За трамвай №5 без усмивка: Разбито, криво, зеещо...

От "Спаси София" сигнализираха, че спирките по трасето са опасни
3 ное 2016 14:00,
40

Снимка: Спаси София

Тесни и криви тротоари, разбит паваж, зеещи шахти, криви огради, обрасли релси... Това е пейзажът около една от емблематичните софийски линии на трамвая - №5.

Разнебитената инфраструктура на спирките е заплаха за здравето на хората – тези перони са недостъпни за хора с намалена подвижност. Човек в инвалидна количка или майка с бебешка количка не могат самостоятелно да стигнат до спирките, камо ли да пресекат трамвайното трасе ако им се налага.

Още по темата

За това сигнализират от "Спаси София" в писмо до медиите. Организацията настоява за спешен ремонт. От Столичната община пък са планирали пълна рехабилитация на трасето, но за следващата година.

"Знаем, че общината ще оправдае липсата на поддръжка с предстоящия ремонт, но това че се планира рехабилитация на едно трасе не означава, че междувременно пътниците трябва да търпят такива условия", коментират от "Спаси София". Те искат от кмета Фандъкова да задейства спешно общинските институции, които отговарят за инфраструктурата.

Според екипа на организацията е недопустимо да се разчита на европейски пари, за да се разрешават ежедневни проблеми. В "Спаси София", че общината има успешен опит в поддръжката на обществени пространства от общински дружества. "ОП "Паркове и градини" прави точно това. Защо тогава спирките – местата, където достъпността е най-необходима, се оставят на произвола на съдбата?", питат от организацията.

Активистите сигнализират за пореден път, че поддръжката в София на практика не съществува.

"Там, където нещо се ремонтира, то често се разпада след първата зима", констатират от организацията. Те дават пример със спирката при "Пирогов", която била ремонтирана преди две години, а сега в "Спаси София" имало подадени над 60 сигнала за лошото й състояние.

За неволите на хората в южните райони писа преди време и Dnes.bg. Повод бяха разбитите велоалеи по бул. "Братя Бъкстон".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Типично по руски - Създаваш сам някакъв проблем и после по време на "доживотният" ти мандат все него решаваш!? Почеркът на Висшата Комсомолска Школа в Москва (ВКШ). То и Мая Манолова е възпитавана да прави като вятъра там. Говориш си за нещо което всеки го вижда, но другият без да вижда пачките под дюшека. Диииии...Ваща М2.м2. Свински чера са. Тя къде е като "Омбудсман"?! Добре че фъндъкова е болна.......
32
0
 
0
 
! Отговори
oпетков преди 7 години
До Анонимен Всеки, който чете поста ти, вижда че си безумен.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 25Да разбирам, че нямаш книжка, или караш колата само извън час пик. Или не живееш в София.Или си от гостите на София, които през уикенда идват тук "на МОЛ". Да, за тях тези кръстовища са перфектни. Аз когато мога, се старая да ги избягвам, ама пусто работа трябва да се върши и метрото не винаги е алтернатива....
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСелянката направи Витошка изцяло пешеходна зона. В резултат преките се задръстиха от коли. Един колега, кореняк софиянец каза - само София си нямаше стъргало, сега селяните решиха да се почустват като у дома. Посмях се.Два дни по-късно на Раковска ме спряха "гости" от провинцията, търсещи "Витошка, онази улица с кафенетата".....Без коментар. Оставихме селяните да превърнат София в перфектното село по техен вкус.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМанията по кръговите ще я сърбаме години наред.На Лъвов мост в час пик е кошмар ако минеш отгоре. На телевизионната кула често седи полицай (не знам дали някой депутат/министър минава по това време) и регулира!!!!! Кръгово!!!!!Семинарията е нещо страшно откъм светофари, ако не идваш по булеварда. 10 минути не ти мърдат.И това в 21 век!!!!! Да вземе някой и да ги вкара в затвора ***, разрешили тези строежи, без изобщо да се интересуват как е най-добре за трафика!!!!
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до фандъка с колело. А бе ти добре ли си селска даскалица да се качи на колело? Те селанжърите само на бронирани джипове се возят нали се пазят от народната лубов бе. Ако се качи на колело нали ше я смъкнат от колелота па ше я лубят лубят до пръсване!
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие сте абсолютни гадняри - ама може ли така предизборно?Що е почакахте поне втория тур да мине, ами бъркате с пръст в раната?
26
2
 
