Улесняват трафика в "Дружба" с реновираната "Обиколна"

Трасето от малко над километър струваше 2,5 млн. лева
28 ное 2016 12:14,
16
Улесняват трафика в "Дружба" с реновираната "Обиколна"
Снимка: Олег Попов; Dnes.bg

Трафикът през столичните квартали "Дружба 1" и "Дружба 2" ще бъде улеснен от днес с откриването на новоизградената улица "Обиколна".

Трасето от малко над километър беше изградено за четири месеца и струваше два и половина милиона лева, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНР.

"Този участък от улица "Обиколна" свързва кварталите с две станции на метрото. Направихме всичко възможно проектът да включи и велоалея, нови тротоари, осветление, повдигнати пешеходни пътеки. Засадени са около 190 нови дървета в тази част на квартал "Дружба" и храсти, които ще бъдат и един зелен защитен пояс", обясни кметът на София. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Снимката кърти мивки , без да се взирам много изброих 30-тина работника , за 3 валяка и една асфалтачка.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9 - ДружбенецИ кое ѝ е новоизграденото - по-скоро е "новоразградена", т.е. от 4 ленти по проект (от 80-те на 20-ти век) сега (в 21-ви век) има само 2...
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Кога фа очакваме ремонта на новооткритата улица?"Минах снощи по улицата, нещо работеха. Може би вече я ремонтират.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дружба-2Вярно, че улицата е проект от соца и половината от нея беше изградена тогава, но проекта и изградената част беше с четири платна, а неизградената част стана жертва на строителните далавери на прехода и сега е с по едно платно във всяка посока. Типичен урок по история е да минеш по улица "Обиколна" - в двата участъка може да сравниш "соца" с "демокрацията". Без промиване на мозъци, само гледаш и правиш изводи.
12
2
 
10
 
! Отговори
Дружба-2 преди 7 години
Улицата е напълно вярно, че я има като проект от соц-а, но така и не беше завършена. Селянджърите от царгирадски комплекс, станаха много и тя стана необходима. Проблемът е, че около улицата те първа предстоят строежи на 2 потвърдени блока в зеленото пространство коло 263 бл и до червената детска градина. Те първа някой специален ще намаже от продажба на жилища покрай тази улица. Очакваме следващите селянджъри, продавайте нивите и идвайте... мам*ка ви...
11
2
 
3
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До Anonimen 7Искърско Шосе няма кръстовище с Цариградско двете са почти успоредни. Кръстовището на Пешев с Цариградско е проблемно и би било добре да се направи на две нива.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога фа очакваме ремонта на новооткритата улица?
9
6
 
18
 
! Отговори
Дружбенец преди 7 години
Улицата е новоизградена и е изключително полезна и удобна за квартала. Много интересни коментари на хейтъри, които плюят и манипулират с нагли лъжи. Кой от дружба ще ви се върже?
8
4
 
4
 
! Отговори
булгаропитек преди 7 години
най-обичам да плюем
7
3
 
9
 
! Отговори
Anonimen 7 преди 7 години
До Анонимен 6Много добра идея! Всъщност т.н. Обиколна заобикаля проблемите на Дружба, а не ги решава. Проблемът е кръстовището на Искърско шосе и Цариградско шосе, но по него нищо не се прави.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако и вземат да махнат светофара на цариградско шосе, ще бъде идеално. Един никомо ненужен светофар, прави всеки петък гигантско задръстване на изхода на софия.Направо затворете кръстовището бул. Цариградско/Димитър Петев. Нека колите излизат по бул Копенхаген, така тапата няма да я има и цяла София ще ви е благодарна.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че е малко над един километър, че ако беше малко над два сумата щеше да е 10 милона. Явно асфалта е иновативен - приспособява се към начина на шофиране. Караш бързо и по асфалта се получават гънки, започва да тресе докато не влезеш в ограничението. А за каруци асфалта потъва и става черен път. За офроуд почитателите има баири, калища и коловози.
4
5
 
20
 
! Отговори
дружбенец преди 7 години
аз по тази улица си карах още 1997 година когато живеех в Дружба-2е, тогава нямаше велоалея и храстчета за 2,5 милиона
3
22
 
6
 
! Отговори
Само ГЕРБ! преди 7 години
Ори ГЕРБ неперекъснато се правят булеварди и магистрали. България вече прелича на европейска страна, хората се видяха с пари и започнаха да купват все повече нови коли и да пътуват на почивка.
2
19
 
5
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Абсолютно излешен булевард по проект от соц времето!!! Поредната писта на селчовците-състезатели с изтърбушени гърнета...
1
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето така се присвояват мангизи пардон Усвояват! 2.5 милиона за 1 км готова улица която само леко е напарфюмирана! Да живеят баламите! А вие се драпайте макарите и си чоплете вноса!