На метри от "Пирогов": Пострадал не може да получи помощ

Лекарите нямали право да напускат кабинетите си
21 сеп 2017 09:30,
51
На метри от "Пирогов": Пострадал не може да получи помощ
Снимка: БТА, архив

Пострадал човек не успя да получи помощ, въпреки че инцидентът е станал на метри от столичната болница "Пирогов", разказа свидетелка на абсурдната ситуация.

"Към 3:45 ч видях мъж да лежи целия в кръв на светофара на кръстовището на "Тотлебен" и "Пенчо Славейков", което е на метри от "Пирогов", разказва Галя Славова пред Нова тв.

"Една жена му държеше главата. Спрях пред болницата, влизам. Казвам на полицаите. А те: "Ние сме полицаи, не сме лекари!", разказа жената.

Влязла в болницата и потърсила помощ в кабинет. Вътре иимало 4 човека от персонала, но те й обяснили, че нямат право да напуснат работното си място и я посъветвали да се обади на телефон 112.

Всичките й опити да отведе помощ при пострадалия ударили на камък. Докато излизала от болницата, шокирана от случилото се, един от полицаите я догонил и я посъветвал: "Качете човека в колата си и го докарайте".

Междувременно други минувачи се обадили на тел. 112. Накрая дошла линейка и възрастният човек бил откаран за преглед. Той вече бил добре.

Правилата се такива, че лекарите нямат право да напускат кабинетите си, дори може да ги накажат, ако на друг пациент му стане нещо, коментираха експерти.

Според тях държавата трябва да създаде друг механизъм за оказване на Бърза помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
32
 
! Отговори
Полицията - приятел преди 6 години
Ако това се беше случило в Германия, полицаите нямаше да обясняват, че не са лекари, а щяха веднага да го качат в патрулката и да го закарат в болница. Там има девиз: "Полицията - твой приятел и помощник". Бях свидетел, когато двама студенти щяха да изпуснат явяването си на важен изпит в Мюнхен поради задръстване на магистралата. Полицията ги ескортира със сирена и пуснати буркани през аварийната лента и им помогна да стигнат навреме... Също както у нас!
21
1
 
17
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
народа е вионвен естествено ! защото е груб , арогатен , завистлив , мързелив и алчен .... и крадлив ! кажете ми как да стане от тва държава тогава ...... не става !
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека в безсъзнание с премазани крака в колата от челния удар и течаща кръв Пт всякъде аз седя и притискам каквото мога.Аз я моля ела ти си лекарка и живееш на 1 км за 2 Мин си при нас и знаеш какво трябва да се направи.Тя : о днес е събота и чакам гости....Човека се оправи дойде след 3 месеца намери ме и ми благодари за помощта. Е това ми беше достатъчно да се усмихвам 1 месец.
19
1
 
10
 
! Отговори
Boto преди 6 години
Аз не смятам, че само държавата е виновна.... смятам, че ако си човек ще станеш ще хвърлиш нещата и ще изричаш да помогнеш в конкретния случай. Да има хора, които ще застрашат повече животи ако отидат да помогнат (ако да в спешното примерно) но едва ли в тая болница няма 2-*** които нямат работа или преглеждат хора с грип примерно.....Абе при една от катастрофите дето споменах звъня на личната си лекарка да помоля да дойде. Задръстване нечовешко линейка няма....
18
0
 
13
 
! Отговори
смешна държава ! преди 6 години
вижте държавата е леш ! то тва е ясно .....въпросът който мен ме човърка е защо народа го търпи това положение ......
17
0
 
19
 
! Отговори
Boto преди 6 години
За съжаление не успях да платя и един почина след 2 часа. На другата сутрин най-нагло ми взеха пари за спешна помощ и казаха, че ако искам да го взема веднага да подпиша, че нямам претенции към болницата. Ако не седмица две за аутопсии документи, комисии и т.н.Всеки път когато бият лекар се сещам за отношението им кум мен и 90% от скучайте стигам до извода, че си го е заслужавал.В най-тежкия момент на хората трябва фа си упора, да си човек дори и нищо да не можеш да направиш.....
16
0
 
