С униформа и чист – глоби за шофьорите неглиже в градския транспорт

Шофьорите ще плащат и ако говорят по телефона без хендсфри
Обновена: 1 ное 2016 09:01 | 1 ное 2016 09:00,
15
С униформа и чист – глоби за шофьорите неглиже в градския транспорт
Снимка: Bulgaria ON AIR

Солени глоби се въвеждат за шофьори и ватмани в столичния градски транспорт, които са отишли на работа некъпани, в недобър външен вид или говорят по телефона, без хендсфри.

Санкциите ще се налагат на транспортните фирми. Предложението на Центъра за градска мобилност обаче все още не е влязло в сила.

"Това са предложения, които все още се обсъждат. Идеята е да се повиши качеството на транспортното обслужване, тъй като външният вид оказва голямо влияние върху качеството на услугата, която предлагаме. Всяко едно предприятие е заложило своите колективни трудови договори, да се спазват определени изисквания относно облеклото, което се налага да ползва водачът", заяви пред Bulgaria ON AIR представителят на Центъра за градска мобилност Антон Деспотов.

По думите му униформата включва риза, вратовръзка и сако, като за летния сезон има риза, подходяща за него.

Деспотов каза, че към момента обаче тези изисквания не са включени в договорите и именно това е целта на тяхното предложение.

"Заложили сме и санкции, които ще бъдат включени допълнително в договорите. Става дума за спазване на всички изисквания за движение по пътищата – да не се говори по телефона без хендсфри, да се спира близо до тротоара на спирките, да не се преминава на червен сигнал. Предложили сме и актуализация на всички табели на транспортното средство и спазване на изискванията за пускане на климатик", обясни още Деспотов.

Той не отрече, че има оплаквания и допълни, че са ги обобщили в едно предложение, което предлагат за обсъждане на Столична община.

Относно глобите Деспотов посочи, че те ще се определят на база 50% от стойността на определения курс.

"Повече шофьори сме с униформи. Добре се приема. Няма недоволни относно униформата. Техниката е по-високо ниво, нормално и критериите да са по-високи", сподели шофьорът на автобус Йордан Младенов и допълни, че би искал заплатите им да се вдигнат.

Деспотов каза още, че гражданите могат да си купуват билет от шофьора, само ако имат точно приготвена сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
бате Любо преди 7 години
Преди няколко сутрини 310 беше от старите - явно новия се е счупил нещо. Та "унифирмата" беше като на бургаски батка - трите райета. Друг е въпросът как караше и с колко и как се отварят вратите в движение.Ама най - хубавото бе, че не псуваше
11
0
 
0
 
! Отговори
gdf преди 7 години
До Анонименаз затова не се возя в тия пробити рейсове
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не разбирам, половината неща за които искат да ги санкционират са си забранени според КАТ.Какъв смисъл в договора ти да пише "не минавай на червено", като това е включено в правилника за движение.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те пък и гражданите едни, някой ял боб, някой не се мил три дена, някой пил и кьор кютук пиян...Вътре в рейса мирише на...
8
8
 
3
 
! Отговори
София преди 7 години
Значи на спирки не спират, по телефона говорят и както си говорят по телефона с приятели псуват. като карата постоянно псуват. Карат се с гражданите. Скачат на бой.Всичко това в чужбина го няма.
7
1
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Това Лято в автобусите за Сънито се разрешаваше яденето на сладолед, даже пиенето на алкохол от пропадналите туристи.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам какво лошо има в това, че човекът е възрастен.Новите рейсове са автоматици, всеки здрав човек може без проблем да ги кара.В САЩ училищните автобуси масово се карат от жени. Пък и хора няма - не можем много да придиряме за възрастта на желаещите.
5
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
Da, taka triabva!
4
14
 
2
 
! Отговори
112 преди 7 години
Такива чичаци, като тоя от снимката отдавна трябва да са пенсионери, а не шофьори в градския транспорт.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До О времена, о графициКакво ли не ражда глynocтта. Особено воюващата с културата глynocт. Тя дори си мисли, че е остроумна, иронизира! Но това е, защото глynocтта е мъpлява, смъpди, въпреки дезодоранта, мацнат върху немито тяло, и се къпе веднъж в месеца. О, наследени от миналите векове навици в някои хора...
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А таксиметровите шофьори влизат ли в градския транспорт?! Виждали ли сте, как изглеждат много от тях, особено лятото?! И как смърди в купето? Трябва ФИРМЕНА УНИФОРМА!А небрежно облечени и нечисти водачи в общинския транспорт лично вече не виждам. Дори спряха да пушат, изключение е, което е по-добре и за тях. Виж, с телефоните е различно. Говорят си, дори без хендфрии. Но дори и да имат, не е правилно по време на водене да говорят. Разсейват се, не се знае, какво ще чуят. Има начин да се свържат
1
3
 
6
 
! Отговори
Идея преди 7 години
По случай днешния ден - нека е задължение поне на празници да се слушат възрожденски песни в градския транспорт - да чуят хората, да си спомнят , да научат.