Снегът по малките улици се чисти! Но когато е възможно

Задача №1 бил обилен снеговалеж била градът да не бъде блокиран
44
Снегът по малките улици се чисти! Но когато е възможно
Снимка: архив "Булфото"

Снегът по малките улици в София се чисти, когато е възможно и когато по тях има достъп заради спрелите автомобили.

Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

"Това, че софиянци не усетиха почти бедственото положение, което имаше на два или три пъти, се дължи на денонощната работа на много хора", каза кметът пред bTV.

Тя обясни, че когато снеговалежът е обилен, най-важната цел е градът да не остане блокиран.

"Ние имаме много ясни приоритети и това е да има движение на градския транспорт", каза Фандъкова.

Тя все пак олясни, че фирмите, които почистват, са длъжни, когато е възможно, да влизат в малките улици.

"Но когато имаме тежка ситуация, тя трябва да се оценява според това какво е възможно", каза още столичният кмет.

По повод снимките на организацията "Спаси София", на които се вижда, че столичното "Цариградско шосе" отново е напукано, кметът увери, че фирмата ще ремонтира участъка още през лятото за собствена сметка.

Столичният кмет поясни също, че предстои тотална реконструкция на ул. "Граф Игнатиев", като накрая тя ще стане изцяло пешеходна и по нея ще минават само трамваите.
 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжлива ***. Няма нито една изчистена улица в квартала. Даца Фандъка си скъскао дай лъжеи краде.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първи път откакто вали сняг тази зима видях хора с лопати да чистят тротоарите, само дето те вече не чистят сняг, а лед. А малките улици не се чистят, каквото ще да си говори кмета. На хартия може, но реално е ад - коловози по 20 см., навсякъде.
33
0
 
6
 
! Отговори
Курти преди 2 години
Комунистите са велики и работят много само на приказки. В превод на Български език, крадливата учителка по руски език е осчетоводила събитие което няма да се случи. Парите са разпределени вече. Справка травматологията на Пирогов. А и като прибавим, че парното в рейса не работи защото консумирало гориво което също е за крадене, става ясно колко са крадливи комунистите и наследниците им.
32
0
 
8
 
! Отговори
Фъндък Борисовлиев преди 2 години
Снегът по малките улици се чисти, ама ако няма сняг.
Лятно време няма сняг и е почистено, така до другата зима.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 18. Нито един Кореняк Софиянец не е гласувал за тази Самоковска даскалица. Знаеш ли колко сме кореняците Софиянци? Незнаеш! 18 500 са били по времето на прадядо ми по турско време. Къщата на прадядо ми е била на орлов мост близо до сегашната сграда на телевизията. След освобождението от турско до идване на комунизма София е наброявала 50 000 човека. След идване на комунизма се разраства до 500 000 сега с новите Софиянци стана над 1 500 000 извънземни.Така че Софиянци не са гласували а селяни
30
0
 
13
 
! Отговори
Питам се преди 2 години
Дали наистина новите жълти павета, които щели да слагат, ще бъдат произведени по оригиналната им технология? Знае се, че австрийското семейство, което ги е произвеждало, пазело тази технология в тайна и когато всички те починали, тайната умряла с тях. Дали наистина наши специалисти са успели да я разгадаят или това е поредната измама, за да се вземат едни пари от едни хора? Дали няма набързо да продадат оригиналните павета,след като ги извадят, а в сърцето на София да сложат настилка от ментета?
29
0
 
10
 
! Отговори
Жълтите павета преди 2 години
Те са емблематични за София.
Не знам дали е истина това, че били станали хлъзгави,защото се ползват вече повече от век.Не знам дали не са били такива и преди 100 г.Но когато върху тях има сняг, те са опасни не само за здравето, но и за живота на хората! Не ми е ясно защо толкова дълго време пешеходците са подложени на тази жестока гавра?
Изходът е един - веднага да се почистват и снегът ДА СЕ ИЗВОЗВА.Като се избутва настрани, става невъзможно да се качиш на тротоара без риск.Жал ми е за старците
28
1
 
1
 
! Отговори
Д преди 2 години
до scbg
Yesss ббеее продължавай да мразиш... жив и здрав да си... пълниш ми душата .... ХАХАХАХОХХО
27
2
 
