Българи vs. роми в "Дружба": Брадви заради неплатен ток

Заплашват домоуправител с убийство, полицията арестува... него
Обновена: 27 фев 2017 09:26 | 27 фев 2017 09:22,
66
Българи vs. роми в "Дружба": Брадви заради неплатен ток
Снимка: архив, Reuters

Напрежение между домоуправителя на блок 5 в столичния кв. "Дружба" и жители от ромски произход доведе до разправия с брадви и чукове.

Причина за спречкването е, че ромите в блока не плащали сметките си и крадяли ток.

Тази събота домоуправителят Георги Каменов се събрал пред блока с още 7-8 души, измежду които и две жени, на които искал да обясни какъв е проблемът. Това обаче предизвикало гнева на ромите. Те извадили брадви, чукове и ножове и нападнали събралите се пред блока.

По думите на Георги той и приятелите му с нищо не са провокирали ромите.

Мъжът се обадил на спешен телефон 112, но когато полицаите дошли задържали него и приятелите му. 

Председателят на съюз "Национално единство" Боян Расате също бил участник в инцидента. Според него това се случва не само пред 5-ти блок в "Дружба", а в цялата страна. Той дори основал и Facebook група в подкрепа на Георги.

Домоуправителят сподели пред bTV, че е получавал множество заплахи, включително и за убийство, от страна на ромите. Той многократно е подавал жалби до прокуратурата, общината и районното полицейско управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами чудим се тихите кога ще минат с ряз иначе няма да се оправим ко не минат те явно тия са се проблемни като минат тихите и ги пратят в сирия да си плащат данъците и да се подчиняват на техните си закони тогава ще видим смее ли да не плаща
12
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ако продължава, Катуница ще им се види като сутрешна физзарядка.А стигне ли се до там, връщане няма.
11
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родната полиция ни пази
10
0
 
57
 
! Отговори
1123 преди 7 години
В казармата взводния имаше една дървена летва, на която с пирограф беше написал "Управител.....знам всичко". Като изпере 2 пъти с нея един месец краката и *** са ти като моряшка фланелка от синьо. Но пък дълбоко се замисляш дали трябва след това да правиш магарии. Кво да правиш.....времена....
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ром да плаща честно казано има които има пари които няма гледа тука е въпроса защо е допуснато това на какво се дължи
8
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да си даваш главата на такъв зор работа тои затова като те срещне се присламчва искам да го питам тогава ти поставял ли сисе на мое място на това момче на място аз лично се съмнявам защото и тои е човек като и аз но зарад такива простотии града ни хората не излизат от интриганти с гадно мръсно подсъзнание тия са свикнали на готово вън на интригантите в ловеч
7
0
 
61
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 7 години
Аааа Не не, няма да ми закачате ромите, те са невинни душици. Идат избори кой ще ме подкрепи. Нали на тях разчитам... Ааааа давам и дърва, безплатна вода, и ток, помощи колкото искат. Няма оправия в тази държава вече, законите само на лист написани, а кой каквото иска си прави.
6
0
 
74
 
! Отговори
сега преди 7 години
Нали искате съпричастност,етнически мир,толерантност,равенство,и пр.глупости който съсипаха страната и доведоха до такива инциденти,Българи ни я губим страната си събудете се и се борете.
5
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Род ли по далеко от рода от тях само ядове ама и от приятели често пъти съм казвал проблемите идат от големите какво имам напредвид голям и глупав един ползвал един съученик казва ми една лъжа същото време ми казва втора е ко не отрежем квитанциите на тоя голям *** сеещ интриги от слободия а оня как гое допуснал до себе си се пита в. задачата младо умно момче нее глупаво но такива трябва да ги игнорират освен да сеят интриги и затова нестават
4
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свалите между близки роднини са най-ожесточени.
3
37
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роднинска драма
2
2
 
97
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не е далече времето - когато онеправданите роми - ще ни карат, да им благодарим за възможността - да ги издържаме! :-)
1
1
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е въпрос за прокуратурата. Навремето един приятел, който живееше близо до ромската махала, имаше у дома си уред, викаше му "домоуправител". Ако някой случайно влезеше в тях, прибягваше до "домоуправителя". Решаваше междусъседски спорове по-добре от всякакви прокурори.