Харчовете на Фандъкова: Улици, паркове, забавачки

149 млн. лева отиват за 13 нови трамваи и 30 нови автобуса
Обновена: 26 яну 2017 16:15 | 26 яну 2017 16:00, Камелия Цветанова
58
Харчовете на Фандъкова: Улици, паркове, забавачки
Снимка: Булфото, архив

Столичната община планира да инвестира 149 млн. лева за закупуване на нови превозни средства и за развитие на транспортната инфраструктура на града.

От тях 54 млн. са за основни ремонти, изграждане и реконструкции на улици и булеварди.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на бюджета на Столичната община за 2017 г., който предстои да бъде гласуван днес от Столичния общински съвет, цитирана от БТА.

Столичната община планира да осигури допълнително 1,6 млн.лв. за локалната улична мрежа, обслужваща Северната скоростна тангента.

36,3 млн. лева са предвидени за поддръжка и ремонт на квартални улици, като тези средства са с 1,9 млн. повече от средствата за 2016 г.

Продължава модернизацията на градския транспорт със закупуване на 13 нови трамваи и 30 нови автобуси.

През тази година се очаква "Столичен автотранспорт" да започне процедура за купуване на още 120 автобуса на природен газ, съобщи кметът.

За 2017 г. са предвидени основни ремонти на трамвайни трасета по бул. "Цар Борис Трети", ул. "Каменоделска", както и довършване на трамвайното трасе по бул. "България".

Инвестициите в изграждането на третия лъч на метрото са в размер на 243,6 млн. лв. като 20 млн. са средствата, които Столичната община предоставя от собствените си приходите.

През тази година продължава строителството на седемте метростанции от третия лъч на метрото.

Започва изграждането на още пет нови станции на бул. "Владимир Вазов" и в кв. "Овча купел" при Околовръстния път в "Горна баня".

За детски градини и училища са предвидени 43 млн.лв. като това включва изграждане на четири изцяло нови детски гради, две в район "Витоша", една в район "Младост" и една в "Красна поляна", както и реконструкции и цялостен основен ремонт на две детски градини в "Красно село" и "Сердика".

Планиран е ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност в седем училища в районите "Сердика", "Люлин", "Подуяне", "Витоша", "Красно село", "Слатина" и "Оборище".

През тази година започва процедура за енергийна ефективност и ремонт на дворове на 24 детски градини и училища в районите "Красна поляна", Илинден", "Надежда", "Връбница", "Средец", за което са предвидени 15 млн. лв. В бюджета са осигурени допълнително 2,7 млн.лв. за ремонт и оборудване на детски ясли, съобщи столичният кмет.

Капиталовите инвестиции в екологията са общо 33,8 млн.лв. за първия етап за възстановяването на Западния парк, първият етап от облагородяване на парк "Въртопо" в "Младост" и ремонт на площада пред НДК. Продължава ремонтът на Зоологическата градина.

Над 18 млн. лв. се предлага да бъдат инвестирани в рекултивация на старите депа за отпадъци и за закупуване на нова техника като част от мерките за осигуряване на екологична сигруност. 20 млн.лв. са отделени за отчуждаване на терени, което ще осигури изграждането на големите инфраструктурни обекти, посочи кметът Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
21
 
! Отговори
пич преди 7 години
и Софиянски нае е крал като тази девойка представителка на ГЕРБХубаво строят но много бързо се рушиИдеите добри изпълнение нулаиначи знаем кой е редовния виновен с който ГЕРБ се оправдавате са на принципа след нас и потоп
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че след основния ремонт на бул. Владимир Вазов ще почнат да изграждат метрото.. баси тъпотията българска!
22
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С общи усилия Борисов и Фандъкова превърнаха София в едно грозно селско гробище.
21
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сляпи ли стеДо слепеца 13 прогледни и виж каква беше София преди Фандъкова. Питай баща си кога е ходил по плочки та се оплакваш от криви косми.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сляпи, изпурутени, оше... На такъв народ - такъв кмет.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари, днешната опорна точка - "Учителката е зле, тръгва си, никой не я иска.", всяко такова мнение да има между 4 и 6 позитивни отзива! На това съобщение да се сложат шест негативни, за да не се буди подозрение.
18
8
 
