Фандъкова недоволна от чистенето, няма да плаща на фирмите

Техника чистила София цяла нощ, към момента всичко е наред
Обновена: 11 яну 2017 09:54 | 11 яну 2017 08:17,
50
Фандъкова недоволна от чистенето, няма да плаща на фирмите
Снимка: Dnes.bg

Столичната община няма да плати на фирмата, отговаряща за почистването на Цариградско шосе вчера. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й пътната инфраструктура в София днес ще бъде проходима при зимни условия. 

През цялата изминала нощ в София непрестанно са извършвани обработки във връзка с интензивния снеговалеж. Работата на снегопочистващата техника продължава и към момента 146 машини изпълняват обработки на терен.

Избутване на снежна маса от пътните платна и разпръскване на смеси срещу заледяване са направени във всички райони на територията на Столичната община.

По неколко обработки са изпълнени на трасетата на градския транспорт. Продължава снегопочистване и по основни улици в кварталите. Обработени са и общинските пътища, отговорност на Столична община, в районите Връбница, Нови Искър, Кремиковци, Панчарево, както и Южната дъга на Околовръстен път.

Опесъчаване и почистване на сняг е направено на планинските пътища "Бояна – Златни мостове" и "Драгалевци – Алеко" в парк Витоша.

Към момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути.

Извършва се почистване на сняг от прилежащите пространства към спирките на градския транспорт и подлезите.
В Кризисните центрове са настанени 205 нуждаещи се хора, останали без дом. Гражданите могат да подават сигнали на телефон 112.

Напомняме на пешеходци и шофьори да бъдат внимателни навън предвид зимната обстановка и ниските температури. Шофьорите да използват автомобилите си добре оборудвани за движение през зимата.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
27
 
! Отговори
1 преди 7 години
Днес наистина е изчистено добре на повечето места, но вчера беше кошмар цял ден, а вечерта когато вече трябваше да са минали по 1 път дори не е за говорене какъв цирк стана. Дондуков и Тодор Александров не бяха пипнати, няма тръгване, а за спиране и дума не може да става. Фандъкова да не се прави на ощипана и да гледа като насрана снощи в новините, защото не само на Цариградско не беше чистено.
17
0
 
18
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
До Бай Иван. Извинявай , а къде е изчистено? Президентство, цариградско и Московска? Ами кварталите? В Надежда вече не влизат камиони за сметосъбъране - няма как да минат.
16
1
 
21
 
! Отговори
Данче, преди 7 години
мисля че е време за оставка!Имотната мафия е в общината.Светофарите ги сменяш без общ.поръчка - Сега Тотев утре ти
15
1
 
21
 
! Отговори
рускиня до 21 преди 7 години
"И природата е против кремълския *** Радеф.." Не - природа показва некадърност на фъндъкова и столичен инспекторат , а също и на организация на лиляна павлова. Или Радев е отговорен за почистване? А сняг падна и в Норвегия - това означава ли че природа срещу президента на Норвегия? То бива идиотизъм , ама твоя пословичен
14
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И природата е против кремълския *** Радеф...
13
3
 
27
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
Това,че фъндъкова ще спести парите е много добре, ще има за пътувания на Бали или Боро-Боро. Но как това ще ни помогне сега да газим преспите? Некадърница, корумпирана - това е дотук определения на градоначалничка. Единствено което тя може - да се лензи по телевизия.
12
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кутевската соц. сволооч пак хейти! Хващайте греблата и зи изчестете пред блоковете позитански боклуцци!
11
2
 
25
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Като гледам как се чисти като им плащат, представям си, като им кажеш, че няма да им платиш.
10
4
 
33
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Студът изкара наяве целите некадърност и корупция на Борисов и тумбата му тиквочи ПП ГЕРП.
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай Иван (Това където го искате го няма в нито една държава по света, три дни да вали сняг и да е изчистено. Бъдете реалисти.)има го има ела виш в германия !!!!!!
8
2
 
50
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Булевардите по които се придвижвам бяха изчистени сутринта (все пак са имали цяла нощ, нормално е да са успели). Аз друго питане имам - като кварталите са блокирани и не може да влезе или излезе автомобил, включително този за сметосъбирането - ще плащам ли такса смет? Защото пред жилището ми кофите не са вдигани 4-ти ден и са засипани с ***, които вятърат хубаво разнася из целия квартал. После да не правим "да изчистим България за един ден" заради липса на сметоизвозване? А Фандък?
7
30
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
В София си е ОК, не знам какво ревете. Това където го искате го няма в нито една държава по света, три дни да вали сняг и да е изчистено. Бъдете реалисти.
6
6
 
24
 
! Отговори
Боко прави пари преди 7 години
Тази година почистването е трагично. Ако наистина понатрупа сняг ще е трагедия.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Варна нищо не е чистено,варненският кмет спи зимен сън!
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марийче, много си неграмотна моето момиче, много. Писането и говоренето са различни спортове, не са ли те учили в училище?"По нЕколко обработки са изпълнени на трасетата на градския транспорт...."
3
4
 
19
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Иначе вчера при 1-2 сантиметра сняг,неделните шАфИори "летяха" по Цариградското с...........30-40 км/ч!
2
19
 
15
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
Чистенето е окей. Не е окей, че ползват луга, която под минус десет замръзва.Разбира се, хората с неподдържани коли и зимни гуми на ен-найсет ЛЕТА и зими сигурно са мнооого недоволни...от държавата, разбира се.
1
6
 
18
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Тя па е една плащачкаааааа........!