5
 
! Отговори
Костов преди 7 години
До Аноним Всичко това е вярно, само едно - пише се секциИ, а не секциЙ. Никъде в българската граматика множествено число не се образува с помощта на Й, а на второ И.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виж пропусквателната способност на кръстовището на ТВ кулата и това на Семинарията,където задръстванията се увеличеха многократно.Има разлика между двете кръстовища.Колкото до Лъвов мост,ти май не си минавал по "Сливница" в пиков час.Коце Величков-огромен булевард с отделни секций леви завои и никаква пропусквателна способност.Примерите са много,но забързани в ежедневието хората не осъзнават престъпната безотговорност на управляващите и некадърноста на хората от Столична община.
24
1
 
17
 
! Отговори
Фандъка с колело? преди 7 години
Кметът на Лондон ходи с колело на работа, нашата кметица пък предпочита брониран джип.Коментарът оттук нататък е излишен.
23
1
 
1
 
! Отговори
sport преди 7 години
До 25И аз това се чудя, кое пък им е безумното на тези кръстовища?
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това,че вече няма чавдарки и режим на водата не оправдава престъпните дествия на правителството и в частност на СО.Всичко,което са сътворили е некачествено и се руши.*** проекти като кръстовището на Семинарията,за което проектантите трябва да бъдат съдени.Лъвов мост също е безумен проект.Всеки,който живее и работи в София вижда безумието на управляващите.
21
2
 
4
 
! Отговори
тя преди 7 години
тая линия я оправят веднъж на всеки месец...
20
8
 
9
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Чета как всички са недоволни и как нищо не било наред в София. Да ви кажа живея в София от както съм се родил и града никога не е бил по красив по добре уреден. Май бързо забравихте, че преди десетина години в дупките по улиците можеше да си счупиш фара и че да минеш през града отнемаше поне час и половина, забравихте раздрънканите "чавдарки", режима на водата и т.н. Не знам краде ли и колко Фандъкова, но поне се прави и много за града.
19
1
 
2
 
! Отговори
, преди 7 години
До 1 Анонимен1. Това си е ваше моме - не е от село и не я щем на село!2. Все още ли разни "граждани" се опитват да извратят думата "селянин" и да я асоциират с обида?ПРАУД ТУ БИ СЕЛЯНИН!!!
18
0
 
5
 
! Отговори
xax преди 7 години
Кво стана с лекия влак/метро?
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАКАР И С ДРУГ МАРШРУТ В НАЧАЛОТО, ТРАМВАЙ 5 НЕ Е ПРОСТО ЕМБЛЕМАТИЧНА ТРАМВАЙНА ЛИНИЯ, А ПЪРВАТА В БЪЛГАРИЯ И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ПЕТА В СВЕТА, ОТКЪДЕТО НОСИ И ИМЕТО СИ.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАКАР И С ДРУГ В НАЧАЛОТО, ТРАМВАЙ 5 НЕ Е ПРОСТО ЕМБЛЕМАТИЧНА ТРАМВАЙНА ЛИНИЯ, А ПЪРВАТА В БЪЛГАРИЯ И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ПЕТА В СВЕТА, ОТКЪДЕТО НОСИ И ИМЕТО СИ.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко време трая ремонта на спирките до Пирогов и какво представляват тротоарите там сега? Няма ли най-накрая някой да плати разхищенията за некачествени ремонти и неудобствата за гражданите докато траят, а накрая се оказва, че са били безсмислени?!Кога ще оправи плочките пред съдебната палата от другия тротоар, както и тези пред бившия Шератон - места откъдето минават най-много чужденци, как може паркинга пред Шератон да се покрива с пешеходни плочи, които непрекъснато се разбиват?!
14
0
 
10
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 7 години
Вози ли кметицата мекицата с петицата?