Ден 1-ви от ремонта на топлото: Не въртете кранчето, водомерът отчита!

Обезщетение за клиентите няма да има, ремонтите са планови
9 май 2017 08:38,
47
Ден 1-ви от ремонта на топлото: Не въртете кранчето, водомерът отчита!
Снимка: архив, Reuters

От полунощ клиентите на ТЕЦ "София Изток" нямат топла вода заради планов ремонт на "Топлофикация" след тежката авария през февруари. Клиентите в района ще останат без топла вода до 19 май.

"Авариралият топлопровод ще бъде изведен от експлоатация. Междувременно ще бъдат монтирани спирателни апаратури, така че на 19 май, когато централата възобнови работата си, клиентите да получават топла вода и да остане топлопроводът изолиран, така че ние да можем да започнем работа", обясни през Bulgaria ON AIR говорителката на дружеството Елизабет Павлова.

Още по темата
Обезщетение на клиентите за този период няма да има, тъй като ремонтите са планови и са обявени 15 дни преди топлата вода да бъде спряна.

"Ремонтът ще приключи към края на месец юли и затова се налага още едно спиране за около 10 дни в началото на месец август - от 1-ви до 11-ти, когато освен включването на този магистрален топлопровод, който вече ще бъде ремонтиран, ще бъде изграден и включен още един топлопровод, който на практика ще обслужва нова енергийна мощност, която в момента изгражда ТЕЦ "София Изток".

В пет сгради в кв. "Люлин" 5 топла вода няма да има почти до началото на месец юли. Там, освен главния топлопровод, се извършва и ремонт на отклоненията към съответните сгради. Работата там ще бъде поетапна и след края на всеки етап ще се възстановява топлоподаването към съответната сграда.

От "Топлофикация" съветват по време на ремонтите клиентите да не се опитват да пускат топлото кранче, защото по този начин водомерите ще отчитат разходи и за топла вода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
3
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
До totoЗа Монреал в Канада ли да слушаш? Или за президента на Франция? Кажи си, че не си българин
21
6
 
12
 
! Отговори
toto преди 6 години
Ето десет причини ,че на страната /без София/ им писна да четат и слушат за проблемите Ви :София има вода ,не няма вода : в София всички ще миришат ,не може и да не миришат : в София парното е скъпо ,може и още по-скъпо : в София живеят само селян..ри , е не само/може би/ : в София пътищата в дупки ,е може и да няма: трамвая спря/УЖАС/,може и да не е : метрото спря /голям УЖАС/ , а пуснаха го :маршрутка кара бързо,а не лети:Николета посети София ,а май не: София е ПЪПА на света,май наистина е..
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а защо водомерите за топлото не отчитат вода с над Х градуса?сигурно защото сметките щяха да паднат на всички с 1/2.ама какво са да ти спрат водата 10 дни, те хората зимата парно нямаха... ама и тази няма да имат...
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мога да се фана бас, че тези "ремонти" ще донесат на есен в дкевр - нови цени на "топлото"!
18
2
 
5
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
Значи *** тва каква преебавка е за хората, вместо да компенсират, те се правят на ощипани, а държавата вместо да санкционира, тя поощрява монополиста. НЕМА такава държава не на земята, в цялата вселена няма
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм един от засегнатите от това безумие и искам да попитам дали с 15 дневно предварително уведомление решавате проблема на хората?Къде и как ще се къпе половин София?.....Предвидени ли са противогази за останалата половин София,която "щастлива",че не я засяга ремонтът,ще търпи вонята на оставалата половина имала нещастието да бъде нечистоплътна???Кажете как ще се поддържа лична хигиена от половин София с този безумен ремонт?
16
4
 
0
 
! Отговори
от 17 преди 6 години
Забравих да кажа че съм от Пловдив! :)
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олеле в София всеки ден или през ден спират водата тук и там, сега пък ремонт на парното и пак ги оставят без топла вода.... как издържат софиянци?! И въобще това европейска столица ли е? На нас тук като ни спрат топлата вода за един ден (това се случва 1 - 2 пъти в годината или при авария) и изпадам в паника. Преди ни правеха профилактика за по 10 дни всяко лято, но последните 2години не са спирали топлата вода, слава Богу!! Сега само като чета всеки ден за спиране на водата в София в различни райони и се депресирам....
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От "Топлофикация" съветват по време на ремонтите клиентите да не се опитват да пускат топлото кранче, защото по този начин водомерите ще отчитат разходи и за топла вода.--------------------------Хахах, няма такава гавра с бантускотовете! Имам чувството че Топлофикация нарочно се опитва да провери до колко може да ги гаври, без те да предприемат нищо!?! Трайте си бантускотове, трайте си и чинно си плащайте сметките и пак бягайте да пуснете герберската бюлетина! ХАХАХАХАХАХАХАХ, нещастници
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще се потърси сметка на Самоковската сополивка за 90 те милиона загубени в катебе? Те не са загубени а откраднати от банката от групата Борисов, Цветанов, Цацаров, Искров и Пеевски. Защо не се каже, кой нареди тези пари да се вложат в тази банка? Мълчание! Нима Сиполивка не знае? Защо продължава да се лъже в сметките, кой е в борда и по колко пари взимат? Когато на народа му писне, Топлофикация първа ще бъде изпепелена, следва Софийска вода, после ЧЕЗ.Не може с измами да се ръководи държавa
12
3
 
6
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Е как ще отчитат нали отчитането е най-справедливото на света как може да отчита ?
11
3
 
4
 
! Отговори
Мария преди 6 години
До До МарияПочто всяка година държавата отписва задълженя на столичния ТЕЦ, защото ТЕЦът не може да си покрие разходите с тези ниски цени. Отделно, електроенергията му се изкупува на преференциални цени, за което после всички плащаме със сметките си за ток.
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление няма по евтино утопление от парното. Просто не е измислено.И топлината е много по жива и по обемна от тази на ток.
9
5
 
8
 
! Отговори
До Мария преди 6 години
Мария, ти изпи ли си кафето ? Кое е дотирано от държавата ? Тук в София хората се палят по улуците и се мятат от балконите за да се откачат от тази дотирана "благина".
8
5
 
6
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Защо само за столицата пишете? Защо не казвате нищо например за при нас в Шумен, където нито топла вода имаме, нито парно, което е дотирано всяка година от държавата?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инжинер *** Балкански си мисли че парното се пуска с копче.
6
2
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Дреме й на кметицата. Тя си съпунисва .. цата.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставки на всички за безхаберието, ще оставите половин европейска столица без топла вода, вие сте за голям бой + кметицата.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По тия съоражения парите текат и без кой знае каква поддръжка
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като се замисля върху липсата на топла вода, стигам до извода, че няма как Путин да не е виновен.