Юмрук или два в метрото! Пълно мълчание! Добро утро, София!

Когато боят измества думите или една история от вагонче към Летището
29 мар 2017 11:00,
275
Юмрук или два в метрото! Пълно мълчание! Добро утро, София!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Млад мъж, висок, добре облечен, с кожено яке и големи бели слушалки раздаде един, може би дори два юмрука в метрото тази сутрин. Някъде между станция "Мусагеница" и станция "Младост" 1 в посока Летище "София".

В началото никой не разбра какво се случва. Млада жена извика силно, попита какво става. Мъж на средна възраст се наведе да си вземе очилата. От удара бяха паднали на земята.

Пълно мълчание. Никакво движение. Като на забавен каданс.

Жената започна да трепери, хвана се за главата, болеше я. "Никой ли нищо не видя?", попита тя. Пълно мълчание. "Наистина ли никой нищо не видя?". Пак мълчание, поглед забит в земята.

Това е история, на която, по някаква случайност, станах свидетел. По някаква случайност не бях аз на мястото на жената. По някаква случайност се случи да съм там, да съм журналист и да мога да я разкажа на повече хора.

Затова ще продължа от първо лице.

Станах на жената. Мъжът от дясно гледаше безпристрастно, жената от ляво – също.

"Някои хора имат в повече тестостерон", обясни мъжът с падналите очила. И продължи: "Този отзад беше. Искаше да удари мен, но жената го отнесе".

Отзад беше младият пич. Висок, напет и с каменно изражение под големите слушалки. В ръката си държеше връзка ключове. Имаше ли бокс, с тях ли е ударил, само с юмрук ли? Нямам идея.

Тръгнах към него, за да го попитам какъв му е проблемът. Не че съм толкова смела, даже напротив, но във вагона продължаваше да цари пълно мълчание и ми се стори адски нередно да се правим, че нищо не се бе случило.

Както в тъпите екшъни обаче дойде спирката, побойникът се шмугна през вратата и изчезна.

След това, след известни подканяния да каже какво става, мъжът с очилата, обясни, че на готиния със слушалките явно му било тясно в претъпканото вагонче и си мислел, че трябва да му се освободи повече място...  И понеже явно думите не са силната му страна, а юмрукът,  решил да изполва него...

Чудех се дали изобщо да давам гласност на тая история. Един-два юмрука, шок за една млада жена, малко екшън за пътниците. Когато разказах на колегите, се оказа, че те са ставали свидетели на далеч по страшни неща – бухалки в колата, брадви на пътя, оръжие...

Но го написах, защото зная, че в интернет можеш да създадеш обществено мнение. Защото тук сме много по-морални и смели. Защото лайкваме, гневим се, плачем лесно и бързо и винаги - в името на доброто и истината. Защото може в метрото да мълчим, но тук сигурно ще кажем нещо.

И защото не искам юмруците да изместват думите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още по темата: метропобойюмрукСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз бих ги наръгал, кви са тия шамари....:/
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички си играете с телефоните нон-стоп, един ли нямаше смелост да си дигне телефона и да го цъкне, този "висок мъж със слушалки"..В България трябва да се рзреши свободно купуване не оръжие след психотест. Който иска да си купи. Никой никого не пази, полицията още по малко. Този като знае че във вагона има 10-15 патлака, дали ще се раздава юмруци както си пожелае
12
8
 
22
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Всъщност за такава държава след 1989-та година едни подрипваха и ревяха по площадите: "Кой не скача е ...". За такава държава те подрипваха и ревяха, такава държава получихме всички, а те се возят в бронираните коли с охрана от НСО. Да, за държава, в която правото е юмручно те подрипваха и ревяха, както и за държава, в която обикновения човек не смее нищо да направи. Няма изненада в случката. МВР< прокурори, полиция - всички те защитават властимащите в България - тези с по-здравите юмруци.
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много е смел, защото е тръгнал да удря жена... пълен нещастни к, я да го видим да излезе така срещу мъж. кой знае, може и друсан да е бил. и в двата случая е боклу к
10
31
 
7
 
! Отговори
Гарвана преди 7 години
Maлко й е на тая! Кво гледа там?? Трябваше момчето и нея да пребие хубаво, както дядката с очилата. Малко му беше!!!!
9
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е бил някой почитател на Христо Иванов или Радам, ТЕ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ!!!!
8
1
 
29
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Еми това че у нас вече се счита за норма да се решават проблемите със сила ,то за никой не е новост естествено.Второ,в метрото трябва да има камери -пострадалите слизат на спирката и казват какво се случило с тях и полицията проследява кой е "героя" и бива предавани на съд и тук трябва съда да си свърши добре работата и пострадалия нда не се откаже от заявлението си за 200-300 лв и "героя" бива осъден на 1 година в Бургас в затвора и се показва по -всички медии -след 1 година ще намалеят престъп
7
2
 
14
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Не си в час и изоставаш от модата на този онлайн вестник! Трябваше да напишеш "жена vs младеж vs юмручен удар в метрото", за да си модерно-актуална и в синхрон с колегите!
6
4
 
36
 
! Отговори
Любо преди 7 години
От цяло метро никой ли не се намери да отвърне подобаващо бе пу*ки. И вие сте тръгнали да искате промяна , няма промяна *** такива , заслужавате си ВСИЧКО!
5
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми страх ги е хората, какво има чудно, полиция няма, ако го утепаш ще те съди за самоуправство .. а в друг случай -ако е некъв наркоман и има нож ?
4
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
eй затва да живееш в голям град си е жив мазохизъм, всеки ден се търкаш в тълпа от ненормалници, търпиш ЗАРАДИ ПАРИТЕ, които уж осигуряват по-добър живот.....а живота си минава в блъскане с тълпата от ненормалници......НЕ, мерси......предпочитам с по-малко пари, но с въздух около мен....
3
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ
2
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само БОЙ по некъпаните татари в метрото, които гласуват за Бейко и БеСеПе. Даже им е малко!
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли камери? И ако няма, защо???