Обезщетенията от "Топлофикация" – в сметките

СОС е утвърдил схемата, съобщиха от дружеството пред Bulgaria ON AIR
24 фев 2017 10:37, Анисия Иванова
19
Обезщетенията от "Топлофикация" – в сметките
Архив: Булфото

"Топлофикация София" ще обезщетят всички абонати, пострадали след аварията. Това ще бъде отразено още във февруарските им сметки, като за целта няма да бъде нужно да се подава конкретна молба.

"С решение на Столичния общински съвет вчера беше утвърдена схемата за обезщетения на нашите клиенти", съобщи Елизабет Павлова, представител на топлинното дружество, пред Bulgaria ON AIR.

Хиляди жители на София останаха без парно и топла вода в няколко от най-студените дни през февруари.

Обезщетение ще получат абонатите от всички части на ж.к. "Младост", Студентски град, "Дианабад", "Изгрев", "Изток", както и останалите квартали от район София-Изток.

Още по темата

"Всички клиенти, които не са имали топлоподаване до 48 часа, без значение за колко време, няма да имат в сметките си тези два дни", уточни тя.

Те ще получат и допълнително парично обезщетение за съответните дни след 48-ия час.

"Няма нужда клиентите да подават заявление или да се редят на опашки, за да получават своите суми", каза още Павлова.

Цялата енергия, която е била с недостатъчно добро качество или параметри, ще бъде сторнирана от общата енергия, която ще бъде отчетена от топломера в съответната абонатна станция.

"Тя няма да участва в разпределението нито за месец февруари, нито при изравнителните сметки", обясни Павлова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Кво? преди 7 години
А евродирективите кога ще въвеждате, вече повече от 5 години се мотаете! Не се правете на гламави
13
1
 
4
 
! Отговори
До 3-ти преди 7 години
До Обективен Как ли? Ами ще ти обадя...Всички които си позволиха да не гласуват за ГЕРБ,стояха за наказание на студено.Останалите бяха на принципа-покрай сухото и суровото....Толкова е близко до ума.....Очаквам следващо отмъщение...
12
0
 
3
 
! Отговори
ЕЕЕЕй! преди 7 години
Стига с това-мижете да ви лажем! Какви дни,бе? Плащаме сметки не за брой дни,а за изразходвана енергия. По тая ЛЪЖЕсистема за чий са ни тия топломери?....В тая държава-куче влачи,диря няма. Всеки ни дере както си иска....Тоя народ няма никакво чувство за самосъхранение....Ами,ако оцелеем до следващата зима....отново ще мръзнем..
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тия обезщетени! Га висяхте в метрото на баце със счупена контактна релса обезщетиха ли ви? А когато бяха намазали релсите с грес получихте ли обезщетения?А обезщетения, че селото село е една голяма строителна площатка кога?
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, в статията нищо не пише как ще се обезщетяват клиентите на Топлофикация. Знае се, че сега обезщетение се дължи само на тези, които над 48 часа не са имали парно и топла вода, но в тази "новина" няма и дума за това.
9
0
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Бъркаш! Парите от Топлофикация не са за СОС, а са за ГЕРБ, може би и за СДС и ДСБ и толкоз.
8
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Интересно дали същата схема за "обезщетения" я прилага примерно НЕК към големи фирми и предприятия. Примерно една компания консумира ток за 10 000 лв. дневно, спираме и тока за 5 дни и я "обезщетяваме" с намаление в месечната сметка за 50 000 лв. Нищо, че е загубила 5 милиона за спрения процес и неустойки с партньори...Ама с раята е друго - нея я стрижеш и няма грижи.
7
0
 
6
 
! Отговори
вишисто преди 7 години
Схемата на СОСа я знаем. 1/3 от годишната печалба на топлофикация е за нас 90%от приходите от синята зона са наши 35/100 от продажбата на билети от 1.60 също прибираме.От чистотата сме 40 на 60 и от общински пазари квото падне.Това се сумира от цялата сума се вадят 50% те са за партиината каса на герп и останалото се разделя по равно на членовете на СОС което ще получат като бонуси и премий за отлично свършената работа.
6
0
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Може ли да си толкова ......Наричаш обезщетение това, че не са те накарали да плащаш за това, което не си ползвал. Ти да не си от ГЕРБ?
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предизборна пушилка на ГЕРБ и фандъкова - ГЕРБ бил решил да не плащаме за това, което не сме ползвали и това ГЕРБ го нарича обезщетение!!!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В "ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ" на Топлофикация пише, че ако абонат е нямал парно повече от 48 часа по вина на Топлофикация, Топлофикация трябва да го обезщети с сума в размер отговаряш на недоставената услуга и нищо не пише, че клиента на Топлофикация трябва да подава молба за обезщетение. Сега Топлофикация така ли ще обезщетява, както е според общите условия или по някакъв друг начин решен от ГЕРБ и гласуван от столичния общински съвет, който неясно защо изобщо се занимава с това?!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставаше и молби да тичат да подават хората, сягаш по тяхна вина са мръзнали. Голяма простотия цари навсякъде.
2
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Как трябва да се обезщетяват клиентите на Топлофикация си го пише в договорните условия и в закона. Не разбирам как общинския съвет начело с ГЕРБ изведнъж стана страна между клиентите на Топлофикация и Топлофикация. Всяко Решение на столичния общински съвет по случая би трябвало да е противозаконно и нелегитимно.
1
1
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Не виждам никакво обезщетение в публикацията. как може да се нарича обезщетение, да на плащаш за нещо, което не си ползвал, както е написано тук, а и преди това фандъкова непрекъснато го повтаряше. Не си полазвал услугата по-малко от 48 часа - нямало да плащаш сякаш си ползвал. Само фандъкова и ГЕРБ могат да се хвалят с това.