Разчистване на сметки в "Младост"? Не, просто закони

Става въпрос за неодобрен план за строителството
21 фев 2017 09:57,
80
Разчистване на сметки в "Младост"? Не, просто закони
Снимка: архив, Bulphoto

Войната в столичния район "Младост" продължава. Инвеститори протестират, а един от тях, Изабела Сярова, дори беше в гладна стачка. Вчера тя обяви, че ще отправи съдебен иск за нанесени щети до Столичната община.

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева заяви, че случващото се не е разчистване на лични сметки. Тя допълни пред Bulgaria ON AIR, че не приветства никой, който не строи по одобрен проект, а по думите й случаят на Сярова е точно такъв.

"Проектът, който е одобрен и приет, не отговаря на реалните стойности, които са заложени. Не виждам защо госпожа Сярова не го промени или не си удължи фундаментите", подчерта Иванчева.

Тя каза, че мотивът за решението са основите на обекта, които са изкопани с 29 см по-дълбоко, отколкото е предвидено по разрешения план. Кметът на район "Младост" обясни, че основите не са добре направени спрямо одобрения проект и трябва да се направят както трябва.

По отношение на обвинението от Сярова към районния кмет, че е спряла електроподаването към нейния обект, Иванчева поясни, че щом отдаден строеж се спира, има право да се спрат водата и тока.

А за обвинението в "административен блокаж" на район "Младост", дошло от бившия кмет Цвета Авджиева, Иванчева каза, че цялата налична администрация е същата като при Авджиева и няма смяна на хората вътре.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
13
 
! Отговори
tangra преди 7 години
Коментарите лъхат на реститутски мухъли.В нормалните държави магазин не може да отвориш и барака не може да построиш ако не е съгласен целия квартал. Тук всеки слага ламарините и било негово чуждо, препродал го два три пъти и хайде блок. Младост не са нивите на прабаба ви. Това е жилищен квартал. Хората се борят за качество на живот.
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да бъде преустановено строителството на територията на София и да бъде върнато софийското жителство. Селяните - обратно по селата. И да бъдат въведени зверски ограничения за притежаването и използването на МПС. И София ще стане рай.
35
3
 
6
 
! Отговори
Писна ми преди 7 години
Тия реститути станаха кат партизаните - още излизат от горите!
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тая ви разказа играта. Може да е временно, щото ще и правите мърсотии докато не почнете да изкривявате нещата във ваша полза, но, браво на жената.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук явно е пълно с кресливи пропоненти на гъстото застрояване :D Всякакви болни хора виреят по форумите, но рядко се срещат такива, които чак съветват останалите да ходят на психиатър :Д
32
1
 
3
 
! Отговори
МЛАДОСТ преди 7 години
До АнонименТАКА И ЩЕ НАПРАВЯ ,САМО ЧЕ ОТ ЦЕНАТА НА АПАРТАМЕНТА МИ В МЛАДОСТ ЩЕ СИ КУПЯ ДВЕ УЛИЦИ НА СЕЛОТО ТИА ТИ ДРАСКАЙ ПО КОМПА
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, в ГРАДА, а не в завод за бройлери, тъпачке. Разкарай се.
30
4
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
ПроЗтакът ще ти рекне, че 30 см по-висок фундамент в района на София може дори да наведе на мисълта за по-висока сграда. Как се определяше дебелината на фундамента, поне за София: броя на етажите по 10 см + 10 см.Ако са надработени по отношение на дължината или ширината на фундамента, пак има нещо повече, като почнеш от възможността да се премине граница на имот и се стигне да чисто прагматичното защо му е на някой да налива в основи повече от необходимото? Да развива бетонопроизводството?
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам едно още по-добро решение за теб. Идваш и започваш бавно да ми облизваш топките. Какво ще кажеш?
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГражданинЗа кои междублокови говориш, тези общинските или тези, които са частни и имат собственици.
27
5
 
4
 
! Отговори
МЛАДОСТ преди 7 години
До ВтрещенАЛО,АМИ ТИ КАТО СИ ВТРЕЩЕН ТОЛКОВА КЪДЕ ЖИВЕЕШ?зА ХИГИЕННИ НОРМИ И ОТСТОЯНИЕ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ЧУВАЛ ЛИ СИ?ЗА СЛЪНЦЕГРЕЕНЕ ДА СИ ЧЕЛ НЯКЪДЕ?ЕЛА В МЛАДОСТ 2 ДА ВИДИШ КАКВО СТАВА ИЛИ СИ ПИШЕШ ОТ СЕЛО ЗА ГРАДА?
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младост е квартал на София от 30 години, но селяните все още са си селяни. Трябва да има повече контрол върху миграцията им.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До :)*** глупостите, тая женица ни е.а мамата на всички, но това ще го разберете по - късно, като завалят обезщетенията за милиони левове, срещу неправомерните и действия, но нищо ти се радвай.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКакви селяни те гонят, ти от кое село си дошла? Младост е квартал от 30 години и единствените кореняци са собствениците на земи, които им биваха насилствено отнемани, а ти ще ми говориш за селяни?
23
5
 
5
 
! Отговори
:) преди 7 години
Всички, които пищят са свикнали да "дават под масата" и да си правят каквото си искат. Тази женица им ... мамата, което много ме кефи. Браво!
22
6
 
7
 
! Отговори
Втрещен преди 7 години
Много *** народ в този Младост, начело с кметицата. Защо си мислят, че имат право на парцелите пред блоковете си, като те нямат собственост там, а имат собственост само на апартамента си? Кой е длъжен да им осигурява "гледка" и "седенка" и защо изобщо си мислят, че някой е длъжен? Много *** и неграмотен народ, това законите за нищо ги нямат, а говорят за демокрация, но тя не се прави от овце, които да стачкуват, а демокрацията е зачитане и спазване на законите.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A и зелените площи са много по-важни от притока на *** към града, набийте си го в простите канчета. Всички искат дървета, никой няма нужда от аграри. Точка.
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на кметицата. Най-накрая някой, който да мисли на ниво градоустройствен план, а не натъпкване на бройлери в кафези.
19
0
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
За тротоара може и да не си прав. Ако в ПОИС-а е предвидено временното му ползване по време на и за целите на строителството и той е одобрен от гл.архитект/общината и да мрънкаш, и да се жалиш, няма да има резултат. Обикновено строителят се задължава да осигури и обезопаси преминаването покрай обекта. Ако той се е направил на хитър с цел да мине метър, редно е да има реакция и предписание от общината, и ако тарикатлъците на дребно продължават, може да се стигне до спиране на обекта.
18
4
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Нека позная - ти си от тия дето идват от чукарите, където спят със свинете и като дойдат тука се свират по 6 човека в двустаен и им е по-добре от кочинката от която идват, нали? И на мен ми е писнало от такива отпадъци като тебе, които произвеждат отпадъци и като *** завзимат хубавите места за живеене...