Безпризорно куче нахапа зверски жена в София

На мястото се събрали хора, никой не се притекъл на помощ
23 ное 2016 08:44,
80
Безпризорно куче нахапа зверски жена в София
Снимка: Олег Попов; Dnes.bg

65-годишна жена беше нахапана от бездомно куче в столицата. Тя е с тежки наранявания по главата и тялото.

Мириам Торосян се връща от пазара в столичния кв. "Бъкстон", когато на метри от входната си врата е нападната от бездомно куче.

Животното я събаря на земята и започва да я хапе. Жената направила опит да предпази лицето и главата си, но без успех. Въпреки че на мястото се събират хора, единственият, който се притичва на помощ е дъщерята на пострадалата.

"Аз видях мама на земята, то я беше захапало за главата. По никакъв начин не успях да го откъсна от нея", разказва тя пред bTV за страшната гледка.

Жената успява да се спаси във входа на кооперацията си. Тя получава множество ухапвания по главата и тялото.

Кучето е заловено и настанено във ветеринарната клиника във Връбница. На Мириам Торосян й предстои дълго лечение. Дъщерята на пострадалата се закани, че ако собственикът на кучето не бъде открит, семейството ще съди общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
7
 
! Отговори
бобо преди 7 години
На ден сигурно се изоставят 100+ кучета...... Не падат от небето, не те си избират съдбата пък и много от изоставените кучета са бити и озлобени към хората.Няма лошо куче има лош стопанин!!!! Които гледат куче знаят! Трябват закони срещу хората да спрат това изхвърляне като ***...Всичко идва от нас ние сме виновни.Няма животно на планетата което не може да бъде научено да живее с хората..Ако сме агресивни към тях рано или късно и те стават агресивни
60
10
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
Как може да сте толкова злобни и ограничени. Най-малко кучето е виновно. От общината са виновни затова, че кучетата не се кастрират, а хората, че вземат малки, сладки кученца да им се радват и в мига в който попораснат и вече не са толкова сладки, ги захвърлят на улицата. Кучетата не се раждат злобни, все едно да кажете, че дете, родено в семейство на лоши хора, трябва да се подложи на евтаназия. Ако се грижим за бездомните животни и не ги осакатяваме и те ще отвърнат със същото!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак някои съвестни граждани ще организират среднощно хранене на кучета с кюфтета . Като няма държава е така....
58
3
 
12
 
! Отговори
Божидар преди 7 години
Ако съберът кучетата и ги пратят в Китай , за тяхната нова година на цената на свинското ще помогнем с дупките в бюджета . И всички ще сме весели и усмихнати
57
2
 
20
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Евтаназия на всички бездомни кучета. Ако някой не е съгласен, да си ги прибере у тях.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ухапаната да се оплаче на арменския митрополит Жалбаворк Тъжбанет Неприемян.
55
0
 
17
 
! Отговори
До Ани преди 7 години
Не ме интересува безпризорно ли е, бездомно ли е, домашно ли е... дори и домашно да е, щом няма чип (т.е. не е ваксинирано, обезпаразитено) да се прибира + глоба. Ако искаш куче ще се грижиш за него
54
2
 
6
 
! Отговори
Ани преди 7 години
До Анонимен Безпризорно не значи бездомно.
53
0
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Един съвет към пострадалата. Намираш свестен адвокат , завеждаш дело срещу г-жа Фандъкова, печелиш го тук, ако не в Европейски съд и събираш пари за старини. Г-жа Фандъкова да спре малко със селфитата , а да се прибира в къщи, защото е видно за всички , че не става. Както можеш да осъдиш община за това че си пострадал зимата от хлъзгави тротоари , падащи висулки така може и от кучешки ухапвания.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не ми е ясно. Бездомно куче, а търси собствениците?
51
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко сте велики, милосърдни и колко много ги обичате. Също така куче се разхожда на каишка и му се събират л..та, никой не е длъжен да гази в кучешки... и да си "играе" с разни 50 кг песове, пуснати без каишка. Щото малко ми писна от кучета "които само си играят" и "нищо не ти прави..." Щото травмите са за цял живот после...
50
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дъщерята на пострадалата да разбере коя милосърдна бабичка от блока е хранила "горкото животно"... аз така бих направил. иначе решението е просто - всяко куче без чип (т.е. необезпаразитено, неваксинирано и т.н.) в приют. Ако е агресивно се евтанизира, ако някой кучелюбител го хареса - да си го взима - да си го чипира, ваксинира и да си го гледа. Ако обичате кучета, обаче не мисля че трябва да ги затваряте в апартаменти, също е и хубаво да се грижите за тях, не да лаете о форуми и телевизии
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убийте ги най-накрая, колко години едно и също се върти.
48
3
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Точно това имах впредвид, да не се случва, като искам да се върне старото отношение към кучетата.Едно време ловните дружинки на село застрелваха именно такива кучета, а който иска да си го има-води го задължително за регистриране и ваксина.Ако се намери безстопанствено такова,15 дена в приют, и да се застрелва или приспива, ако не се намери кой да го потърси.Кое е по-жестоко, това, което казвам, или да четем тук за нахапани жени и деца от улични "кастрирани и обезпаразитени" кучета?
47
2
 
22
 
! Отговори
Бай Лази преди 7 години
До ДжиМи щото си е истина. Кой нормален човек, особено ако го е страх от кучета ще тръгне да ги закача с цел да види колко са остри зъбите им? Да - трябва да се прибират в кучкарници за 7 дена и ако не ги потърсят до тогава - да ги евтанизират. И когато тези дето трябва не си свършат работата - остава хората да се защитят както могат. Хиляди пъти съм казвал че здравето на едно дете или пенсионер (те са най - беззащитни) е по-скъпо от живота на 1, 10, 100, 1000 кучета!!!!
46
29
 
6
 
! Отговори
Джи преди 7 години
Защо във всяка статия за нахапан от куче човек все излиза, че кучето ей така от нищото или от чиста злоба хапе човека. В нито една статия не се споменава човешка грешка или вина.
45
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що така почти няма нещо смислено сред коментариите?! Преобладават избиването на комплекси и някакъв панически страх от кучета, изливащ се като омраза към кучета и хора.
44
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е едно и единствено (и всички го знаят!):ВСЯКО безпризорно куче на МОМЕНТА се пробира в кучкарник и ако до 7 (СЕДЕМ) дни никой не го прибере и осинови следва хуманно "приспиване".А ако някой изхвърли собственото си куче на улицата - зверски глоби и поправителен труд!Всичко останало е замазване на очите на хората и постоянна агония за животните.А за момента - който ХРАНИ безпризорно куче - ГЛОБА - първи път 2 мин. раб. заплати, втори път 10 мин. раб. или затвор и т.н.
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАТО,Дошли са от разни кучелюбци, които, обаче, не си кастрират животните. Дори разните му организации признават това.Има и още нещо, обаче - политиката по намаляване на популацията на бездомните кучета е откровено неработеща и трябва да се промени.
42
1
 
17
 
! Отговори
ddd преди 7 години
Нали е бездомно..какъв собственик?