"Младост" отново протестира, но строежът продължава

Липсва диалог с гражданите, заяви новоизбраният кмет
18 ное 2016 10:00,
38
"Младост" отново протестира, но строежът продължава
Снимка: Читател

Жителите на "Младост" за пореден път излязоха на протест срещу застрояването на квартала. От едната страна са хората, които защитават зелените си площи, а от другата - инвеститорите.

"Притеснява ни това, че кварталът върви надолу. Ние сме против презастрояването", казаха пред Нова тв живущите в квартала. Хората споделиха още, че не са видели нито едно обявление, че предстои строеж на блок в района, а виждат обявления за всичко друго, което е свързано с плащане.

"Липсва диалог с гражданите преди да се даде разрешение за строеж. На територията на квартала има 160 строежа", коментира новият кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Тя беше категорична, че когато влезе в длъжност, ще се допитва до хората за всяко нещо.

"Има издадени разрешителни за строеж, но от Столична община заявиха, че ще се търсят решения", допълни още тя.

"Да, стоежът продължава, защото всичко е законно", заяви от своя страна инвеститорът. По думите на новия кмет обаче, разрешителните са изкарани през последните две седмици, докато няма кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
ирина преди 7 години
Разрешенията за строеж се издават от НАГ и се подписват от главния архитект на гр. София, така че какво от това, че през това време в община Младост е имало и.д. кмет? Тази нова кметица - бивша фризьорка, трябва малко да се пообразова, преди да започне да плещи публично и да подвежда в крайна сметка хората, които са я избрали. Истината е, че тя няма правомощия в този процес и не мога да разбера какво е това безполезно тупане в гърдите и от там излишно нагнетяване на отношенията между хората.
32
2
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
И какво от това, че документите са вадени преди две седмици? Ако всичко е законно и терена е частен, Иванчева ли точно ще спре строежа? Много ми е интересно тая фризьорка как ви лъже, че може да направи нещо по-различно от предишната кметица, която поне си разбираше от работата.
31
1
 
6
 
! Отговори
Град - държава преди 7 години
Трябва да се развиват и малките градове и селата. Трябва там хората да получават по-високи доходи. Ако това не се случи ще има обзлюдяваща провинция и пре-пре-застрояване на София.
30
17
 
5
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Отделно да добавя че Младост си е доста селски квартал и да го презастроят няма да е загуба.И без това е правен за спалня на София и такъв да си остане.
29
4
 
10
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
До pepinho. дА ГИ ОБЕЗЩЕТЯТ СЪСЕЛЯНИТЕ ВИ ОТ ГОЛЯМАТА ОБЩИНА,КОИТО СА ИМ ПОДПИСАЛИ "ЗАКОННО"! а БЕ,Я МАРШ ОБРАТНО - ОТКОГА СТЕ КАЛАЙДЖИИ,ТА ВИ ПОЧЕРНЯХА И Г.ЗОВЕТЕ! ПФУУУУУ!гРАДЪТ НИ ЗАПРИЛИЧА НА ***,ОТКАКТО СТЕ ЗАПРИИЖДАЛИ.
28
4
 
10
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
До леле майко разбирач И в другите държави ви търпят гадния манталитет - подкупи, съгласие за по-ниски заплати и т. н. само и само да можете да останете - точно,докато им дойде до гуша. Като искате да живеете тук,ще се съобразявате с хората,в чиято територия сте нахлули!В ЧУЖДА КЪЩА НЕ СИ ПРОБВАЙТЕ СОБСТВЕНИТЕ ЗАКОНИ,ЗА ДА НЕ ВИ ПОДБЕРЕМ ВСИЧКИТЕ ОБРАТНО,ПО МЕСТОРОЖДЕНИЕ!
27
1
 
8
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
ДЕЖУРНИ ПРЕД ГОЛЯМАТА ОБЩИНА! ДОКАТО ВСИЧКИ,ПОДПИСАЛИ РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ НА "ИНВЕСТИТОРИТЕ" НЕ БЪДАТ УВОЛНЕНИ!!!
26
14
 
11
 
! Отговори
pepinho преди 7 години
Ако всичко е законно , какъв е проблема на строежа . Ако някой не иска да му се строи пред блока събирате се едно настоятелство и откупвате или обезщетявате собствениците на земята и проблема ви е решен . Ама да се протестира е безплатно нали ;)
25
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
и в люлин е така за хората никои не мисли вземат ни вьздуха и светлинатаобщината да им плати терена по пазарни цени и да строят кьм калотина илипазарджик
24
0
 
7
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашия квартал?
23
4
 
25
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Не че искам да защитя някого. Но новата кметица не е нищо повече от една кукона, използваща слабостите, и тя това си го знае, и нищо няма да направи, и строежите с издадени разрешителни ще си вървят. Проблема идва оттам че много селяни искат да живеят в София, оттам и търсенето нараства и далавераджии бутат пари и вадят разрешителни. Защо не гоните тези които са подписали.
22
2
 
13
 
! Отговори
Край преди 7 години
Всичко е по закон ОБАЧЕ законите ни за нищо не стават - пише ги един ЛЪЧО МОЗЪКА с 240 глави. Чакайте промяна от избори по старите правила.
21
2
 
12
 
! Отговори
JJ преди 7 години
До nkavrakovТочно, заради това, че никой не си стой на село и по малките градове се презастроява. Понеже всички драпат към София, вместо да си стоят ''на село''...
20
3
 
14
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
До 19. Марш обратно в селото от което си дошъл /а.... Не е редно всички да живеят в София.
19
0
 
21
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
До nkavrakovПо-тъпо изказване не бях чел. В квартал Левски има едно огромно поле, на което може да се стори. За какво са тия блокове по малкото останали градинки ? За да няма къде да изведеш детето си ? Младост си е типичен пример на ненужно презастрояване. Нито има паркоместа, нито улиците могат да поемат трафика и многото хора живеещи там. Искаш качествени квартали, а не гета нали ?
18
2
 
33
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
И в Ню Йорк има недостиг на жилища, ама сентрал парк не го пипат. Нищо че квадратния метър е няколко милиона. Купуваш си жилище в Младост, с гледка към някоя малка градинка и след 2 години блок.Не става така. Всеки иска да живее на хубаво място, ама не може всички в един квартал.
17
43
 
10
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Айде стига глупости само.Има недостиг на жилища.Протестират тези които са на топло и имат покрив.Къде да живеят хората за които се строи ?Да се назначи охрана и да ги разкарат от частната собственост.Някой търсил ли е жилище за са види за какъв недостиг става въпрос?Не мислете само за себе си.Като искате градинки и полянки има села.Тук е град .
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фалшивите гербаджии в Младост и в СОС са издали разрешителните за строежа. Същите хайдуци направиха Младост да прилича по теснотия на стар италиянски квартал. Начело с Фъфукова и мега мошенника от герб - Диков (бившия гл.архитект). Цялото герб трябва да бъде изсмукано от машина за почистване на канали!
15
1
 
23
 
! Отговори
Ценко преди 7 години
Да идат в Студентски град - каква клоака сътвориха Данче и сие. А по време на изборите навсякъде плакати на герб
14
2
 
14
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
До 6 и 10. Няма значение дали е фризьорка или инженер. Далаверите ги е забъркал някой друг. Нали... и щом плюете фризьорката явно нещо смърдите.