Гей парадът с DMS номер!? За музика, за охрана...

Организаторите с апел към всички, борещи се за равноправие
Обновена: 15 май 2017 14:34 | 15 май 2017 13:45,
135
Гей парадът с DMS номер!? За музика, за охрана...
Снимка: архив, Bulphoto

Нова DMS кампания набира средства за организацията на София Прайд 2017 и съпътстващите го арт седмица и филмов фестивал, съобщават от организаторите.

Те се обръщат с призив към всички, които се чувстват съпричастни на каузата за равноправие, да помогнат за финансовото обезпечаване на планираните събития.

Със SMS всеки желаещ може да дари 1 лев на организационния комитет на шествието за равни права и да даде своя принос. 

"София Прайд се организира изцяло от доброволчески комитет и целият бюджет се набира чрез дарения – на организации и на отделни граждани. Имаме нужда да покрием разходите за техника, комуникационни материали, охрана и административни такси. Надяваме се, че чрез DMS кампанията ще успеем да съберем средства за тези нужди", заяви Радослав Стоянов от организационния комитет на София Прайд.

Кампанията на Единен дарителски номер 17 777 цели да улесни всички, които желаят да помогнат шествието за равни права. Желаещите да се включат в инициативата могат да изпратят SMS със съдържание DMS SOFIAPRIDE (текст на латиница с главни букви). За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.

Дарения могат да се правят и на Facebook страницата на организаторите на София Прайд.

Десетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки и приятели – София Прайд, ще се проведе на 10 юни в столицата.

Темата на изданието е "Да прогоним предразсъдъците" и цели да предизвика по-широк обществен дебат за толерантността и преодоляването на съществуващите предубеждения.

Шествието ще започне в 18:00 часа от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
55
 
! Отговори
Вълнаро преди 6 години
Чакам парад на педофилите, после на зоофилите, на геронтофилите и т.н. Те също са различни и неразбрани. Защо всеки иска да навира в лицата на другите своите лудости, ей това не разбирам. Бъди си обратен, кой ти пречи, медал ли искаш да ти се даде за това?
33
6
 
31
 
! Отговори
абе преди 6 години
И защо точно от паметника на Съветската армия?Това е обида за геройски загиналите в ВСВ.
32
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"София Прайд се организира изцяло от доброволчески комитет и целият бюджет се набира чрез дарения" В превод: Да им платим разноските по купона . Много хитри .
31
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви дарения?? Нали да се обичат мъж с мъж ,жена с жена и тн било нормално и не било болест ? Дарение се събират за тежко болни или физически неспособни хора . Я марш да работят ,много нахални ,че и пари искат за ориентацията си . Какво като сте гейове ше работирте като всички !
30
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гейчетата нямат пари да си направят парада, та дарявайте, за да има гей-парад.Това преди няколко години щеше да е виц, а сега - тъжната реалност.
29
3
 
46
 
! Отговори
валери преди 6 години
Какви пари искат тия , та те са спонсорирани от посолствата , ама искат от там да преброят доколко българите са деградирали , дали вървим с бързи темпове , да се ЗАБРАНИ тази безнравствена лудост !!!!!
28
3
 
47
 
! Отговори
Зоолог преди 6 години
А защо "прайд" ?! Прайд принципно е животинска група /стадо/ с един, до двама мъжки, които заплождат женските. Ама ... то в нашия вариант, много малко има за заплождане. Т.е., то как да прихване от мъжко на мъжко. Нерез - нерез заплождал ли е при свинете? Или коч-коч? Обърка се света.
27
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хейтъри тука, пратете СМС и си купете по един хубав филм с брадати афганистанци цънцари със цънцари *** ли ще учи Велика Европа на ценности и култура да живее Меркел и ЕС.
26
2
 
54
 
! Отговори
Men преди 6 години
От мен имат по един безплатен шут в долната част на гърба. Никой няма право да кара който и да било да го харесва насила. Няма сила на света която да ме убеди, че тия са нормални. Ако искаха да не са дискриминирани нямаше за щяло и нещяло да тръбят и парадират със сексуалните си извращение. В спалнята да си правят каквото искат. Какво очакват като правят паради с очевидната цел да дразнят нормалните?!
25
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До cdw - В центъра на Москва има Мавзолей на един Гей и се извиват ежедневно голееееееми опашки да му ходят на свиждане .
24
3
 
52
 
! Отговори
Байо ви Ганьо преди 6 години
Содом и Гомор царството на paзвpaтa, всички знаем развръзката на историята!
23
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой знае ли за смс номер, където се събират средства провив гей-парадите? Там искам да дам някой лев.
22
4
 
53
 
! Отговори
cdw преди 6 години
Да ви са честити свещените евроатлантически ценности!
21
1
 
32
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
Къде мога да им направя едно голямо дебело дарение в натура ?
20
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя гей-парад нарушава правата на религиозните хора и е в разрез с нормите за морал и приличие, нека сега видим кой е разрешил тез оргии.
19
5
 
21
 
! Отговори
до реалист преди 6 години
Не се казва татковина, а се казва тиквовина!Не греши вече, че ще ти се смеят хората ;)
18
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямям нищо против гейовете но защо трябва да се парадира и всички да се събразяват с тях?!!Според демокрацията мнозинството определя правилата а не обратното!
17
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм против гейпарад. Не е нормално да има такъв парад в едно нормално общество.Не може да се парадира нещо, което няма репродуктивна стойност(в идеалния вариант за тях). Не може да се говори - аз съм лесбийка, ама един да ми го набута и ще родя(искам само ***), пък после пак ще съм си лесбийка. за гей китките няма какво да се коментира.
16
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще се легализира секса и бракове между брат и сестра !!!!
15
0
 
24
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Ами то това ще остане скоро в нашата Татковина:Обратни,опасният биологичен вид от Факултето и тук таме някой бежанец с неясен статут.