Касите за паркинг стикери в София ще работят по-дълго

През октомври изтича валидността на около 4 хил. стикера
1
Касите за паркинг стикери в София ще работят по-дълго
Снимка: архив, БулФото

Касите за винетни стикери за паркиране в София ще са с удължено работно време от 1 септември, информират от Центъра за градска мобилност.

През октомври 2017 година изтича валидността на около 4000 винетни стикера, издадени на граждани, живеещи в зоните за платено паркиране. От 1 октомври, съгласно решение на Столичния общински съвет, се разширява "зелена" зона в посока район "Средец" и район "Лозенец".

В двата района ще бъдат обособени около 4700 паркоместа. Гражданите от новите подзони трябва да подадат заявления за ползване на услугата "локално платено паркиране".

За улеснение на гражданите Центърът за градска мобилност приема документи за издаване на винетни стикери за платено паркиране още в началото на август. Най-бързо и удобно е подаването на заявления онлайн.

След като подаде документите, всеки ще бъде уведомен за датата, в която може да отиде да си получи стикера и да плати цената, която за "зелена" зона е 100 лева за година, a за синя 150 лева и съответно 10 лева за 1 месец за "зелена" и 15 лева за 1 месец за "синя зона".
 


1
Още по темата: платено паркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Fledk преди 1 година
Ne sa bg automati 24x60x60?