Българин и ром на нож заради спрян ток в "Дружба"

От ДРОМ пък твърдят, че скинари нападнали с бухалки
26 фев 2017 14:50, Александър Попов
73
Българин и ром на нож заради спрян ток в "Дружба"
Снимка: ДРОМ

Напрежение между българин и ром е възникнало заради спрян ток в жилищна сграда в столичния квартал "Дружба 1".

"Вчера имаше напрежение в ж.к. "Дружба 1", но се решиха нещата. Беше във връзка със спиране на тока на определена сграда, в която живее и един българин. Той е протестирал, че не могат да му спират електрозахранването заради другите съжители в сградата", коментира директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов пред "Фокус".

Съвсем друга картина обрисува председателят на ПП ДРОМ Илия Илиев, който заедно със свои съпартийци е отишъл в квартала. Заради засилено полицейско присъствие и не се е стигнало до напрежение.

"Вчера около 16:30 часа в кв. "Дружба", в Блок 5, около 15-20 човека, въоръжени с бухалки, ножове и боксове пребиват от бой абсолютно безпричинно беззащитния 38-годишен Илиян Копринков от ромски произход", твърдят от партията.

Малко по-късно на мястото на инцидента пристигна г-н Илия Илиев. След проведената среща с близките на потърпевшия и свидетели на инцидента, утсановихме, че нанесеният побой е извършен от група скинари и е само и единствено на расова и дискриминационна основа. Ние от ПП ДРОМ сме силно притеснени от факта, че през последните години в кв."Дружба" и в други части на София, многократно ставаме свидетели на случаи за нанасяне на побои над беззащитни хора и деца от ромски произход, като досега няма нито един осъден затова, допълват още от ДРОМ.

Във вторник партията организира протест пред Съдебната палата от 16:00 часа, на който ще поискат от Прокуратурата и съдебната система бързо производство и съд за всякакви случаи на расизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: ДромИлия Илиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ни занимавате с роднински свади?
20
1
 
61
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Защо не снимахте тия три блока за да видят хората на какво са ги направили животните,без врати,прозорци,мърсотия.Да видите на Илиев интеграцията.
19
5
 
23
 
! Отговори
До 21-Анонимен преди 7 години
Да не би бате ти Бойко да ги е заселил там.Те са проблем от много години.Твойте хора ги спретнаха тия панелки другарю.Като почнат да се рушат от корозията пак ли бате ти Бойко ще ти е виновен.Аман от агресивни и нечестни комунисти,все друг им е виновен.Нищо не направиха като хората,свиха парите и зчезнаха,сега им сърбаме попарата че и вина търсят-
18
2
 
54
 
! Отговори
Аз преди 7 години
ТОЗИ ДЕТО Е ШЕФ НА ДРОМ ЗА КАКЪВ РАСИЗЪМ ГОВОРИ ? НЕ ЗАБЕЛЯЗВА ЛИ ,ЧЕ САМО СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ ИМА ПРОЯВИ НА РАСИЗЪМ? ЗА НАС НЕ ВАЖИ ПРАВИЛОТО НА БЕЗПЛАТЕН(КРАДЕН) ТОК ПОЖИЗНЕНО.НИТО ЗА БЕЗПЛАТНА(КРАДЕНА) ВОДА,А ЗА ПОМОЩИ И ДЕТСКИ ДА НЕ ГОВОРИМ.НЕГОВИЯТ ЕЛЕКТОРАТ КРАДЕ ,УБИВА И РУШИ ВСИЧКО ОТ КЪДЕТО МИНЕ И ПОСЛЕ РЕВЕ ЗА ОЩЕ . ТАКИВА ПАРТИИ И СДРУЖЕНИЯ КАТО ДРОМ И БХК ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ.
17
1
 
45
 
! Отговори
младежът преди 7 години
Срамувам се че живея в този квартал имено заради тези 4-5 блока. Едно голямо гето.
16
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бате Бойко, защо не си там, при "Шведите" ? *** и им разказвай за магистралите си, пък и можеш да им обещаеш безплатно саниране, те много ги обичат тия неща с безплатното !? Пък и с "български" депутат ще се срешнеш !? И незабравяй че този същия беше от твоята партия ! Ти го издигна !
15
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та кой вярва на Илиев от Дром?То всеки ром сигурно може да има различна версия
14
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нерде "Дружба" София, нерде Илия Илиев от Лом ? Отгоре на всичко пък и ДРОМ ?
13
1
 
56
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
"Който сее ветрове жъне бури" тия от дром да си помислят дали непрекъснатите аванти за шведите накрая няма да отприщят нещо за което и те горчиво ще съжаляват.
12
4
 
57
 
! Отговори
White Wolf преди 7 години
Истинските скинари са полезни за България. Защото те пазят и съхраняват българското, както хайдутите през османско!!!
11
0
 
54
 
! Отговори
Хей ДРОМ преди 7 години
Абе БУРЗУМ,те твойте хора може да кажат че и сто души са ги пребили.На ц.и.г.....н вяра нямаме.Ние сме беззащитните защото вие искате само права ....а задължения.Видял ли е някой до сега ПОДРЕДЕН и ЧИСТ ,,шведски блок? Само пет дена след като се нанесат и си проличава.Какво им пречи да се къпят,да се мият,да учат за това не са нужни пари.Защо този ДРОМ не ги научи на нормален за ЧОВЕКА ред,а само тича да ги защитава като правят поразии.Това ли им е ,,организацията.Да ги учат а не само да пищят.
10
2
 
18
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
До Анонименслед 15 години няма да остане дори един. ще сме изчезващо малцинство.
9
56
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скинарите са равни на убийци!
8
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
определена сграда, в която живее и един българин.---------------------------горкият човечец, сам сред чужди:(
7
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е единичен случай, за първи път чувам скинари да влизат в гетото обикновено тия блокове се заобикалят на километри че може и да не оцелееш ако преминеш от там
6
0
 
49
 
! Отговори
до Факт преди 7 години
неглижира се щото сме овче племе, в никоя друга държава няма да има търпимост и толерантност като тука.ФАКТ!
5
0
 
48
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не ги разбирам драскачите защо публикуват такива статии след като не ги интересува мнението на хората и веднага махат неудобните според тях коментари пък после сме били на опашката по свободата на словото.
4
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото лошо на такъв тип новини е че са много редки.
3
0
 
56
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Както се вижда, или ние тях, или те нас! Трябва да решаваме проблема бързо, докато все още сме повече от тях. След 20 години няма да имаме тази възможност!
2
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що стане дума за дроми,коментарите се трият одмах!Каква е тази дискриминация спрямо българите!!!