Ударът в Бистрица: Кой стои зад обира на 1,5 милиона лева?

Полицията проверява близки на собствениците, както и охраната
13 юли 2017 09:05,
61
Ударът в Бистрица: Кой стои зад обира на 1,5 милиона лева?
Снимка: архив "Булфото"

Полицията проверява дали охраната на къщата в Бистрица е съпричастна към мега обира за 1,5 млн. лв.
Ударът в дома на родителите на братята Димитър и Константин Илиеви е бил извършен преди дни. Двамата са бивши собственици на столични клубове, сред които „Ялта" и злополучният „Индиго", в който преди години загинаха 7 деца.

Веднага след кражбата в столичния кв. "Бистрица" възникнали сериозни подозрения, че близък до семейството човек е помогнал на бандитите с информация, пише "24 часа".

Разследващите установили, че обирджиите много точно са планирали обира във време, в което стопаните на дома са били на почивка. Те се промъкнали невидими за охраната, успели бързо да открият металната каса, в която фамилията държи парите и ценностите си. Бандитите дори я разрязали с шлейф без да бъдат чути от гарда.

Още по темата
Охранителят, който не бил чул и видял нищо, е подложен на полиграф, но го е издържал, обясниха полицаи.
След като съмненията от него паднали, разследващите се насочили към кръга от близки на двамата бизнесмени.

Сред заподозрените за изнасяне на информация попаднали бизнес партньори, други хора, ангажирани с охраната на братята, и техни приятели. До какво е довело разследването от полицията не казват, защото ще попречат на работата си.

По случая след публикациите в медиите започва да работи и НАП. Данъчните са образували проверка за произхода на средствата на двамата братя. Те са обявили, че липсващата сума е около 300 000 лева, но декларирали и кражбата на много скъпоценности, сред които злато и скъпи часовници.

По данни на оценители общата стойност на обраното е около 1,5 млн. лв.

Според една от основните версии кражбата е дело на бригада от поне 4-ма опитни крадци от столичния кв. "Люлин". След като са се сдобили с информацията кога къщата ще е празна, те направили план как да проникнат в нея. Запознати коментираха, че обирът не е сред най-сложните и самото изпълнение е по-лесната част.

Къщата е била наблюдавана поне няколко седмици. Имотът е в затапено разклонение на ул. "Янчовска река" в края на "Бистрица". Каменната ограда около сградата е висока около 2 метра, но към входа не гледа камера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
22
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Верно балъшки инсценирожки, като оня с камиона дето НЕ затворил добре вратата на бронирания камион и един се вмъкнал вътре ама НЯМАЛ големи чанти и взел само половината пари (че то 1 милион в банкноти е само 10 кг).Полициятаго разкри за 5 месеца САМО.Тоя сейф не е ли с дебели стени поне 3 см ?Значи гарда стои в караулка до портата и си гледа телефона със слушалки и онези шумно режат сейфа поне 30 минути ??Ама не са купили надежден сейф ами някъкъв евтин ?СОТ няма ли стаята дето е сейфа
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100% и сотаджиите са замесени и полиция и не се правете на много загрижени за тия пари като политиците на ден крадът по толкова и всичко е куче влачи рейс диря няма.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива обири не стават без ИНФОРМАТОР от вътре.А братоците като им видях снимките са шушумиги и някой ги е предал без да му мигнеокото.Някой който ги мрази а и ще вземе някой лев "чакалък" от айдуците.НО ще ги хванат!!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я не замазвайте очите на хората боклиции , политиците на ден крадът по толкова ***,заинтересовали се за парите на човека ,само половин милион ще откраднат да съборят паметника 408 000 лв за тия пари небостъргач ще вдигнат несретнициии,плащай народе плащай никой не ги пита за обществена поръчка защо толкова много пари?
25
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скапан завистлив народ. Един богат да няма в България, най ще сте щастливи. Ми ходете в Бангладеш в някой от най-скапаните квартали, където всички ровят по кофите и ще си задоволите извратеното съзнание.
24
1
 
4
 
! Отговори
маке преди 6 години
абре нещо го позакъсах напоследък требеха ни мако пари за пиенце коко да изкарам месецо стига сте се чудили токо
23
16
 
