Линейка изхвърли пациент, нямал документи и осигуровки

Първоначално от "Спешна помощ" отричат да са пращали кола
Обновена: 29 май 2017 20:38 | 29 май 2017 20:35,
38
Линейка изхвърли пациент, нямал документи и осигуровки
Снимка: архив Булфото

Пациент е изхвърлен от линейка в София тази вечер. Инцидентът е станал в квартал "Сухата река". Човекът е без документи и с рана на крака. Случаят се разследва от полицията, предаде БНР.

Около 18,10 часа жена е подала сигнал за изоставен от линейка човек в квартал "Сухата река". Мъжът е бил взет тази сутрин от автомобил на "Спешна помощ" и откаран в болница, след получено обаждане, че здравословното му състояние се е влошило. В лечебното заведение станало ясно, че болният няма осигуровки и е без адрес в София.

Според неофициална информация се е налагала и тежка операция, която мъжът е отказал.

Мъж и жена са били свидетели на изхвърлянето на човека от линейката. Двамата са информирали и МВР. Полицейски патрул, който е бил наблизо, е отишъл на мястото. Служителите на МВР се обадили в Спешна помощ, откъдето са отрекли техен автомобил да е в района и да е изхвърлял пациент на улицата. Полицията разследва инцидента и издирва кой всъщност е изоставил човека.

От "Спешна помощ" са отрекли изобщо да са изпращали кола тази вечер, но са уточнили, че преди обед, в действителност, са откарали пациента до болницата. Източници от МВР не изключиха възможността човекът да е бил изхвърлен от линейка, собственост на лечебно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
атлантика преди 6 години
демокрацията предвижда да има лечение за хората с пари, както и за бежанците. Останалите да ***
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЛКО Е ОБЪРКАНО В СТАТИЯТА.ХЕМ БИЛ ЗАКАРАН В ЛЕЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ, ХЕМ БИЛ ИЗХВЪРЛЕН ОТ ЛИНЕЙКАТА.НЕ Е ЯСНО, ДА НЕ БИ ОТ ЛЕЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ ПАК ДА СА ГО ВКАРАЛИ В ЛИНЕЙКАТА, ЗА ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕН?Че и свидетели има? Ромеи ли са?
28
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си го закарат в къщи ли?Стига сте плюли по лекарите от Спешната помощ!
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Линейки има и частни( нерегламентирани)Там не работят лекари
26
8
 
6
 
! Отговори
зимбабве преди 6 години
и стига сте писали щуротий за лекари , аз лошо от лекар не съм видял . нито за синът ми , нито за родителите , нито за мен . всеки път когато съм ходил за медицински услуги съм бил доволен . лекар е професия , и то трудна , работи се с хора всеки ден . освен парите които получават за труда си , отнасяйте се с уважение и респект ... аман от разбирачи !!!
25
10
 
3
 
! Отговори
зимбабве преди 6 години
абсолютно подкрепям лекарите в случая . няма документи за самоличност , по принцип е задължение да ги носиш винаги с теб. няма платени осигуровки , по принцип е задължение да ги внсяш , като държавата даде гратисен период за внасяне че даже и отстъпки направи . все пак го взели и решили да правят операция за спешен случай , оня отказал . ами какво да правят , да го дондуркат ли ? касата ги глобява от заплатите за такива ... ?!? за такива дето си носим документите и сме си плащали са лекарите ...
24
10
 
