнете едно -на всеки човек му миришат обувките, на всеки човек му миришат крайните продукти на храносмилателната система. Обходил съм повечето страни на тази земя.И още - повечето култури повеляват обувките да се оставят преди влизане в дома, това е хигиена, това е уважение към дома и домакина. Изключение са краварските филми. Навсякъде - Япония, Китай, всички държави с Индийска култура.Умните хора имат дрехи, които носят САМО в къщи.Комплексари!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРНа колко и на каксво си? Нещо пелктечиш силно и не ти се разбира умнотията...
35
2
 
6
 
! Отговори
ха-хо-вецо, преди 7 години
До позитано 20явно не си изтрезнявал, затова нито си имал, нито си виждал дънки и маратонки. ***, я си спомни оная песничка " ... с бели маратонки..." А дънки носеше всяко сигaне. Културните хора не обичаха краварско облекло. И сега го носят само за спорт. То нЕкои пройдохи и сега все вият "При соца нямаше банани-и-и-и..." Ама ги купуваха с кашони, а грозде и ябълки за плод не ги смятаха,с щайги влачеха в къщи и купуваха по 200 кила памид за домашно вино. Е затова не помнят - от пиене.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая па имала 180кв е и? Аз имам 3 апартамента в София не се бия в гърдите като теб с.е.л.с.к.а дошла да работи тук ами бегай си в апартамента и сади картофи аман от с.е.л.я.н.к.и
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
селска сага
32
12
 
12
 
! Отговори
ха! преди 7 години
Точно така. Кореняк-софиянците са в панелки, а селяните в нови луксозни кооперации. И моят случай е такъв, аз съм *** в нов апартамент от 170 квадрата. И се сещам за един мой колега кореняк софиянец, с родители някакви професори, който се къпе веднъж седмично. И не, изобщо не е нито шега нито лъжа, жалко че няма как да ви уверя. И ако знаете каква къща имам в родния си град. Само заради работата съм в смрадливата ви София.
31
1
 
19
 
! Отговори
agripina преди 7 години
В нашия вход пък има едни, дето си оставят торбите с *** пред вратите си, щото ги мързи да слязат да си го изхвърлят веднага. Интересното е, че точно същите хора имат най-големите претенции към останалите - да не вдигат шум, да не си разхождат кучето пред блока и т.н и т. н. А, да допълня, пред вратите им винаги има и по 1 чифт чехли. Ама иначе са голямата работа...
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не "живеят" турци в тоя блок бе
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** си е мундарТакива сте си
28
2
 
38
 
! Отговори
Noname преди 7 години
Стълбището и коридорите са "общи части", а *** е свикнал от край време, че "моето си е мое, а чуждото е общо" та разни "дреболийки" като стелажчета или шкафчета за обувки са нищо в сравнение с това, което ще се появи след някоя друга годинка ;) Съвременния *** е цар на системата "аз да ползвам, а всички да го плащат", но като му направиш забележка, вместо да се извини и да си прибере партакешите обратно в рамките на имота, веднага тръгва на скандал.
27
14
 
13
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
До Анонимен 13 Кога при соца сме имали маратонки бе бунак ? Дънките и маратонките ги гледахме по западните филми.
26
2
 
30
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Дори и да няма никаква миризма е грозно и не е по еврпейски. Някой да мине с чувал, да ги обере и изхвърли в кофите за смет.
25
30
 
5
 
! Отговори
Ахаха преди 7 години
До АнонименИзхвърли ги а после аз теб ще изхвърля, никъде няма закон който да забранява това - къде да си слагаш обувките! Когато има пак пишете тук - "ГРАЖДАНИ"! :)
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрах в цялата статия защо беше нужно подробното и живописно описание на уредбата на блока, пък пейката, пък алпинеума, пък картините по стените и малките коридорчета и по колко апартамента на коридорче се падали.Пък и не разбирам защо е нужна цялата тая статия за битовизмите в тоя блок.
23
2
 
14
 
! Отговори
по български преди 7 години
Ние така си ги разбираме нещата. Носим си ги навсякъде и никакви картини и висящи саксии не могат да ни трогнат. Велики сме!И аз на много места вече забелязвам как някой с удоволствие пречи на останалите - или пуска силна музика, или опушва с цигари входа, стълбището, асансьора. Обаче винаги, когато направя забележка на такъв ***, отговорът е ***: Ти знаеш ли от колко века си живея тук. Като не ти харесва - изнасяй се. И тези хора се харесват, защото са си самодостатъчни...
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно този блок е населен с мюсюлмани. Те си оставят обувките отвън, когато влизат. Ако са българи, ще откраднат обувките и ще ги продадат на битака.
21
0
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
В жилищен блок се живее само и само когато можеш да се съобразяваш със съседите си (и те с теб)! Ако не можеш - не живееш в блок и си плащаш за къща. По-ефтино е, но ако някой *** и *** си мисли, че другите са длъжни да се съобразяват с него - да яде хурката. Изхвърлят му се обувките, чупят му се вещите и т.н. Щом ги е оставил навън - значи не му трябват!