11
 
! Отговори
КИРИЛ преди 6 години
Защо да не ги изкарат бе ????? Любо Мазния на Спагети Китчън и той ли краде ???? Хората са направили работещ бизнес, а не седят в нета да хейтят само ..... по-добре отидете, направете нещо, вместо да злобеете ? Парите се изкарват с труд и акъл!!!! Аре, чао !!!
22
2
 
14
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Аууу издържал е полиграфа. Край, невинен е! С този полиграф нашата милиция леко прекалява. Ако случайно не го минеш си 100% виновен. По целия свят не го ползват толкова много, но при нас така е по-лесно.
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** многУ сте гадни начи!Те хората с труд събрали 1 500 000лв. и таман да си купят 2 скромни Ферарита, и 1 Бентли...ся пак шъ трее а събират...поне още 6 месеца!
20
1
 
52
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Тези са си изкарали парите с честен труд, Ялта беше една от най-оборотните дискотеки повече от 20 години, Соларите, Партитата на Какао бийч също ги организират те. Друг е въпроса, че никъде не се споменава за баща - генерал от ДС , концесията на подлеза на Ялта за 25 години ? А не забравяйте също, че сградата на НАП на Аксаков е залепена за гърба на Ялта, та те данъчните там си правят срещите с пликовете - от какъв зор да ги проверяват ?
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕЗИ ПАРИ СА 100% НЕЗАКОННИ, КАТО ГИ НАМЕРЯТ (АКО) трябва да ги конфискуват и да глобят бедните братя за укриване на данъци.да се провери и имотното им положение от комисията по отнемане на незаконно придобито имущество.
18
1
 
25
 
! Отговори
Бай Хипи преди 6 години
Ох, добре че ме разсмяхте с този "шлейф"!Браво, Bepче, браво джypналя!
17
2
 
14
 
! Отговори
пепе преди 6 години
...а някои другари се опитват да ограничат кеша до 1000лв, в момента са 10000. Алооо НАП, ДАНС. Какво правят стотици хиляди левове в частен дом?
16
3
 
31
 
! Отговори
ууубреее преди 6 години
Халал да са им парите!Браво пичове! Харчете си ги със здраве!Дреме ми за оядените мутраци!Повече такива народни хайдути!
15
1
 
35
 
! Отговори
65 преди 6 години
Ако ги бяха затворили след трагедията в ,,Индиго,сега нямаше да са обрани.Ама всичките се измъкнаха.
14
2
 
40
 
! Отговори
добро утро преди 6 години
НАП се сетиха да проверяват. Къде бяха 20 години и защо не са ги проверявали досега?
13
1
 
30
 
! Отговори
да го духат преди 6 години
Тези ***, защо още не са в затвора щом заведението, което е било тяхно починаха насилствено 7деца !! ..това че са им взели някакви кирливи хартийки и лъщящи предмети е най-малкото.
12
2
 
17
 
! Отговори
шерлок холмс преди 6 години
ЕДВА ЛИ има много ШЛЕЙФИСТИ в Българияпроверявате ги и намирате поне един от крадците
11
1
 
22
 
! Отговори
РОБИН ХУД преди 6 години
КЕЕЕЕЕЕЕЕФФФФФ!
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дрън дрън та пляс!!!!!!!!!!!!!!!!1това е за застраховката и за да пишат на фирмата разход :D-----------------------300 хиляди лева ДРЪН ДРЪН ТА ПЛЯС!!!!--------------В ДНЕШНО ВРЕМЕ РЕГИСТРИРАШ ЕДНА ФИРМА ЕДНОЛИЧЕН ТЪРГОВЕЦ В МАКЕДОНИЯ И СИ ПРЕХВЪРЛЯШ ВСИЧКО НА НЕЯ НЕ МОЖЕШ ДА ТЕ ПИПНАТ ПО ЗАКОН И ДА ТИ ИСКАТ ТАЯ СОБСТВЕНОСТ ЩОТО МАКЕДОНИЯ НЕ Е ЧАСТ ОТ ЕС :D------ИНСЦЕНИРОВКА ЗА ДА ВЗЕМАТ ЗАСТРАХОВКА И ДА ПИШАТ РАЗХОД НА ФИРМАТА!