Трагедията в "Хиподрума": Шизофрения, без лекарства...

Съседи смятат, че жената може да е набедена, защото е психичноболна
Обновена: 17 юни 2017 08:13 | 17 юни 2017 08:00, Венцислава Вельова
21
Трагедията в "Хиподрума": Шизофрения, без лекарства...
Снимка: архив, Булфото

32-годишна психичноболна жена и трима мъже са задържани за убийството в столичния квартал "Хиподрума". Жертвата е жена на 52 години, съседка на заподозряната за престъплението.

Още по темата
В 4:10 ч. в петък мъж подал сигнал за труп на кръстовището между ул. "Мъглен" и бул. "Цар Борис III". Екипи на 6-о районно и Бърза помощ пристигнали за минути. Намерили мъжа, подал сигнала, труп на жена, а покрай тях - 32-годишната Светослава Пеева, която била видимо неадекватна. 

Жертвата била прободена няколко пъти с нож. Оказало се, че тя и Светослава са съседки. Злоупотребявали с алкохол и често били в една компания. 

"Евентуалният извършител на убийството е 32-годишна жена", каза комисар Ивайло Иванов, цитиран от "24 часа". Тя страда от шизофрения от 15-годишна и е лекувана в психиатрии. Поставена е под пълно запрещение. За последно е изписана през март месец от Александровска болница. 

Задържани са още двама мъже. Единият е съпруг на заподозряната, а другият живеел в апартамента им под наем. За всеки случай полицаите прибрали за разпит и мъжа, подал сигнала за убийството. До късно в петък криминалисти изясняваха каква е ролята на всеки един от тях. Светослава се държала неадекватно и говорила несвързано. 

До късно вечерта криминалистите търсили ножа, с който е извършено убийството. Претърсени са и кофите за боклук по околните улици. 

Предполага се, че 52-годишната жена е убита в апартамента си, а после трупът й е изнесен. Мотивите още не са ясни. Едната хипотеза е, че психичноболната е ревнувала съпруга си от жертвата. Не е изключена и причината да е среднощен битов скандал. 

Съседи на заподозряната казаха, че Светослава може да е набедена за убийца, защото не може да носи наказателна отговорност.

Тя е била лекувана и в психиатричната болница в шуменското с. Царев брод. Когато я изписали през 2010 г., тя не пиела лекарствата си. Представяла се с чужди имена. Била избухлива и вдигала скандали. Измамници я използвали да теглят кредити на нейно име. По искане на брат й съдът я поставил под запрещение в началото на 2016 г. 

Разследването продължава с разпити на задържаните


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15
Ами кой друг освен "психиатрите"??!! Брат и да не е психиатър че да му разбира??!!
Който е разписал документа за освобождение той съответно е поел отговорност!!! По-просто от това не може да бъде!!!!!!!!!!!!!!!!
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прибрали и подалия сигнала, браво. И после защо хората се правят, че не са видели нищо.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Предполага се, че 52-годишната жена е убита в апартамента си, а после трупът й е изнесен"
---------------------
Сериозно ли? Огледахте ли апартамента или само предполагате? И как лудата е влачила трупа? Сигурно на гръб, а ножът е стърчал? Нещастнци!
13
2
 
5
 
! Отговори
ДО 13 преди 1 година
Айде пак лекарите ви виновни! Те са си свършили работата- предписали са лечение,Или трбва да ѝ слагат хапчетата в устата! Има брат-той я е поставил със съдебно решение под запрещение,той ѝ ползва имота,пенсията и т.н. Тпй носи отговорността!
12
2
 
1
 
! Отговори
всъщност преди 1 година
Нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. Знаеше се предварително. В този ред на мисли както баба Ванга знаеше всичко за всички, така и Наследникът знае - всичко за всички. Като от съществено значение е Неразгласяването на придобитите Знания. Изводите оставям на Вас. Мир Вам.
11
0
 
7
 
! Отговори
Мимоза преди 1 година
Да анонимен 11

При всяко положение, след като е под пълно запрещение, значи това не е способен на самостоятелно съществуване индивид, без значение колко може да е забавна. Колкото и смешки да разкаже, диагнозата Шизофрения слага точка на всякакви дискусии. А от там следва и въпроса - къде са роднините й и как така тя има съпруг, който сега може да си измие ръцете с нейната диагноза? Друг е въпроса защо не си е приемала терапията и състоянието й е излезло / хипотетично, но не сигурно / от строя
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мимоза 10
Не е задължително! Шизофрениците по-принцип са изключително интелигентни и забавни индивиди ако не са в психози и дилюзий! Простакът не страда от психични заболявания защото първичността му го пази! Той пък страда от невротизъм и прави бели в момент за първичното си озлобление! Също така повечето артисти, художници, писатели, учени и певци са биполярни (няма нищо общо с шизофренията) което им помага да творят. В интерес на истината простака е по-опасен от шизофреника!
9
0
 
10
 
! Отговори
Мимоза преди 1 година
е след като е болна от 15 годишна, какъв съпруг, какви 5 лева??? Кой се жени за шизофреничка????????????????, при това под пълно запрещение??? Тоя е някой извратеняк, който се възползва от женската й полова система и сега иска да си измие ръцете с нея.
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психичното здраве на народа е най-важното условие за просперитета на държавата! Много от българите са повредени от по времето на комунизма заради просташкото поведение на учителите към учениците - държавна политика и идиотизъм на тогавашните простаци-комунисти! Повечето деца ги повреждаха още в съвсем ранна възраст в крясъци, бой и видима невротична омраза и после училището ги дооформяше. Самите учители също не бяха добре! Та какво можем да очакваме в бъдеще след като сме закърмени с "мръсотия"!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шуслерова сол №1
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ул. Мъглен е в кв. Лагера, престанете с тази Хиподрума!
5
0
 
6
 
! Отговори
До: номер 1 преди 1 година
Ами няма достатъчно места в лудниците. Това е причината.
Едно време при Тодор Живков не ги пускаха защото имаше повече места.
Това е причината. Луди си имаше и по улиците, но не пускаха опасно лудите, убийците.
4
13
 
4
 
! Отговори
факт преди 1 година
Шизофренията се лекува с хомеопатия
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За всеки случай полицаите прибрали за разпит и мъжа, подал сигнала за убийството. "
Браво! Така трабва, да лежи доживот!
2
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се интерсува от тези болни хора няма никакъв контрол и ако и близките им не се грижат за тях да се хранят, и да си пият лекарствата жалко наистина жалко.Бог да прости починалата жена.
1
12
 
23
 
! Отговори
АААААА преди 1 година
ТИЯ ДЕТО ГИ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ ЛУДНИЦАТА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ.ПО ТОШОВО ВРЕМЕ ТЪКИВА НЕ ГИ ПУСКАХА НА УЛИЦАТА.КИЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ТОВА УБЙАТВО.