Скъп януарски ток. До 560 лв. "честитка" в София

Аварията в София през уикенда била в рамките на нормалното
8 фев 2017 10:40,
26
Скъп януарски ток. До 560 лв. "честитка" в София
Снимка: архив, Bulphoto

При клиентите, които се отопляват на ток, януарските сметки варират от 120 до 560 лева, тоест има нарастване спрямо декември 2016 година от порядъка 23-70%, обяви Димчо Станев от дирекция "Обслужване на клиенти" в ЧЕЗ.

Още по темата

"В определени дни от януари, който беше с 5 градуса по-студен от миналогодишния януари, е бил постигнат 20-годишен рекорд в потреблението за територията на Западна България", посочи той пред БНР.

Станев се позова на 9 произволно избрани сметки за ток, от които 4 на потребители, които се отопляват на парно, и 5 на такива, които използват за отопление ток.

При клиентите на парно – ако средната сметка за януари 2016 година е била между 36 и 48 лева, а за декември 2016 между 31 и 67 лева, то за тазгодишния януари се очаква да бъде от порядъка на 41-50 лева, поясни Димчо Станев.

Мрежата е преоразмерена и е изчислена да издържи натоварване дори при аварии в топлопреносната мрежа, това увери Васил Василев от дирекция "Експлоатация и поддръжка" в "ЧЕЗ Разпределение".

Той коментира ситуацията след мащабните аварии в мрежата на "Топлофикация" от последните дни и преминаването на редица абонати на топлинното дружество на отопление с ток.

Повечето аварии, свързани с прекъсване на тока, се локализират и отстраняват до два часа от възникването им, стана ясно още от думите на Василев.

Той съобщи, че аварийността в мрежата на ЧЕЗ през уикенда е била в рамките на нормалното за този период на годината. В София е имало няколко аварийни ситуации, повечето от които са били локализирани в рамките на два до три часа, а при подмяна на трансформатор определени райони са били без ток по-дълго – до няколко часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
49
 
! Отговори
До: 2 "4 хилки& преди 7 години
Лузаре с тази смешна заплата къде си тръгнал да се фалиш. Аре бегай от БГ, оди си при великите като теб. Само че, ще плащаш прогресивен данък Лузъре, ще получаваш 2 хилки на Запад. Само в нещастна държава като БГ, и*д*иот може да се хвали, на фона на нещастието на хората. Взимал съм по 10 бона заплата и не съм се хвалил по форумите, а 1/3 съм давал за дарения на сираци. Правил съм хиляди, когато си бил блясък в очите на баща си. Парите правят достойните хора велики, недостойните хвалипръцковци
2
1
 
54
 
! Отговори
Я си гледайте работа преди 7 години
Какво става не разбрах, защо ще ми поскъпва тока, след като се отоплявам на парно?Щото внесохте 2-но по-скъп ток от Турция? Да плаща Пръмова-Кунева, която закри реакторите на Козлудуй. В момента Козлудуй изнася ток за 7-8 килв., а българина купува ток по 70 ст. кив. Само 5% от тока на Козлудуй участва в микса на сметките ни. ББ нали Белене беше гъол ве, нали сме нямале нужда от ток, ваште перки и слънца били велики. Народът ще се вдигне, само пратете високи сметки за ток. БГ ще внася ток -пфуу
1
3
 
59
 
! Отговори
светнат преди 7 години
В една ненормална държава дори и седмица без ток се приема за нормално.