Роми горят гуми в София, въздухът – ад! А институциите?

Подадени са над 15 сигнала на телефон 112, резултат няма!
13 яну 2017 12:00,
109
Роми горят гуми в София, въздухът – ад! А институциите?
Снимка: Читател на Dnes.bg

Вече няколко дни роми в столичния квартал "Разсадника", в непосредствена близост до парка "Св. Св. Петър и Павел", горят автомобилни гуми на открито.

По тази причина въздухът и в ж.к. "Сердика", намиращ се от другата страна на бул. "Константин Величков", е негоден за дишане.

"Вадят гуми от един бус и си ги слагат в огъня", разказва читател на Dnes.bg, живеещ в района.

От снимките, които ни изпрати, се виждат черни кълба дим, а какъв е цветът на огъня - никой не знае. От снимката става ясно, че огънят е оставян и без надзор.

Нашият читател е подал над 15 сигнала на 112. При първия се отзовали и пожарна, и полиция, но само видели какво се случва и си тръгнали. Подаден е и сигнал в общината, но от там няма отговор - сигналът все още се обработвал.

И така – въздухът в два столични квартала, единият от които по план граничи с разширения център на града, е негоден за дишане.

В близост до запалените гуми се намират училища, детски градини, Двореца на децата. Паркът "Св. Св. Петър и Павел", който иначе е любимо място и за майки с деца, и за спортуващи, остава празен, тъй като на практика е неизползваем.

Друга опасност, произлизаща от явното нехайство на институциите, е фактът, че в непосредствена близост до мястото се намира... бензиностанция, твърди читателят ни.

Всичко това идва на фона на тревожните нива на замърсеност на въздуха в София, заключава той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
57
 
! Отговори
художника преди 7 години
Вие не разбрахте ли, че чиновника мрази да работи. Скрил се е на топло с малката си заплатка и по цял ден си чопли носа. И мрази всеки, който се опита да му създаде работа за която му се плаща. Точно това го знаят халипавите и си правят к,вото си искат, а виновния е винаги обикновения българин, който храни с данъците си държавната машина.
19
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AK 47 ....и яко муниции и да се почне наред
18
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те имат само права тия оставете ги на мира.
17
5
 
33
 
! Отговори
до Ива преди 7 години
Ти мъж имаш ли? В блоковете около вас няма ли поне няколко бели и яки момчета или всичките са евроатлантици?
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Представете си как ще изглежда страната след финалния резултат на тези процеси."Няма да е, каквото си представяте. Колос на глинени крака и болен здрав носи няма.Много преди да станат повече от нас държавата /подобието и/ ще се срине.
15
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са културни особености , не ги закачайте. Демокрация е , модерно общество сме , либерални сме , нали това е готино и модерно?
14
1
 
71
 
! Отговори
Ива преди 7 години
Тази нощ не съм мигнала.Опитах се да спя с маска на лицето,но и това не помогна.Има ли институция,която може да спре този геноцид над гражданите и да спре престъпниците,които ни тровят.Толкова ли е трудно патрули да обикалят през нощта из града и да отбележат местата,от които излиза тази отрова с последващи санкции?Има ли реакция от г-жа Фъндъкова?
13
10
 
37
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Така е при управлението на ГЕРБ. Вие нещо друго ли очаквахте, когато гласувахте за тях и ни ги натресохте?
12
0
 
62
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Къде се е чуло и видяло на границите на широкия център на европейска столица да се горят отпадъци за да се топли една прослойка от обществото. Това бунище ли е???? ФАНДЪКОВА СПИШ ЛИ?!?!
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кого чакате да направи нещо? От тази банда от некадърници които управляват държавата? Това им и електората. Заради тях са на власт.
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тея със забраненото име горят гуми не е проблем, ама ако други горят гуми е проблем.Ама и те горките, забранили са им името. Нов "възродителен процес".
9
1
 
38
 
! Отговори
1. Принудителен труд преди 7 години
за всеки здрав човек на възраст 18-65 г., ако няма лични спестявания или ренти, от които да се издържа.2. Никакви помощи за трудоспособни, на които може да се посочи работно място или да им се даде земя за обрабонване.3. Детски надбавки само за по две деца, на ВСИЧКИ български граждани. Ако детето не ходи на училище - спиране на надбавките. В края на всяка учебна година - изпит чрез тестове, проверяващите да не са от същото училище и да не познават децата. Който няма знания - връща надбавките!
8
0
 
9
 
! Отговори
А институциите преди 7 години
Са проблемът или по-скоро тези, които ги ръководят и им създават нормативната база за прилагането на правилата.
7
2
 
47
 
! Отговори
справедливост преди 7 години
За тях законите не важат.Помищи получават защото били безработни,защото са неграмотни.Големи децки вземат защото имат по 10 деца.Раждат на 12 защото такава е традицията им.Горат гуми защото нямали със какво друго да се топлят.Дават им жилища защото били бедниКрадя ли защото такива били правилата им,специално на калайджиите,който е информиран знае.Не се съобразават със законите защото мешерето им било по визша инстанция.Всичко това за Българите е точно наобратното и те трябва само да финансират.
6
2
 
39
 
! Отговори
popa преди 7 години
Няма кой да ги пиипне, особенно преди избори ,нито ГЕРБ, БСП , ПАТРИОТИ.... кой ще се откаже от още гласове? Май господарите на ефира са по-подходящи в такива случай.
5
0
 
79
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Защото на силовите структури им е заповядано да не закачат шведи, за това.. Ама аз ако реша да запаля старите гуми зад блока със сигурност ще ме закопчаят..
4
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво толкова! Във всяка железария продават противопрахови маски, дори и противогази. Малко е неудобно при ядене, няма да оставим нашите скъпи сънародници, да умрат от студ! И Сорос не ще да им помогне, нали е вътре с милиард.
3
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
подал над 15 сигнала на 112. При първия се отзовали и пожарна, и полиция, но само видели какво се случва и си тръгнали. ОСТАВКА, СБОГОМ ГРОБ. Ако някой пак гласува за тези, аз ще съм следващия напуснал страната.
2
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В кв левски е същотоКато отвориш прозореца и падаш обгазенАма бъдете толерантни нали не ги горят гумите с колите
1
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да подаде сигнал на...Волен Сидеров.