Започна се: Разчертават паркоместа в новата зелена зона

Поставят и антипаркинг колчета, маркировка, знаци...
Обновена: 3 авг 2017 08:29 | 3 авг 2017 08:16,
51
Започна се: Разчертават паркоместа в новата зелена зона
Снимка: архив, Булфото

Разчертаването на паркоместата в новата зелена зона в столичния квартал "Яворов", която ще заработи от 1 октомври, вече започна.

В участъка между булевардите "Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг" от седмица се поставят антипаркинг колчета, маркировка и знаци.

Още по темата

Там ще има 1193 паркоместа в зелена зона и 31 за инвалиди. От понеделник Центърът за градска мобилност ще започне маркирането на новите 3500 места и в долната част на квартал "Лозенец", пише 24 часа.

Нова маркировка и подмяна на счупени антипаркинг колчета са направени в цялата синя зона тази година, както и в част от зелената, обясниха от ЦГМ.

В уличките около пл. "Португалия" в София са очертани новите паркоместа в зелената зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До препатилДвете с немски номер само си ги сънувал, ама карай.
24
9
 
7
 
! Отговори
Балин преди 6 години
Добре е, че вече ще има нови паркоместа и ред и в този квартал. Хората са доволни и щастливи, че имат винетки и ще паркират правомерно на новите паркоместа.
23
8
 
7
 
! Отговори
До препатил преди 6 години
Колега, не си прав. Аз имам 3 коли, като две са ми с немски номер и една със СВ. Искаш да кажеш, че не съм гражданин на столицата след като съм роден тук ли? Това е тъпо и селско да се делим на софиАнци и провинциАлисти според регистрацията на МПС-то
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щях да предложа велосипеди, ни е ясно, че в България няма как да стане скоро.
21
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
23 - Това с паркирането важи само за някой районни.А повечето коли, сгъчкани пред блоковете са там за постоянно. Сложи такса от рода на 400 лева на адрес, за първи автомобил и по 1000 за всеки след това. Гаранция ти давам, че половината ще изчезнат до седмица, особено, ако глобите са по 200 лева. Много интересен е момента, когато просто не ги вдигат, а им лепят по нов фиш през 8 часа. Оставяш си колата за 5 дена, връщаш се - 15 фиша - 3000 лева глоба. Гледай тогава, за неправомерно паркирали.
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък всички управници си мислят, че щом им е дадено нещо да го управляват, значи е тяхно. Затова всички общинари си имат запазени безплатни паркоместа, все едно сами са построили улиците с личните си пари. Абсолютна наглост, ама така ще бъде, като всички сме съгласни.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то в София главно в работно време е фрашкано с коли. Ако направят паркирането безплатно, ще стане още по-зле.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как Копенхаген се справя с проблема ? Повечето сгради са на по 200+ години и коли не е имало, като са го проектирали.Ами лесно - Имаш зони за престой по улиците, на който имаш право да спираш само в работно време, а в останалото се плаща на час. В извън работно време, право на паркиране имат само живущите там, СЛЕД заплащане на месечна такса. Коли по бордюра, да пречат на движението няма. Ако си качиш колата, ще я вдигнат и ще има солени глоби.Пак има трафик, но няма нищо общо със София.
17
4
 
15
 
! Отговори
куката преди 6 години
Щом е да смучат пари, г.зовете ще си съдерат, а картофка ще инспектира и ако има нарушения ще наказва най-строго!
16
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянци си мислят, че щом имат автомобил имат и правото да го паркират, където си искат. Логиката е следната: щом имаш автомобил трябва да помислиш и за паркомясто, така е ва развитите страни, където притежанието на автомобил е скъпо, затова едно семейство има обичайно по 1 кола, а не по 2-3 както е тук, в най-бедната страна в ЕС. Така че или си продайте 2-рата и 3-тата кола, или плащайте за паркомясто. Цяла София до границите на околовръстното трябва да стане платена зона!
15
2
 
12
 
! Отговори
живеещ там някъде преди 6 години
До Усвояването е големоМного си прав. Вчера бяха пуснали едни линии на ул. Мизия, а по другите гледах точки. Днес и ул. Янтра е с линии, но на Мизия боята се е поизтрила ... вече.
14
3
 
31
 
! Отговори
Истината преди 6 години
По света първо правят паркинги, правят и добър градски транспорт и чак тогава въвеждат платени зони за паркиране. В България се прави обратното - паркинги не се правят, част от съществуващите паркинги се застрояват, новите сгради навсякъде са без достатъчно паркоместа, а градският транспорт става все по-зле, с изключение на метрото, но то е удобно за примерно 10% от пътуванията в София. Вместо да правят това, което се прави по света, нашите управляващи мафиоти въвеждат платени зони за паркиране,
13
2
 
28
 
! Отговори
Съгласен с 9 преди 6 години
Абсолютно съгласен с препатил.Доста от,,гостите" нямат навиците да паркират както сме паркирали 30-40 години без да се ,,прецакваме".Сега който дойде спира където види ,,празно място"-пред входа,в градинката,в ляво и дясно по еднопосочни улици ,и т.н.
12
2
 
25
 
! Отговори
Един от многото преди 6 години
Абе някой пробвал ли се е да паркира по Шишман или 6-ти септември, пък било то и платено? Зоните не решават проблемите с паркирането - ДОКАЗАНО! Хората по белия свят са решили този проблем с трансферни многоетажни паркинги на ключови места ... и оттам нататък с метро, автобус или пеша.
11
1
 
41
 
! Отговори
Просто питам преди 6 години
Аз съм софиянец и по стечение на обстоятелствата предците ми са живели в центъра, а сега и семейството ми живее на пресечката на Гурко и Раковска. При нас паркирането е невъзмовно, независимо, че е синя зона не заради автомобилите на нормалните хора, а заради абсолютно незаконните "служебни паркоместа" на министерствата с които сме заобиколени. Питам се защо държавните хрантутници трябва да имат безплатни паркоместа (отделен въпрос е защо трябва да имат автомобили).
10
3
 
15
 
! Отговори
не на бутоните преди 6 години
по светофарите
9
9
 
19
 
! Отговори
Здрав Разум преди 6 години
След като всичко живо се е юрнало в София, няма начин паркоместата да стигат, а когато паркоместата са недостатъчни, започват да поскъпват. Както се казва няма безплатен обяд, а в случая скоро няма да има и безплатно паркиране. Колкото до словоизлиянията, че общината е виновна за всичко, бих посъветвал ***, който го е написал да отиде за кратко в Париж, Рим или Виена и да види дали местните общини са се справили.
8
8
 
8
 
! Отговори
Препил преди 6 години
До ПрепатилЗащо да няма къде да паркираш,около Враждебна,Левски Г, поле колкото ти душа сака.От другата стран около Филипвци същата работа!
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От доста време не е разрешено строеж на жилищна сграда без паркоместа за всички жилища. Достатъчно терен за паркоместа няма и строителите записват доста от апартаментите като ателиета. А за ателие не се изисква паркомясто по закон. Иначе на кметицата не и пука за нищо, и да не е пренаселена София щеше да разчертае и боядиса всичко на зони... Пари да ***...
6
14
 
25
 
! Отговори
Препатил преди 6 години
Крайно време е всички улици в София, включително кварталните и междублоковите да станат зони с платено паркиране. За живущите да е с винетки, а за всички провинциални пришълци дошли с по един керван коли да е платено. Аман от навлеци, живущите няма къде да паркират не толкова от липса на места, колкото от това, че местата са заети постоянно от коли с несофийска регистрация. И да се въведе репатриране за коли престояващи повече от 3 дни на едно място.