Джулай пред Съветската армия: "БКП са терористи"

Някоя от противниците на паметника го изписа с червен спрей
1 юли 2017 17:36,
289

Снимка: Булфото

С надпис "БКП са терористи" на паметника на Съветската армия София посрещна първите юлски лъчи на слънцето в утрото на Джулай морнинг.

Противоречивият паметник става за пореден път обект на подобна проява, припомня "Булфото".

В средата на 2011 година барелефът със съветски войници бе оцветен, а те превърнати във филмови герои като Супермен, Капитан Америка, Жокера, Маската.

През 2013 година монументът бе изрисуван в розово, като извинение, че България се е включила в инвазията в Чехословакия при Пражката революция от 1968-а година.

Година по-късно паметникът осъмна и в цветовете на украинското знаме.

В непосредствена близост до монумента днес имаше паркиран полицейски автомобил на оперативната следствена група, но не стана ясно дали това присъствие е свързано с инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
3
 
16
 
! Отговори
Не забравяйте преди 6 години
Не забравяйте, че младите социалисти са деца и внуци на старите комунисти, които ридаят за изгубените си привилегии. Борбата им е да вземат властта и отново да продадат страната на руснаците, за да си осигурят още 30-40 години безгрижен живот като колониална администрация на Задунайская губерния.
184
2
 
17
 
! Отговори
философ преди 6 години
Ако срещнеш гладен комунист, дай му храна. Ако срещнеш жаден комунист, дай му вода. Ако срещнеш гол комунист, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. Освен управляващите комунисти!
183
1
 
16
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
182
1
 
10
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
181
1
 
3
 
! Отговори
Indrishe преди 6 години
Aman ot tesi christianski teroristi ot voennata i automobilnata promishlenost...pak napraviha voina...nemat nasistane i naiajdane christianskite kolonizatori i misioneri...v treta svetovna voina ni butnaha...ot alchnost...i vlastolubie...i da si prodavat prerabotenite i pretopeni otkradnati prirodni resursi ot bedni darjavi kato Bulgaria...
180
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До прав си Царство на случайно забогатели бандити, мутри, монополисти, номенклатурчици и деца на милиционери и партийни бивши величия.И яко грабене. Капитализъм-мечта! Няма нищо общо с нормалните държави
179
5
 
11
 
! Отговори
ало,партайгеносе преди 6 години
До Анонимен 244Няма нищо по-позорно за един народ,който вдига паметници на поробителя си!
178
3
 
8
 
! Отговори
прав си преди 6 години
До големият проблемТака е!При капитализма всеки трябва да работи,няма партийни секретари,политръководители,доносници и всякакви други мързеливци!Ако не бачкаш,няма да мачкаш!Изобщо,кофти работа е капитализма!
177
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
голямо геройство хората по света се гордеят с историята си героите си паметниците си а ние трябва да се отличаваме от другите и да се правим на велики
176
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Галема цензура ! И тоя весник май стана като тоялетната "дневник". Ай сик тир ш .....
175
16
 
16
 
! Отговори
големият проблем преди 6 години
Не е проблем социализма. Не е проблем комунизма. Големият проблем е капитализма!
174
9
 
12
 
! Отговори
МММММ..... преди 6 години
ОЛЕЕЕЕ КОЛКО ГЛУПАВИ ХОРА ПРАВЯТ КОМЕНТАР ХЕМ НЕ СА НАЯСНО,ХЕМ НИЩО НЕ СА ЧЕЛИ,ХЕМ ЗЛОБАТА ГИ ЗАВЛАДЯЛА И ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И ИЗПЪЛНЯВАТ ПЛАТЕНИТЕ НАРЕЖДАНИЯ НА НЯКОЙ ОТ СИНИТЕ СДС,ДСБ ЗА ДРУГИ НЕ СЕ СЕЩАМ ТЕЗИ СА НАЙ ЗЛОБНИ ЗАТОВА ЗАГУБИХА ПРИВЪРЖЕНИЦИ ПО ИЗБОРИТЕ ОСВЕН РОДНИНИ - ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ ДОКАТО ИМА БЕЗМОЗЪЧНИ ХОРА
173
6
 
11
 
! Отговори
Edin преди 6 години
Teroristi sa pedalite sled 1990 god.
172
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сталин е нарушават обещанията си 5 мин след като ги е дал. Блокадата на Западен Берлин е едно от най-филмираните му нарушения на обещания. Нарушения на обещанията му са и всичките колонии на СССР в Източна Европа. На които самия той обещава "демократично развитие". Хайде да минем без нови хибрдки, а?
171
11
 
10
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Колкото повече чета - толкова повече се убеждавам ! Колко прав е бил ген.Пиночет. иЗВЕЛ Чили до водеща икономика.а именно със следният цитат :" Убий комунист - спаси страната си и света "
170
6
 
14
 
! Отговори
За лошия материал преди 6 години
Имам само един ВЪПРОС !Защо СССР биейки немските войски и отблъскващи ги, преминавайки през съюзническата на Хитлер държава България, не я превръща в поредната республика, а започва да налива пари в икономиката, промишлеността, войската, енергетиката, здравеопазването.То съжаление, но не го заслужава Бай *** ...
169
5
 
4
 
! Отговори
ген. ПАТЪН преди 6 години
Само щурмбанфюрера от танковите войски -Витман има 234-унищожени руски танка .Едва , в края на войната 4-американски Шърмана го ликвидират до Франция на фронта на Ардените!
168
3
 
4
 
! Отговори
До футуролог 225 преди 6 години
Като ти чета коментара ако се напънеш най много да отвориш работа на жена си да ти пере гащите. И едно време ги имаше такива като тебе клакьори на властта. Никой не ги харесваше. И сегашните клакьори сте същите. Най вероятно сте онези от онова време. Неспособни на нищо друго
167
7
 
7
 
! Отговори
Ше бомбят ,ми... преди 6 години
Ами ше "БОМБЯТ" , бе тъпанарчо , нали беха съюзници на руснаците ----ХРАНЕХА ГИ И ГИ ВЪОРАЖАВАХА ,ЗАТОВА СТАЛИН ПОБЕДИ!НАЛИ АКО НЕ ГО БЯХА ХРАНИЛИ И ПОДКРЕПИЛИ .....НЕМЦИТЕ ЩЕХА ДА НАТИКАТ ЦЕЛАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ НА МЕЧКИТЕ У *** В ЧУКОТКА!
166
1
 
5
 
! Отговори
за КРАЙ... преди 6 години
Абе , как ги разбирате и намирате тия хормони и ГМО в продуктите ...КАТО НЯМА НИТО ЕДНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ГМО В БЪЛГАРИЯ...??!!Изследването за хормони изобщо не се прави в България , защото е адски скъпо и няма тестери за това!Бил съм всистемата на КОНТРОЛА И ПРЕКРАСНО ЗНАМ , КАКВИ ТЕХНОЛОГИЧНИ ГИМНАСТИКИ и МЕНТЕТА СЕ ПРАВЯТ--само и само да се намали себестойността на продукта , за да бъде ПОКУПАЕМ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО!НЯМАТЕ СУРОВИНИ -ЗАТОВА ВСИЧКО Е СКЪПО В БЪЛГАРИЯ!