21
 
! Отговори
Йорданка преди 7 години
Далаверъкова
17
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберастка подложка!
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко е хубав ремонтът на Южния парк , пързалящи се плочки и безумен наклон към пътното платно.Милиони левове....А бул Витоша ...Пак хвалете СО
15
7
 
13
 
! Отговори
ЕКС ГЛАДЕН АРХИТЕКТ преди 7 години
ДИКОФФ: На Фандъчката вече се вижда края! Таа що далавера ми развали не ти е работа!! Отиде ми проекта за гарантираната коза, зе че глоби пламаника, че потрошил неква бензиностанция докато се учи да строи и т.н.Долу Фандъчката!!
14
0
 
12
 
! Отговори
vlady преди 7 години
На това място румънците казват "Къде си Цепеш, господарю?", руснаците - "Сталина на вас нет!"
13
3
 
34
 
! Отговори
Не-почитател преди 7 години
А какво стана с Цариградско шосе, чийто ремонт учителката следеше зорко преди 2 години? Май фирмата е приятелска...
12
8
 
33
 
! Отговори
Сляпи ли сте преди 7 години
Не мога да разбера как толкова хора могат да хвалят Фандъкова!??!???!? Сляпи ли сте или просто не се движите пеша из София??? :D Братовчед ми е с инвалидна количка и не може по никакъв начин да се предвижва по изпурутените ни улици, трябва да кара на улиците защото третоарите са пълни c дупки, а улиците не са по добре, на сестра ми бебешката количка вече е счупена, това никъде в никоя друга столица го няма и докато има все оше хора подкрепящи престъпниците от ГЕРБ нищо няма да се промени!!! :(
11
6
 
28
 
! Отговори
Софиян Провансов преди 7 години
За това казвам, че е бедствие! Защото чрез нея се краде, но ние пак си я избираме! Защото 1 милиард и 300 милиона са страшно много пари! Защото отново ще ремонтират градинката пред НДК, нищо че миналата година похарчиха 17 милиона за ремонт! Защото е мръсно, но на теб ти харесва!Защото си имаме метро под кочинката! Защото "Титаните" си палят пурите със столевки, а Вълка си хвърляше ризите, след едно носене! Но ние искаме Фандъкова! Ей ни евръпейска столица! С метро!
10
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София става все по грозна, но те не спират сами да се хвалят. Даскалицата още не може да усети какъв е духa на този град, а и тя няма усещане към него. Жалко, че такива индивиди съсипаха всичко хубаво. Само гледат по фондове и незнам си какво да усвояват пари. Няма една улица без дупка, няма един тротоар като хората, пълно мазало е навсякъде, а сега със снега съвсем се видя как нищо не се прави, улиците още тънат в сняг. Между ЦУМ и градинката на банята според нея кой трябва да чисти, център е.
9
6
 
27
 
! Отговори
pf преди 7 години
В общи линиии жалко, защото нито улиците й улици, нито парковете й паркове, нито забавичките й забавачки. Само едни харчове.Парковете се рушат на 3ия месец (пример: Паркът пред НДК), улиците й са с дупки месец след ремонта, забавачките й с протекли покриви и напукани мазилки. На фандъка всичката й работа е такава - калпава
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи искам така както е написана статията в цифри и план за 2017, в края на годината точка по точка, да се покаже със снимки - ето това е направено, за толкова пари +/-, както беше планирано или пък не. Защото до тук имаме едно обещание, което трябва да бъде спазено и някой трябва да го проследи! А до момента няма официален отговор, защо улици и булеварди, които са ремонтирани преди няколко месеца, капитулираха пред първия сняг!
7
4
 
33
 
! Отговори
Край преди 7 години
Фандъкова всичко ще ви направи - само да и дават пари и да и казват на коя фирма да ги преведе. Тази женица няма ВОЛЯ да наложи ред в града. Колите са на тротоарите, кучетата какакнижат по тротоара бездомните хапят. Колите без катализатори ни тровят.1/5 от софиянци се греят на *** и стари гуми.
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5: Ей заради такива индивиди като теб държавата не може да се оправи. Гласувай гласувай, докато билета стане 10 лв за метрото.
5
8
 
34
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Ж.к.Лозенец: разбити улици,липса на улични лампи,малко на брой градинки ,липса на места в детските градини и т.н. Това е само един от многото софийски квартали,които могат да послужат за пример защо Фъстъкова е пълен провал като кмет.Може и да го види,ако слезе от своя служебен амтомобил и се разходи.