10
 
! Отговори
b0lero преди 6 години
ей за това ще ги бият ... най безкруполните хора са мед. сестри и доктори... тва да чака парата да види пък тогава ще ти гледа здравето мамиту им *** ще ви изгният кокалите в някоя канафка някой ден !
23
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрация! Кога ще почнат да изхвърлят и българите да им гледам сеира на това злобно племе - не нация, не народ - племе
22
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никоя държава не може да излекува 1 милион индийци. Индия няма да плати за тях дори и да докажете чрез ДНК тест произхода на бг ромите.Те не са българи. Те са черни, а ние бели.Ако 1 милион българи емигрират в Индия ще има същия проблем.Сега заради тях всички българи са болни. АЗ СИ ПЛАЩАМ ЦЯЛ ЖИВОТ И ПАК СЪМ БОЛЕН
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не направите ромски аптеки по гетата? Хвърляте им 100 кг. Антибиотик и да пият. Сутрин, обед, вечер. Бухайте ги с антибиотик. Всеки месец ги зареждайте. Ама го боядисайте в синьо да се знае.
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако от Индия дойдат 1 милион индийци и за няколко поколения вземат бг паспорти. Е, как ще имаме стабилна здравната система?ВРЕМЕ Е ДА ВЗЕМЕТЕ РЕШЕНИЕ? Комунистическо-християнска(безплатна) с-***. ли ще градим или капиталистическа-сатаниска(платена) здравна с-***.?ХЕМ ИСКАТЕ КАПИТАЛИЗЪМ, хем лекувате безплатно ромите. Не може СПЕШНА ПОМОЩ ДА СЕ ВИКА, ЗАЩОТО *** ИМА ГРИП. ИСКАТ ДА ЛЕЖАТ БЕЗПЛАТНО В БОЛНИЦАТА.ТОЛКОВА ЛИ НЯМА АНТИБИОТИЦИ С ИЗТИЧАЩА ДАТА. ДАВАЙТЕ ИМ ГИ И ДА ПИЯТ
19
3
 
7
 
! Отговори
киту преди 6 години
До vargЗлоба капе от коментарът Ви.
18
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според християнството - всеки човек трябва да бъде лекуван.Според комунизма- всеки човек трябва да бъде лекуван безплатно.Според капитализмът-ще бъдат излекувани само много богатите. Дори да си плащате пак няма да бъдете излекувани. Ако не си плащате - също.Е, КАЖЕТЕ МИ СЕГА? Защо се отказахте от КОМУНИЗМА?
17
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащам си всякакви видове осигуровки от 90-та година насам,а като отида при личния лекар,за мен направления все няма?Ходил съм няколко пъти в Спешен Център-чакам на опашка,като бръснарски каиш,а преди мен ръждиви ромове-по цели фамилии наредени-сигурно щото по три пъти повече от мен са плащали?! Децата ми една стотинка детски не са получавали,щото за ръждивите нямало.Сега на същите тия дзверове,минималните пенсии щели да им вдигат?! Що бе Кратуняци и Мисиряци долни?
16
10
 
12
 
! Отговори
varg преди 6 години
ЗАТОВА ЩЕ ВИ БИЯТ,ЗАЩОТО ЗАСЛУЖАВАТЕ ЗА БОЙ.
15
4
 
18
 
! Отговори
от 14 до 15 преди 6 години
Не, не съм била абитиурентка, но признавам, че ме боли главата и не ми е точно първото изречение - човекът е взет в неидентифициран в статията час, закаран е донякъде, след което явно е изхвърлен на път за някъде. Това не се уточнява. Но така или иначе, не е нормално линейките да изхвърлят болни, болниците да отказват лечение, и всеки консуматив, преглед или усмивка от човек в бяло да е платен. Просто не е. Всеки от нас плаща осигуровки, а когато се наложи, за мафиотите се прави всичко,за нас-не
14
2
 
25
 
! Отговори
е преди 6 години
Ако беше някой от мааалата щеше да иде една тумба с мотики и колове и да претрепят докторите.Ама ние нали сме *** матриял си кротуваме и псуваме по сайтовете!
13
7
 
22
 
! Отговори
ром преди 6 години
Ами като не можете да биете лекарите дълго ще ви унижават !А някоя линейка да изхвъри баща ми та тогава да видим кво ще се случи на лекарите
12
7
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Госпожо, явно скоро сте сте била абитурентка?! Нищо не сте разбрали от статията. Типично!
11
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужасна случка! Забележете сигналът е подаден в 18:30, линейката отива на другата сутрин по някое време, защото явно някой се е обадил пак. Искам да кажа, че съм отвратена, но дори и това не е. Отчаяна съм. За нивото на човешкото в хората в България. В лекарите в България. Спешната помощ е за всички и за чаветата, и за бездомните и за хората без осигуровки, и за Митьо Очите и компания. ЗА ВСИЧКИ! Значи за един може да се преливат 20 банки кръв и да се карат лекари с хеликоптер, а за друг шут???