10
 
! Отговори
scbg преди 2 години
До Д
Търтей ще викаш на тоя дето е правил. Има договор за концесия за почистване от сняг, "моите" улици и доста други влизат в него за почистване, след като някой е взел пари затова, аз в извън работно време няма да върша и тая работа.
26
2
 
16
 
! Отговори
scbg преди 2 години
До Гражданин
С удоволствие бих го изчистил, но ако реша да си сложа маса изведнъж тротоара става общинска собственост и аз трябва да плащам. Е след като е на общината, да си го чисти. Това с малките улици, по-добре друга лъжа да каже, отколкото чистят се.
25
12
 
3
 
! Отговори
Д преди 2 години
От толкова много коментари само 2-3 са нормални. На другите я Фандъкова им виновна, я Борисов, утре като се сменят Другите ще са им виновни. А че вас ви мързи да си изтупате стелките на колата камо ли пък да си изчистите снега пред дома дума не обелвате. Важното е друг да е виновен. С една дума - ТЪРТЕИ. Ама поне пък от вас струи позитивизъм ;) Докато има мелюзи като вас аз ще си карам пашалъка ;)
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всички кучкари,вземат по една лопатка и докато пре пикават пътеките и ги чистят,за два дена ще е чудо!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй Данче има ли представа какво е в София. На пъпа на града тротоарите са непочистени. Подлезите до Министерски съвет и ЦУМ също, а как се пързалят тия долнопробни плочки е отделен въпрос. Чистят единствено големите улици, но спирките са заринати в сняг, който машините са изрили от улицата и хората сами са направили пътечки за да стигнат до автобуса. Как не я е срам, как няма грам морал и мозък. Нейното е подигравка с всички живеещи в града. По добре виновно да мълчи, а не това празнословие.
22
0
 
9
 
! Отговори
мишо преди 2 години
Голямата улица "Симеон Радев" е с коловози. От както падна първия сняг не са чистени улиците. Трудно е да се излезе с кола, още по-трудно е да се стигне до колелото на тролей № 2. Госпожо Фандъкова не давайте невярна информация. Още не са прибрани купчините сняг в центъра Вие говорите за малките улици.Опитайте да пресечете и се качите на тротоара през валовете лед и сняг. А, като се стопят ще газим до колене във вода и сол. Посетете и успоредните улици на бул. Витоша след Скобелев - ул."Цар Асен
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не боядисвате пешеходната
пътека срещу народното събрание.
Сега с тоя сняг е пързалка по жълтите
павета и сигурно има хора които
падат и чупят кости в центъра на
София Вината е ваша трябва да ви
съдят.
20
1
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Просто го дадох за пример.Ако желаете да преминем към някой двумилионен европейски град,но не мисля че имаме право за сравнение.Затва реших някакво село до якутск.Пътечките по столичните тротоари много напомнят заснежената тундра ,тайга или там както се нарича от руснаците.Иначе,да добра идея за емиграцият.Мисля и работя върху тва.Кафявите човечета,отпадъците и мизерията в София ми идват малко в повечко.И никога няма да се върна дай боже.Така че не ме плашете с емиграция.
19
0
 
7
 
! Отговори
шоп преди 2 години
Аааа тая е голям фън дък!
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ,нали тротоарите са общинска собственост?Защо плащаме данъци?За да имаме привилегията да чистим сняг нощна смяна?През деня на работа,после се прибираш към 20h хапваш почиваш 1 час и от 22 до 2 ринеш сняг.Страшна оферта.В Бгживеят 2 милиона човека които смучат социални помощи.Да им спрат помощите ако не искат да чистят отпадъци и да ринат сняг.Ако искат.Ако не искат да паляткъм Швеция при техните хора.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клепоухи софянци, вие си е избрахте не ревете сега.
16
2
 
20
 
! Отговори
До Гражданин преди 2 години
В нашата държава нещата не са съвсем нормални. Ще работя на две места, да има и за онези, които нито учат, нито работят и покрай всичко друго, ще чистя и тротоара пред дома си. Това може да стане само по тъмно - или преди 7.00 ч., или след 19.30 ч. Та да не ми е скучно и да не взема да си почина добре, защото ще се разглезя.А онзи, дето само лежи и прави деца, изхранвани с мои пари, дали някога е ринал сняг?Щото и пролетното почистване в неговата махала го прави Общината, с пари от нашите данъци