Спокойно! Ромите от Захарна фабрика ще имат дом, обещано е!

По премахването на бараките се работило от 2 години
Обновена: 22 авг 2017 14:43 | 22 авг 2017 14:20,
99

 Снимка: Dnes.bg / Олег Попов

Всички роми от разрушените над 140 постройки в ромската махала в "Захарна фабрика" в София ще бъдат настанени в други жилища. Това заяви районният кмет Иван Божилов.

"Малко дете няма да остане на улицата, то е ясно", категоричен бе той.

По думите му в квартала не е имало напрежение, дори ромите са помагали при събарянето на постройките.

Още по темата

Самите жители също казват, че са спокойни и има къде да отидат. Някои от тях ще отидат при роднини, а други - в близкия дом "Света София" или в дом в ж.к. "Люлин". Те ще могат да останат там 3 месеца и с тях ще се работи, докато не намерят жилище под наем или общинско.

Според адресната регистрация в незаконните постройки са живели 500 души. Много от тях не са от София или са от друга част на града.

Акцията е планирана, ромите са били предупредени. По премахването на къщите и бараките е работено близо 2 години.

Движението в квартала е затруднено, предава bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: ромиЗахарна фабрика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
"Спокойна" преди 6 години
Да,наистина съм спокойна,че ромите има къде да живеят...Точно затова се притеснявах най-много,наред с това,че работя на две места,за да може семейството ми да плаща сметки,данъци и такси...Слава Богу,че поне ТЕ имат!
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз ще се пиша вече РОМ. Искам и на мен някой да ми осигури безплатно жилище!
85
0
 
1
 
! Отговори
ало преди 6 години
Ами да им раздадат ипотечни кредити и да си купуват имоти.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може ли някои неща по време на европредседателството да са в сградата на Домът на децата. На евродепутатите ще им се предложи екзотична гледка от простнатите *** на гетото до Константин Величков
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже наистина ли чета че махат гетото в Захарна? Не мислих че ще е в моя живот това чудо.... Как *** не са организирали протест срещу това "безобразие" ?
82
0
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
И аз нямам дом и искам да ми осигурите! Иначе започвам да строя на главната улица.Освен това къде да прислоня семейството си! Не съм ром!
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойни сме, тези умни и отрудени хора трябва да имат дом, за да могат да гледат цялата челяд - богатството на страната ни. А белият тип българин нека да бачка и да плаща наеми и заеми, данъците си да не забрави също!
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ром да си в България.
79
0
 
5
 
! Отговори
Раздразнен преди 6 години
Като не са от София защо ще им се дава безплатен престой тука?Да си ходят на село мaнraлopитe, защо са ни да ни крадат тука и те..
78
0
 
3
 
! Отговори
Чочоолу преди 6 години
До До 123То склерозата не прощава. Я намери материали за Стою Неделчев-Чочоолу. 1978г. си по "живково"време.
77
0
 
3
 
! Отговори
Гладен преди 6 години
До АнонименГладни? На ден тези изкарват повече от теб. Без данъци, без осигуровки. Всичко профукват. И социалните помощи. Тези които са работили и сега работят по фермите.
76
0
 
7
 
! Отговори
Жандармерит преди 6 години
До АнонименАлооо! Врели, некипели. Земя, без някога да са имали им раздаваха. Не я искат. Защо да я вземат? Трябва да се обработва. Сега работиш като вол на имота си, от махала музика. Като отидеш даси прибереш реколтата, вече вдигната. В махалата отново музика.
75
0
 
11
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
А, аз облагодетелствания си купих сам жилище в строоеж. Сега плащам месечно 450лв.вноски по кредита за жилището; 500лв.наем; 250лв.данък печалба; 130лв.осигуровки; 208лв.данък дивиденти и 250лв.вноски по животозастраховка. И съм щаслив като знам къде отиват парите ми от данъци. Сега съм приготвил и 700лв.за мост защото държавната здравна каса ми прибира парите.
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А десетките хиляди бездомни българи и децата им, които се скитат по улиците и горите ... Те къде ще отидат ?
73
0
 
10
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Като изритат няколко хиляди български семейства от ипотекиранитъе им домове, за да си плащат сметките и храна, ще има къде да ги настанят тези, които не плащат и само крадат!
72
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли как с жандармерия разтуряха ТКЗС- тата. Насила изкараха ромите от селата като ги оставиха без работа и сега били виновни че лежали на гърба на държавата. Ами тя, демократичната държава ги направи такива .
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а богаташките къщи там имат ли разрешително за строеж, плащат ли данъци?... събориха консервните кутии на една сюрия, за да им осигурят по-добри.. ВЪЗМУТИТЕЛНО!
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Нещастните българибългарина трябва най-накрая да разбере, че трябва да протестира, защото сме най-бедните в Европа, в най-полицейската държава...
69
0
 
8
 
! Отговори
Киров преди 6 години
Като са спокойни защо имаше над 50 полицаи и жандармеристи? Да ги съберат от цяла България всички гета и или да работят и да плащат всичко като нас или да вървят където ги приемат стига са ни смукали! НПО-тата да си ги прибират, ако ли не да се забраняват като организации , а активистите им с доживотни присъди за антидържавна дейност или изгонване от страната и лишаване от гражданство!
68
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са селски роми които по времто на бай Тошо работеха в ТКЗС-то. Но след като едни мноооого умни управници унищожиха ТКЗС-то те останаха без препитание. Тогава ги подгони глада и тръгнаха за големите градове. Зарязаха къщите си и станаха от селяни граждани бъркащи по кнтейнерите за желязо и пластмасови бутилки с които отпадъци изкарват пари поне за хляб. Кой е виновен за това положение в което са изпаднали? Виновните се скриха и си харчат милионите а офцете отнесоха дебелия!