София: В автобусите ще плащаме според пътя и времето

Поставят нова тикет система в столичния транспорт
15 май 2017 18:38, Анисия Иванова
51
София: В автобусите ще плащаме според пътя и времето
Архив: Булфото

Нова тикет система ще се поставя в столичния транспорт. Центърът за градска мобилност днес откри процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Доставка, внедряване и поддръжка на интегрирана автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт в Столична община и услуга по организиране на управление и отчитане на онлайн продажби на превозни документи".

Новата тикет система ще осигури значителни удобства при използването на градския транспорт в столицата – ще може да се използва един превозен документ за цялата транспортна система, ще се заплаща според разстоянието или времето, удобство ще е възможността и за дистанционно плащане или зареждане на карти.

Срокът за подаване на документи от желаещите фирми е максималният – 60 дни, а срокът за изпълнение е 24 месеца, съобщиха от центъра. Първоначалният срок за изпълнение бе удължен от 18 на 24 месеца заради обема от работа, която предстои.

Системата предвижда 15 000 устройства да бъдат монтирани в над 1350 превозни средства от градския транспорт и да бъдат интегрирани с множество съществуващи системи както на столична община, така и в самите транспортни дружества. Работата ще се извършва през нощта, тъй като превозните средства през деня работят.

Видео-наблюдение ще се гарантира по-голяма сигурност, ще следи за редовността на пътниците и поведението на контрольорите. Системата ще дава надеждна информация за пътникопотока, а така ще спомага за вземането на точни оперативни решения.

С новата тикет система столичани ще получат по-добро обслужване, а специалистите са единодушни, че тя ще носи приходи на града от иновативни канали.

Очакваното дневно натоварване на системата: над 1 000 000 транзакции, а прогнозна стойност на паричните транзакции за 10 години ще бъде над 1 500 000 000 лева.


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това ли плащам данъци....
41
0
 
9
 
! Отговори
Ани преди 1 година
Всичко звучи много хубаво и обещаващо, но ние пак ще си се возим в старите трамваи, рейсове и т.н. и ще висим по вратите, защото е претъпкано. И дали ще успеем да стигнем до таксуващата система? Та питам: за какво в крайна сметка пак ще изгорят и в кой джоб ще се налеят пак тези пари?
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и на политиците да трябва според свършената работа да се плаща,ама нейсе...
39
1
 
9
 
! Отговори
Гай Юлий преди 1 година
Общинските тропосери докато се намъдруват,тъмнозелените паразити ще продължават да се возят без пари.Отдавна трябваше да въведат и с-мата с качване само от първата врата при което от шофьора се упражнява тотален контрол и качването без билет е невъзможно(така е на Запад)Инак решението е правилно!
38
0
 
4
 
! Отговори
програмист преди 1 година
До анонимен 36
Спокойно пак ние щ е го правим. Но паратаче я лапнат чужденцуте, а комисионната подкупните ни чиновници.
37
0
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
А парите за старата половинчата система? Няма ли да има вкарани в затвора най-найрая? Много лесно се вадят пари, които ибщинарите не са изкарали с труд!възмутен
36
0
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
А етносът има ли значение при плащането?Или поне тенът на кожата?
35
1
 
6
 
! Отговори
alf преди 1 година
олеле майко сега вече ептем никой няма да се качи.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво ще се случи с абонаментните месечни и годишни карти ? Или и те ще са на километър ?
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, наемете АЙ БИ ЕМ и ги наларайте тук в БГ да отворят офис и да наемат триста млади програмисти и да направят мега софтуер за чудо и приказ. Да се прослави БГ.

В Брюксел ли има по-големи програмисти от българските? Дръжки.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте текущия сайт на градския транспорт. В БГ СМЕ ЦЕНТЪРА НА ПРОГРАМИСТИТЕ. ВМЕСТО ДА НАПРАВИМ НАЙ-МОДЕРНАТА И ИНОВАТИВНА СИСТЕМА ИМАМЕ ЕДНИ СК@ПАНИ ТАБЕЛИ С GPS.
Абе, това да не софтуера за детските градини.
Ние сме голями хора, а не деца.
Хората искат да посочат крайна дестинация и вие на секундата трябва да покажете маршрути. Толкова ли е сложно да се направи от няколко обединени бг фирми?

До кога ше тънем в простотия. Две години? Вие да не пишете софтуер за космически ракети. Хората за 1 г
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо за две спирки да платя 1.6?
Е, мошениците ги наказват или в панделата или на Ония Свят. Да тук нашите политици и техните БЕЗУМНО НЕСПРАВЕДЛИВИ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ може да минат, но ТАМ в Царството Божие ще бъдат наказани, ме не са си свършили работата. Милиони потърпевши ще ги посочат с пръст.
Бил политик и взимал 5000 лв. заплата. А, вчера работния им ден беше 35 мин. Ало? Ние ли сме будалите, че плащаме пълни заплати, а Вие работите вместо 8 часа дневно по 30 минутки.
НЕКА БОГ ВЪЗДАДЕ СПРАВЕ
30
14
 
2
 
! Отговори
Hini преди 1 година
Камъни да валят за шопите,големи колкото дини.Пък тогава ще ги броим.
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно, всичко това се планира за след 2 години, а до тогава я камилата, я камиларят. Може и да сме ги издухали до тогава тия крадци от управлението на страната!
28
0
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Драматизирало си се ве ***
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига гръцкахте - такова управление сте си избрали, ще търпите като ви доят.
26
7
 
14
 
! Отговори
besniq преди 1 година
Българска гениалност!!!.Когато има задръстване заради поредните "кърпежи" на пътя ,пътуването от 10 мин. става на 80 мин. а разтоянието само 2км. Само БеГе Гейниййй може да роди такава мисъл.
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автобусите стават таксита. Софиянци вече ще си плащат и ще излязат от комунизма на Бай Тошо в транспорта.
24
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво ме интересува мен софия ? . Там минавам само транзит. Всеки ден занимавате България със софия. Ай сик тир...
23
0
 
40
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Има изискване системата автоматично да разпознава хората от малцинствата и да ги пропуска гратис.