Отвориха "Орлов мост", затвориха улица в "Овча купел"

Приключи полагането на последния износващ пласт асфалт
27 авг 2017 07:51, Красимир Ангелов
5
Отвориха "Орлов мост", затвориха улица в "Овча купел"
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Движението по "Орлов мост" на кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" се възстановява от днес, съобщиха от Столичната община.

Приключи полагането на последния износващ пласт асфалт по пътните платна на бул. "Цариградско шосе" от страната на езерото Ариана в посока хотел "Плиска", както и в участъка по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между Орлов мост и ул. "Гурко", посочват от общината.

Извършен е цялостен ремонт на пътните платна в двете посоки на бул. "Цариградско шосе" при Орлов мост с цялостното фрезоване, поставена е стоманена мрежа, с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие.

От днес пък се въвеждат промени в организацията на движението в София заради реконструкция на трамваен релсов път по бул. "Овча купел" - от ул. "Коломан" до бул. "Цар Борис Трети", съобщиха от Столична община.

От 00.00 часа днес до 24.00 часа на 7 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. "Овча купел" между ул. "Коломан" и бул. "Цар Борис Трети". Движението ще се извършва двупосочно в по една лента в посока по южното пътно платно на булеварда.

За същия период трамвайна линия номер 11 ще продължава да се движи по скъсения маршрут от кв. "Илиянци" до трамвайно ухо "Овча купел".

Променя се маршрутът и на автобусна линия номер 73 в посока ж.к. "Гоце Делчев" - от кв. "Бузема" по ул. "Монтевидео", наляво по ул. "Президент Линкълн" до пътната връзка към ул. "Бойчо Бойчев", по ул. "Бойчо Бойчев" до кръстовище бул. "Никола Петков" - ул. "Любляна", наляво по ул. "Любляна" до бул. "Овча купел", надясно по бул. "Овча купел" и наляво по бул. "Цар Борис Трети" по маршрута до ж.к. "Гоце Делчев. В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък от маршрута. Автобусна линия номер 103 ще се движи по действащия маршрут без влизане в автостанция "Овча купел". Крайна и начална става спирка с код 0882 "Кв. Овча купел" на бул. "Овча купел" в посока ул. "Любляна", съществуваща за автобусни линии с номера 73 и 107.

Възстановява се маршрутът на автобусна линия номер 107. Измества се спирка с код 0882 "Кв. Овча купел" за автобусни линии с номера 73, 103 и 107 в реконструирания участък срещу съществуващото положение във временен джоб.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Моника Каковей преди 1 година
фъндъкова много краде и гледа с голяма досада на работата си, от която нищо не разбира. Сега в края на месеца ще се появи да разпише ведомостите и пак си отива на село да довърши зимнината. Бо'ли я шишарката за Град София и нуждите му. Важното е да има Кинти, а за данъкоплатците се грижи естествено Лукойл. Топлофикация приглася. Оставка, Прокурор и Затвор.......ЧАО!?!
4
0
 
2
 
! Отговори
Селяк преди 1 година
Са към 15 септември кат запаля беемвето към
софията ше видя кво копано кво недокопано...
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФанДупкова колко открадна от претупан и ремонт.
2
14
 
27
 
! Отговори
Геле преди 1 година
Някой знае ли къде мога да подам сигнал , че видях 2-3 неразкопани улици? Може случайно да са ги пропуснали.
1
15
 
23
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 1 година
С мекия като пластилин..........асфалт на Боцката и стоманената мрежа ще подаде.