22
 
! Отговори
Boto преди 6 години
Живея на натоварен главен път основно през почивните дни. Всеки месец пред нас стават по няколко катастрофи. Линейките идват за нак-малко 40 Мин. Карам съм и викал родилки за познати като предполагам повечето от хората.90% от скучайте докторите се държаха отвратително. Баща ми почина в Токуда докато се чудеха къде да го вземат защото нямали пътеки които да ги удовлетворяват. После предложиха и опция по 300 лева на ден да им плащам ама най-много 5 дни можело.
15
0
 
18
 
! Отговори
хаха СМЯХ ! преди 6 години
ТАКИВА случаи има всяка година там пред Пирогов ! преди 2 год един човке беше получил инфракт точно пред Пирогов и чакаха 2 часа някой да го вземе ....може би и тогава била такава наредбата а .....пълни глупости - мързи да ги гледат !
14
0
 
12
 
! Отговори
смешна държава ! преди 6 години
всичко гледа да краде у БГ ..... И НЯМА ОПРАВИЯ !
13
12
 
1
 
! Отговори
един преди 6 години
Нали искате безплатно,бе ***.Ей това ви е безплатното!!!
12
1
 
16
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
могат да напускат разбира се ! но не искат - защото ги мързи ! а че човешкият живот не струва нищо у *** е ясно и на децата ...... според вас за кво бият толкова много лекари у БГ ....МИ ЩОТО са мързеливи и прости търгаши ....
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приемам че лекарите не са можели да излизат, това са там строги (уж) мерки.Но защо примерно охраната не може да доведе пострадалият? или 2 сестри (не лекари) или въобще т'ва е да се пречукаш пред болница и да си по зле отколкото ако си в махалата.
10
0
 
18
 
! Отговори
asd преди 6 години
Закривай!БАтето навремето си го каза и първенството и д-вата.Закривай!Всички трябва да се уволнят и да се преназначат,но с критерии,заплата и мотивация,най-вече д-вната администрация.
9
0
 
17
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
ми то цялата държава е така ! усвояване на едни пари от държавата или от НЗОК и тн ... на всичкот отгоре народа и в частност лекарското съсловие са МНОГО МЪРЗЕЛИВИ ...... за тва се правят на ударени ...
8
1
 
24
 
! Отговори
В бг преди 6 години
Е ТАКА !!!Те в болницата не лекуват, а само усвояват едни пари, а Вие искате до болницата?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко хубаво правилата трябва да се спазват, проблема тук е че тези които познат правила се оправдават вместо да се замислят как да се реши текущия проблем, хубаво е че накрая някой е решил да потърси решение, и нещата естествено се нареждат
6
3
 
20
 
! Отговори
До аз преди 6 години
Какви странстващи лекари на метро от кабинета бе, йовчо? Ако вътре умрял мой близък...Ми ако пострадалия пред здравното заведение е твой? АКО...Ако баба ти беше мъжка, щяха да и викат дядо!!!
5
0
 
41
 
! Отговори
мен преди 6 години
Пирогов не е вече спешна б-ца.Скоро ми се наложи да заведа възрастна жена/съседка/със счупена тазобедрена става.На 112 не вдигнаха тел.с частна линейка я закарах.Чаках 3 часа за да ми кажат,че трябва операция,която за става трябват около 3000 лв.Аз съм съсед,жената няма близки.Отказах.Сложиха някакъв гипсов ботуш за който платих 20 лв.Не ми дадоха снимка за счупването.Търгаши са там.
4
32
 
4
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Така, така!----------------------------------------Ами нямат право да напускат кабинетите като някакви странстващи лекари!Ако вътре по това време умре твой близък какво ще кажеш.И да отидат с голи ръце какво ще направят!
3
0
 
34
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
еми нали искате върховенство на закона бе, ето ви го. закона е над човешкия живот, от това по-върховенство няма