Жива верига срещу строеж в градинка в "Младост"

Хората от квартала твърдо против новата жилищна сграда
15 ное 2016 13:30,
43

Снимка: Читател

Жители на столичния квартал "Младост 1" направиха жива верига срещу строеж на жилищна сграда. Предвидено е той да бъде върху зелена площ в междублоково пространство.

Тази сутрин пристигна и строителна техника. Хората обаче се противопоставят твърдо на строежа, съобщи Нова тв.

Преди време кметът на "Младост" Цвета Авджиева от ГЕРБ подаде оставка заради протести на граждани срещу застрояване на зелените площи в района. Така се стигна до частични местни избори.

В неделя с 59,82% изборите спечели независимият кандидат и лидер на протестите срещу презастрояването Десислава Иванчева, подкрепена от партия "Нормална държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
До АнонименВъзмущението, че на втория ден от изборите се строи говори само по себе си за манталитета и психиката на нищонеправещия човек. Нищонеправещия човек не е чувал за срокове, лихви, договори и т. н. За него работния ден е времето между сутрешното и следобедното кафе и не му дреме, че някой трябва да изработи и неговата пенсия. Не стига това, ами понеже някой ще спечели от това че изработва и неговата пенсия той е беснее, пречи, заплашва и обвинява...
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БравоДо Т-Маркета новите сгради не са две, а четири. Малко е да се каже, че са една до друга. До някои от тях даже няма и улица.
34
1
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 35,Минало е обществено обсъждане и е одобрен проекта викаш? Живеем в България братле, най-корумпираната държава в ЕС. Инвестирал бил викаш едни пари в...общински съветници и главни архитекти. Еми да нечестно е, те затова се бунтуват гражданите. Един лай..ааа.. изцапан лист на таблото в общината не е обществено обсъждане. Обществено обсъждане е когато за общински терен се питат съседите дали са съгласни общината да го продава, отстъпва и т.н Срещу подпис че са съгласни.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Строителството в момента се случва на втория ден след изборите, на които жителите на "Младост" подкрепиха именно една от протестиращите срещу застрояването на зелени площи в квартала Десислава Иванчева. Тя стана и новият кмет на втория по големина квартал на столицата, но встъпва в длъжност на 24 ноември и в момента няма правомощия да спре строежа. Иванчева също е на терена, но като протестиращата.
32
0
 
12
 
! Отговори
Mladost преди 7 години
До АнонименМи то затова в кухината между ушите е добре да има 2-3 гънки, та като наливаш пари за рушвети да може все пак и да прецениш че всяко нещо си има граници и на хората като им писне може не само да ти бутнат блока ами и да ти го наврат от зад.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десислава Иванчева във фейсбук:До встъпването ми в длъжност, аз нямам повече правомощия от всеки един от Вас. Затова е важно всички, независимо в коя част на "Младост" и на София живеем, да подкрепим протестиращите. Не казвайте, това не Ви интересува, защото застроявания са предвидени из всички части на "Младост" и, само ако действаме заедно, ще можем да се преборим!, написа във фейсбук страницата си новоизбраният кмет на района Десислава Иванчева.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГеоргиЖорка, минало е обществено обсъждане за ПУП-а, той е одобрен. Идва инвеститор, инвестира в земя, проекти, такса за разрешение за строеж и т.н. и в последния момент се бунтуват гражданите, е не ли малко нечестно??? Ако имаше проблем никой не би инвестирал има и др. терени, квартали.. Утре ще кажа, че блока в който живееш ми пречи и искам да го бутнат, нищо че ти си дал пари за него.
29
0
 
9
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Браво, само така! След Младост 4 са поляни, място за строителство бол, ама не - точно между блоковете, видиш ли! Е, тази наглост, ако я търпим, няма да свърши. До Т-Маркет двете нови сгради са точно една до друга! И да ви викат селяни колкото щат - центърът да си мирише изгорелите газове, като толкова им харесат
28
1
 
