Фандъкова отчете: В София има скок на туризма

Започва цялостна реконструкция на трамвайната линия по "Цар Борис III"
17 сеп 2017 21:37, Анисия Иванова
36
Фандъкова отчете: В София има скок на туризма
Снимка: БТА

Развитието на туризма е от изключително значение за София. За изминалата година столицата е посетена от над 1 млн. души, благодарение на откритите авиолинии, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

"Само за първите осем месеца на 2016 г. имаме ръст от 27% на чуждестранните туристи за – този период 1 350 000 гости от чужбина са посетили София", каза тя и уточни, че голяма част от "туристите посещават обектите в сферата на културата".

"Метрото подобри транспортното обслужване на туристите, продаваме билети с информация на английски език. Работим върху нови начини за информация, за да се чувстват туристите по-уютно, използвайки градския транспорт", каза още Фандъкова.

По столичния булевард "Цар Борис III” предвиждаме следващата година да направим цялостна реконструкция на трамвайната линия. Ще бъдат подменени около 14 км релси, още Фандъкова. Закупуваме и 13 нови трамвая, допълни тя.

Столичният кмет отбеляза, че тази година по линиите на градския транспорт са тръгнали 60 нови автобуса на природен газ. Те са по договор с частен оператор. В момента тече и процедура за закупуване на 120 нови автобуса и 20 електробуса. Успяхме да подменим 50% от автобусите само за 3 г., изтъкна Йорданка Фандъкова.

Общо 2700 общински камери има в София – в училища, детски градини, в публични пространства и по кръстовищата.

Във връзка и с европредателството получихме държавни средства и предвиждаме монтирането на още 244 камери по ключови трасета и изграждане на единна система за сигурност с органите на МВР, посочи Фандъкова.

Само тази година сме предали 260 записа, които помагат на полицията за разкриване на престъпления, изтъкна тя. 
Пред НДК довършваме реконструкцията на площад „България”, очаквам до средата на ноември да сме напълно готови. Започна монтажът на новите гранитни плочи, каза още Фандъкова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
6
 
! Отговори
Крис преди 6 години
Мога само да се радвам, че се ремонтират булеварди, градинките са с подменени детски съоражения. Постоянно нещо се подобрява в София!!!ЗАБРАВИХТЕ ПУСТЕЕЩИТЕ. ПАРКОВЕ И ТЕСНИТЕ БУЛЕВАРДИ. САМО ГОВОРЯТ псевдо Софиянците. Това не е наред онова не е както трябва. Не забравяйте от къде сте дошли и на какви се правите!!!
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как няма да има прираст на туристи, та малко ли,, бежанци", минаха през София.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво му е хубавото? Само чуждени ни липсват - толкова стана скъп живота, че не можеш да седнеш в заведение един обяд да изядеш.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се първо трябва да благодарим на нискотарифните компании.
11
2
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Ако софианци залагат на количеството туристи, то качеството веднага пада и София ще заприлича на клoаката Сл.бряг.
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Фандъкова. На вашите усилия не се дължи нищо. Открити бяха бюджетни линии, те доведоха още една София население под формата на туристи, търсещи евтини дестинации за запой. Наемите се повишиха заради краткосрочното отдаване, предназначено за такива туристи. А единствената коренна промяна са светофарите с бутони, за които абсолютно никой не ви е молил. Разкарайте се вече.
9
2
 
17
 
! Отговори
7 съм преди 6 години
И да доъпня най-голямата простотия - на север цялото поле е празно, място за още 3 Софии има, обаче ни нагъчкаха като консерва копърка. Застрои се де що е градинка, половината паркове и безброй междублокови пространства. Карфица няма къде вече да падне, а още иам да идват...
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толква ли няма в София свестни икономисти, финансисти, инжинери и др., та си избрахте, тази послушна даскалица за кметица?
7
2
 
16
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Проблемът е, че няма правила. 5 години "студент", стъпил 3 пъти в университета. Изкласва. Три трошки на троотара - с перце го галят с тия смешни данъци, глоби няма. *** през прозореца - който му пречи да го махне. На хартия след 3 седмици трябва да се регистрираш с временна адресна регистрация - да познаваш такива? Пълно с анонимници, после битова престъпност имало. Софиянци пък не декларират наематели, много ще спестят от данъци. Еми станало е някакъв омагьосан кръг. Без контрол е така.
6
1
 
20
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименАз съм по-млад ама дори и през 90-те София бе по-добре.Просто го отдавам на факта че половин България се пресели в София заради по-големите възможности за работа образование заплати и тн а те дойдоха със семейства коли и тн.А София като инфраструктура е от 89-та и няма как да поеме нарастващият поток!
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По голяма мизерия в София не си спомням през 50 годишният си живот! Накъдето и да се обърнеш мърсотия и мизерия. Трето поколение съм Софиянец. Спомням си каква беше София преди 30 години! Навсякъде имаше зеленина улиците и булевардите се миеха през лятото всяка нощ. Трафика беше като в събота и неделя сега. Не беше пренаселено с индивиди които си мислят че са на село на мегданя. От 400 000 население което имаше сега е над 1 500 000 човека които се прескачат по пътищата. Това вече е нетърпимо!
4
2
 
13
 
! Отговори
Mopcku_ преди 6 години
Интересно. Цялата тая статистика с 2600 камери, 260 предадени записи и разкрити престъпления... Извинете г-жо Фъндъкова, но поправете ме ако греша. Не подпалиха ли кран баш на пъпа на София пред НДК и никой нищо не чу и не видя ? Как оправдавате всичките тия средства за тези камери, като на най-натоварените места не вършат работа? А ако бяха убили човек?
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропуснала е да уточни, че иде реч за нискотарифни компании и алкохолен туризъм. Идват за 20 евра, пият целия уикенд до припадък за още толкова. Страшен туризъм. Останалата част от статията е как усвояваме от камери, надценени многократно в съмнителни поръчки.Абе откъде изпълзя тая, че цял ден само с нея ни занимавате?
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой парк не се ли предвижда!
1
3
 
18
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Да от другите градове идват да работят в София и стана СТОЛИЧАНИ В ПОВЕЧЕ