Нова визия за "Цар Борис III" и "Граф Игнатиев"

Започва мащабна реконструкция на транспортните отсечки
28 юни 2017 13:52, Анисия Иванова
13
Нова визия за "Цар Борис III" и "Граф Игнатиев"
Архив: Булфото

Започва цялостна реконструкция на бул. "Цар Борис III" и ул. "Граф Игнатиев". Реконструкцията ще включва всички аспекти на транспортната инфраструктура, обясни заместник-кметът на Столична община по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев.

Столичната община е обявила обществената процедура за избор на изпълнители и за двата обекта.

Ремонтът по бул. "Цар Борис III" ще се извършва на етапи, така че затруднението за хората, които използват тази натоварена трамвайна линия, да е минимално, обясни Кусев.

По булеварда има достатъчно на брой колела за обръщане на посоката и когато се затвори даден участък, трамваите ще се движат в останалите. В затворените участъци ще бъде организиран автобусен транспорт.

За реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" ситуацията е същата, поясни зам.-кметът. Там обаче няма съоръжения за обръщане на посоката и когато започне ремонтът, трамваите ще бъдат спрени.

По Графа реконструкцията обхваща цялата улица - от "Алабин" до бул. "Христо и Евлоги Георгиеви". Паралелно с това главният архитект на Столична община Здравко Здравков е възложил изработване на цялостен силуетен план за фасадите на сградите.

"Ще има регламенти, според които собствениците ще могат да ремонтират фасадите в точно определени тонове, за да се получи цялостната визия на улицата със сградите по нея", коментира Крусев.

Той допълни, че площад "Славейков" е част от проекта за ремонт на "Граф Игнатиев". По него ще бъдат направени реконструкции, свързани с подмяна на настилки, озеленяване, засаждане на нови дървета и растителни видове, изреди Крусев, цитиран от "Фокус". Реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" включва още площад "Гарибалди" и градинката при храма "Св. Седмочисленици".


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко сте прости само! Тъпи, тъпи, и вдлъбнати!
12
0
 
5
 
! Отговори
ПР ростотии преди 1 година
Типичната непроверена ПР copy/paste жълтения :) Нова Визия за Цар Борис III, да ама НЕ.... нови 13 трамвай ДА, нови трамвайни релси ДА, ама нова визия, подмяна на павета и т.н. НЕ. Очаквало се да стартират мащабни ремонти ама......2018, края или 2019 :)
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чоко
"Не схванах каква е връзката между трамваите и ремонта на Бул. Цар Борис."
---
Чоко, и аз не схванах. Трамваят не пречи на ремонта на пътното платно.
НО! "Днесбеге"-то така си пишат - без много-много да вникват в същината.
Не им е за пръв път.
10
1
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Не схванах каква е връзката между трамваите и ремонта на Бул. Цар Борис. Релсите ли ще се ремонтират или паважа на булеварда. Защо трябва да се спират трамваите в такъв случай. Някой да има идея .
9
0
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
До Анонимен
Ако няма ремонти, няма да има пълни джобове с рушвети! То поне и ремонтите да правеха като трябва! Или както е казал поетът "Само знайте за парата" са готови да рмонтират всичко. Дори да няма нужда, защото скоро бе ремонтирано, като градинката пред Св. Седмочисленици.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко ли милиона ще открадне ГЕРБ от тези "ремонти"?
Май ще им стигнат да си платят спечелването и на следващите избори.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййййй,много пари има в тая държава,бе.Цяла София е разкопана за ремонти едновременно и не може да се мине от никъде.Кошмар е да пътувате за където и да било и никога не знаете кога ще стигнете.А иначе за заплати и пенсии пари няма,защото от там не може да се краде.
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелееее, колко ще откраднат и от тук херберастите!!! Картофка ще купи апартаменти и за правнуците. И ще видите през пролетта, все едно ремонт не е правено.
5
3
 
9
 
! Отговори
77777 преди 1 година
Цитат: ... обясни заместник-кметът на Столична община ... Евгени Крусев.

За реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" .... Там обаче няма съоръжения за обръщане на посоката и когато започне ремонтът, трамваите ще бъдат спрени.
*
Аз пък така да съм се заблудил, че има обръщала на площад Журналист (бивш Й.Николова и Й.Чанкова) и на Съдебната пaлата... Явно за да си зам.кмет на ГЕРБ се изисква голямо незнание.
4
2
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
А околовръстното от Младост 4 до Лозен, кога? Там цял ден е кола до кола!
3
3
 
24
 
! Отговори
Пешко преди 1 година
На бас, че новите "настилки" ще са ония умрели павета, дето са по Витошка и хлопат откак са поставени
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
видяхме какво стана с Дондуков, от много визии накрая нищо не направиха

така че, дали им вярваме
1
6
 
13
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 1 година
Важното е както на улицата с театрите /Раковска/ да има Лидъл и Била ...най-вървят и аптеките на фарма мафията - това е ВИЗИЯ! Някак си е по-либерално европейско с подчертан неоколониален стил!