16
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До Георгиев,Слушай ся да ти обясни простия и некомпетентния: има едно простичко философско правило - правото трябва да следва морала в обществото. И докато обществото смята за неморално да се застрояват дадени площи, прокуратурата ( и компетентни като теб) следва да си траят. Щото иначе следва гражданско неподчинение и сваляне от власт.
27
0
 
13
 
! Отговори
Младост преди 7 години
До ГеоргиевООо Да, с нетърпение очаквам справедливия и некорумпиран български съд, които отсъди за едни дюни че не са дюни, защото последните 2000 години там не бил духал специалния дюнообразуваш вятър да отсъди съвсем справедливо, че тревата поникнала там е незаконна.
26
11
 
1
 
! Отговори
Георгиев преди 7 години
изказвате се много некомпетентно, какво разбирате вие от наредби, закони...ясно с прости хора не може да се разбере човек, поне си имате фризьорка, да ви подстригва безплатно :) Кое е законно или не прокуратурата ще се изкаже, защото до съд е редно да се стигне...
25
0
 
21
 
! Отговори
Младост преди 7 години
До хммСъгласен съм, няма нищо по грозно от поляна обрасла с трева. Най-добре на нейно място щом като не може да се засадят дървета да се направи мин 20 етажен блок на 50см от съседния, така че съседите повече да не гледат тая грозна трева и да не им пече гадното слънце.
24
10
 
1
 
! Отговори
хмм преди 7 години
За този блок се знае отдавна. В известен сайт за имоти има обяви за жилища в него от поне 3 месеца, те сега са се сетили да протестират. Има ли разрешително за строеж и всичко е чисто документално няма кой да ги спре. Иначе повечето от зелените площи в младост са едни грозни поляни, обрасли в трева. За запазването на зелените площи съм, но нека да са поддържани и облагородени, да се засадят големи дървета в тях, а не някакви фиданки... ама общината все няма пари за подобни неща.
23
3
 
3
 
! Отговори
Георгиев преди 7 години
Да вметна, до колкото ми е известно ПУП се справи след обществено обсъждане. Местната управа е уведомила живущите, но те са казали Е** им М**** на тия няма да се разправям с глупости, но като опре ножа до кокала олелле...
22
0
 
16
 
! Отговори
Младост преди 7 години
До ГеоргиевВеднага ти отговарям - погледни оригиналния план на младост. Шахматно разположени блокове с голямо разстояние, така че да има максимално светлина и слънце. Зелени площи, детски градини, училища на обособени центрове в квартала. Големи и широки булеварди, обособени места за паркиране около блоковете, почти зад всеки блок градинка с катерушки и няколко дървета. Айде сега ми кажи какво е общото с новите квартали и какво по-точно се развива като се построи сграда на мястото на парк?
21
0
 
5
 
! Отговори
Men преди 7 години
До ГеоргиевГомньо, какво развитие при сторежи *** до *** без грам зеленина? Приетия план спокойно може да се промени, както вече го направиха и предвидиха градинките за застрояване. Е така сега могат тия градинки пак да сти станат такива, а бутналите рушвет реститути да се потапят....
20
5
 
1
 
! Отговори
Георгиев преди 7 години
До Красимилсега казаното от вас ще се приеме моментално за истина, аз интерес нямам, просто разсъждавам трезво.. тогава и за вашето жилище разрешението е издадено с подкуп, така ли? Човек може и има правото да строи там където е законно и има интерес разбира се, който иска на полето, там да ходи. Отидете вие на полето ;)
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви строежи вече,само шатри с найлони!Не селендури,а пейзани,ама така от сел-студентски град,отам Младост!и вика,аз съм Софиянец!
18
0
 
10
 
! Отговори
До Георгиев преди 7 години
Застрояването на междублоковото пространство където има зелени площи едва ли ще "развие" софия ! София няма някаква граница нали ? Може да се "развива" и "настрани" ....
17
0
 
15
 
! Отговори
Красимил преди 7 години
Георгиев , този квартал вече е презастроен,ПУП МУП разрешителни и т.н. са издадени с много подкупи, софийското поле е голямо, да строят там дето не е презастроено!