Още два дни ваканция в София, било студено в класните стаи

Ако се наложи и 11 януари ще бъде обявен за неучебен ден
36
Още два дни ваканция в София, било студено в класните стаи
Снимка: Булфото, архив

Ваканцията за учениците в София се удължава с още два дни.

Първият им учебен ден за 2017 г. ще бъде на 11 януари, съобщиха от Столична община.

Причината - студеното време, прогнозата за оранжев код в София и недостигнатите необходими температури в класните стаи в много училища.

Прогнозата за София за 9 януари 2017г. е за минимални температури между минус 17 и минус 20 градуса, с максимални минус 13 градуса, според Национален институт по метеорология и хидрология.

Замерванията на достигнатата температура в класните стаи, които бяха направени днес, 8 януари 2017 г., показаха, че в някои училища температурата е под изискванията, уточниха от СО.

Информацията е обсъдена съвместно с Регионалното управление на образованието и със заповед на кмета на София се обявяват за неучебни дните 9 и 10 януари 2017 г. за столичните училища.

Продължава да се следи прогнозата за времето в София, да се извършват замервания на стайните температури в училищата и при необходимост ще се обяви за неучебен ден и 11 януари 2017
г.

От вчера, 7 януари 2017 г., снегопочистващите фирми имат задача да почистват приоритетно улиците до училищата и детските градини и достъпът до всички тях е осигурен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ваканцияСофияученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно какво ли ще се случи ако времето се задържи такова до март? Цяла зима няма да учат ли? И после 3 месеца лятна ваканция и направо да закриваме училището, че не си струва да съществува заради 3-4 месеца през които, евентуално, може и да учат.
31
1
 
6
 
! Отговори
кгфтъу преди 7 години
Ей,много озверели родители,на които училището им е забавачница.Иначе нулев интерес детето им какво прави там,натиск на учителите,претенции до небесата,вулгарност,никакво уважение и изведнъж....нямало кой да им гледа децата.Ами гледайте си ги бе,нали сте много отворени.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТо да беше само парното, толкова са чисти улиците, че паднах в шахта
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГеоргиВ нормалните държави има нормални мислещи хора!!! Такива индивиди като теб НЯМА! И ти пояснявам че си леко ***: Парно има но не смогва да затопли при тези температри!!! Аман от ***.и!!!
28
5
 
3
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Ами защо като в една нормално Европейска държава не сложат парно или климатици и да могат децата поне в училище да имат нормално условия? К'во чака да държавата? Лятото да дойде? *** ***!!!! Капка срам нямат за дето окрадаха държавата и поставиха Българина на ръба на мизерията.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то прогнозата за понеделник-вторник се знаеше още от петък! Защо чак в неделя следобед го решиха и ошашавиха съвсем работещите родители, които в 12 без 5 са принудени да търсят решение какво да си правят децата в работен ден?
26
4
 
0
 
! Отговори
тигъра преди 7 години
много си остроумен.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затвориха училищата защото, въпреки бодрото рапортуване как приоритетно ще се чистят подходите към училищата и детските градини, към обяд в неделя стана безпощадно ясно, че подходи просто няма. И по добре да оставят децата да си седят вкъщи, отколкото в понеделник сутрин озверели родители да ги вдигнат във въздуха. Така се решават проблемите у нас. Трагикомедия.
24
4
 
7
 
! Отговори
работещ родител преди 7 години
До OkНякои хора нямат баби и дядовци на разположение. Как се наема детегледачка за няколко дни в последния момент?! А пари откъде!!! Пак ще ги водим с нас на работа по студовете!
23
9
 
7
 
! Отговори
Io преди 7 години
Предлагам училищата да бъдат отворени напролет, така е по сигурно че изнежените ни дечица няма да се разболеят, да паднат, да настинат, сакън да се докоснат до сняг или пък да ги духне вятър. Имунитет нулев, само пият разни химии за имунитет и лекарства, лекарства с кофи. Луди сме и това е!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко училища са санирани? Колко? - Много малко!Вместо да се качурят на главите на хората, да ги карат да правят текезесета с цел псевдосаниране и гиггантски кражби гербаджийските таракати трябваше да санират истински училища, детски граници, поликлиники, болници.От такова саниране има нужда, не от саниране, което никой не им го е поискал!
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е едно от малкото решения ,които заслужават адмирация. При тези температури за децата е по-голям ад ,отколкото за нас големите.Като започнеш от болестите и завършиш с игрите при малките....
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Училищата и детските градини в младост 2 са недостъпни. Единственият вариант е пеша ако по уличното платно, естествено ако имат късмета да не ги застигне някой пързаляш се явтомобил. Кварталните улици и тротоари не се чистят или поне опесъчават от 28 години.
19
3
 
5
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ТЕ АКО ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ КАТО ХОРАТА,СЪМ СЪГЛАСЕН,НО ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО,РАЗХОДИ,РАЗХОДИ ОТ НАС ,А ПЪК ЕФЕКТ НИКАКВА,ЗА ПРОВИНЦИЯТА НЕ ЗНАМ КАВО ДА КАЖА,НЕ ЗНАЯТ ДА ПИШАТ И ЧЕТАТ.
18
4
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Абе хора! Аз си мислех, че София не е някакво забутано село в Северозападна България.Или пък в Североизточна... все тая.Аз все бях учил в училище че София е град, при това голям, при това столица на България?Явно не съм разбрал добре.
17
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен9-ти , децата ми на -10 са карали ски , а малката като бебе под годинка е спала на -15 в количка.Днес направихме чудесно ходене драгалевци - голи връх и никой не рева че му е студено.Вятър нямаше.Ако човек е добре облечен и обут и ако се движи ,мисля че до -25 естественно без вятър няма да има никакви проблем навън .През зимата памук не се носи .Задържа влагата и съответно става студено.
16
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е да се спестят пари,за наша сметка !Едно време ходехме и в по- голям сняг, па сме живи, и то без коли!Големи гъзари станаха всички.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ще е за всички да е за всички защо за училищата има ,а за детските градини няма?Малките по защитени ли са от вируси ???
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Физкултурници ни управляват и спасение няма.Решението за ваканцията е повече от разумно, но... защо, бе хора, защо пак с условности и огласяване в "без пет"? Можеше и утре в 8 да го обявят.Може и на 11 януари в 8 сутринта? Как се вземат, по дяволите, тези управленски решения? На хрумка или според обстоятелствата... Станахме като ромите - живеем ден за ден, но не сме безгрижно щастливи. Трябва да се научим да се радваме на мига! Без план, без мисъл!
13
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво, по-добре е така, а не да мръзнат децата