Бул. "Дондуков": Паваж, паваж и пак паваж!

Фандъкова: На крак занесохме материала на експертите
29 юни 2017 15:30, Анисия Иванова
35
Бул. "Дондуков": Паваж, паваж и пак паваж!
Архив: Булфото

Паважната настилка по бул. "Дондуков" ще бъде запазена, като в едното платно ще се изгради двупосочна велоалея с павета, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Преди няколко дни внесохме предложение за промяна в проекта, който вече беше съгласуван. От Министерството на културата настояваха за запазване на паважната настилка, обясни кметът.

По думите й промяната, която се предвижда, е в едното платно да се изгради двупосочна велоалея с павета, които да бъдат равни.

"На крак занесохме материала, който предлагаме, така че експертите да го видят и да могат да преценят. Министърът на културата подкрепи това предложение", обясни Фандъкова.

По думите й ще бъде реализиран именно този проект. "Настилката ще е с павета, включително и по трамвайните линии, където сега има бетон. Тротоарите ще са с унипаваж. Велоалеята също ще е с унипаваж, който е предвиден да бъде подходящ за изграждане на велоалея", поясни кметът на София, цитирана от "Фокус".

Фандъкова допълни, че навсякъде, където в момента се реконструират улици и булеварди и има възможност, се изграждат велоалеи.

"В момента предстои да започне работа по подготовката за разширението на бул. "Монтевидео" в район "Овча купел". Там също ще продължи велоалеята, която вече изградихме с реконструкцията на първия етап. Предвиждаме такава и в един участък по ул. "Георги С. Раковски". Участъкът не е тесен – той е там, където в момента спират коли, но не трябва да го правят. Това е малко след бул. "Цар Освободител" до бул. "Патриарх Евтимий" при Френската гимназия", каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.