Столичен храм получи в дар мощи на светци

Празнична литургия ще бъде отслужена утре
9
Столичен храм получи в дар мощи на светци
Снимка: БулФото

Столичният храм "Св. Св. Кирил и Методий" получи в дар мощи на едни от най-почитаните светци, на тримата светители - Свети Василий Велики, Свети Григорий Богослов и Свети Йоан Златоуст, покровители на северния престол на храма.

Тази вечер в храма, който се намира Женския пазар, тържествено посрещнаха частици от мощите на тримата велики светци за наближаващия празник в тяхна почит, който е 30 януари, предаде БулФото.

Светите мощи са получени като дарение от Балканското атонско сружение (БАС) и ще останат в храма за молитвено поклонение завинаги.

Поклониците ще могат да участват във всенощното бдение, а утре празнична литургия в чест на Светите Три светители ще започне в 9:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: храмсвети мощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
1
 
! Отговори
Шопето преди 7 години
Абе, нале имаши саму един бог на свето, от дека са пръкнаа теа светителе, да ни защитават? И от кого ша *** защитават, от моия всемогъщин и всесилен бог, дека ми мисле само доброто?
5
9
 
1
 
! Отговори
Шопето преди 7 години
Оти разфъргате кокалята на ората бе, ква е таа некрофилия при това големо образование дека получиъте от димоктицата?
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е прекрасна новина и чудесен повод да пожелаем на Светата Българска Църква скорошна и окончателна победа над ислямизма-атеизма!
3
0
 
9
 
! Отговори
Това е чудесно, но преди 7 години
столичният район, в който се намира този храм, от известно време е неблагонадежден. Най-напред нашенски шведи започнаха да изкупуват там жилища и принудиха стари софиянци да продават своите на безценица (както българите, получили някога апартаменти в Столипиново). После дойдоха чуждестранни пришълци, които не се притесняват дори да при/пи/кават паметник на историческа личност, намиращ се там.Затова се безпокоя за съдбата на светите мощи. Кой знае кой може да се полакоми с цел да ги препродаде.
2
10
 
5
 
! Отговори
бай Рангел преди 7 години
Мислех си,че 13.век мина отдавна. Търговията със свети мощи е процъфтявала по ония времена. Продавани са десетки ръце на един и същ светия. Много несвети кости са в свещените мощохранителници ,но "плацебоефекта" е налице. При липса на надежда и парченце кост от миналогодишната гергьовска трапеза има вълшебно влияние над нас.
1
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво сега,заради някакви кости цяла новина-хахахаха