Мотористи ще почетат загиналите си колеги с нощно каране в София

От началото на годината на пътя са загинали 23 души на мотор
23 сеп 2017 11:47, Красимир Ангелов
82
Мотористи ще почетат загиналите си колеги с нощно каране в София
Снимка: Булфото, архив

Хиляди мотористи ще излязат тази вечер в София, за да се включат в традиционното "Масово нощно каране 2017" в памет на загиналите на пътя мотористи, съобщиха от Sofia Riders, организатор на проявата.

Участниците в шествието ще се събрат пред входа на Националния историческия музей, откъдето след 21.00 ч. ще започне обиколка на главните улици на столицата до бул. "Асен Йорданов".

От началото на 2017 г. до 31 август пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са 323, от тях двадесет и трима са загинали, а 250 са ранени, показват данни от статистика на МВР.

 През същия период на 2016 г. са станали 389 катастрофи с участието на мотоциклетисти, от които 36 са загинали и 406 са били ранени.

Организаторите посочват, че шествието е мирно и целта му е да привлече вниманието на останалите участници в движението. Форсирането на двигателите на моторите ще е сведено до минимум, а обиколката ще е подкрепена с полицейски ескорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
8
 
! Отговори
Павел преди 6 години
Защо бе хора ,защо сте такава зла нация?Защо вместо да хейтите не направите нещо различно в живота си и да бъдете малко по добри?.Заслужаваме си всичко случващо се в държавата.Вместо да сме задружни и да се уважаваме ние се хапем за пълни глупости.
17
1
 
9
 
! Отговори
Колев преди 6 години
От коментарите ми прави едно впечатление. Всички, които плюете по нас, защо сте анонимни? Елате и ни го кажете в очите, ама Ви е страх, нали? Толкова ли ви бръкнахме в здравето за един ивент 1 път в годината?
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мотористите които вие така сериозно обсъждате и обиждате в същото време също си имат семействаи деца. Това че вас ви е страх да се качите на мотор защото сте страхливци не значи че и те са такива като вас!!! Хората живеят живота си както те искат, а не както вие им кажете. Така че вземете се стегнете всички ако обичате. Представете си, че вие карате мотора и постоянно някой ви обижда, че вие живеете живота си по друг начин!!! Оправете се хора!
15
20
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ДА СИ ЖИТЕЛ НА БУЛ. БЪЛГАРИЯ Е АД ВСЯКА НОЩ РУЧЪТ МОТОРИСТИ .. И РАЗБИРА СЕ ПОЛИЦИЯ НЯМА , ВЧЕРА НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И ИМ РАЗРЕШИХА В 23.00 ЧАСА ДА ВИЯТ НА ЗЛА ГАД ЗА ДА ПРАВЯТ ШЕСТВИЯ... НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА , В ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ ТОВА Е ЗАБРАНЕНО А ВДИГАНЕТО НА ТАКЪВ ШУМ СЕ ГЛОБЯВА СЪС СОЛЕНИ ГЛОБИ... ТОВА КАКВО Е ЛИБЕРАЛИЗЪМ????? ИЛИ БЕЗАКОНИЕ .. ЗАЩО НАРЕДБА НОМЕР 1 ВАЖИ ЗА ЕДНИ , А ЗА ДРУГИ ..НЕ??? КАКТО ВСИЧКО В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА ДЕИСТВАЩО ПРАВОСЪДИЕ ВСИЧКО Е КОРУПЦИЯ И БЕЗАКОНИЕ..
14
12
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Хвърчи моториста с 200-300 км/час, невъзможно е да го видиш и да му дадеш предимството, после КАТ те изкарва теб виновен и така пише в статистиките на КАТ. Всеки знае, че в статистиките на КАТ няма нищо вярно, но ня някои им е удобно да ги цитират сякаш са верни.
13
20
 
7
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
Дай БОЖЕ до година да има десетки повече намаляли шумопроизводители и жалки комплексари !!!! *** , неземна !!!
12
6
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Статистически 75% загиват не своя вина - блъснати, невидяни, отнето им предимство и тн.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне Hell's Angels да бяха ...
10
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 46 коментара останали само 11!!! Защо ли? Защото живеещите в София обичат страшно много моторджиите. Толкова много, че на всички пожелават да се преселят в Безкрайните небесни полета, където да си карат на воля. А и колко хора ще бъдат зарадвани с нови сърца, бъбреци и каквото им е нужно, много. Да живеят моторджиите и техните матори. Както казват римляните, morituri salutant.
9
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никой не си взима мотор дето вдига 250км за да го кара с 50/80 градско/извънградско,така,че всеки моторист си е по презумция самоубиец,най-ме е яд ако пострада и невинен човек,който си живее живота спокойно и изведнъж попада на летящо камикадзе на пътя и плаща с живота си за адреналина му
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново ще има тишина тази нощ. Картофелия им разрешила да не дават на хората да спят. Е, как да не се потриват ръце от радост когато някой донор помогне на 3-4 чакащи за органи.
7
17
 
17
 
! Отговори
М.О.В. преди 6 години
Как може да сме толкова зли?Да желаеш нечия смърт?!Хора осъзнайте се!Заслужаваме съдбата си.Не забравяйте!Който копае гроб други му,сам пада в него.Хайде със здраве и станете малко по-добри!
6
33
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки път като чуя рев на мотори на пътя се моля да чуя и яко свистене на гуми и удар. Не мога ги понасям.
5
15
 
38
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Вместо да ,,почетат",да вземат да ПРОЧЕТАТ правилника и да го спазват.А колкото до кмета ,това е най добрият кмет след Иван Иванов.Старите помним каква беше София повремето на Стоилов,Панев,Междуречки и Нинов,Каракачанов и ,,легендарния Янчулев и на финала Софиянски.Какво знаете и какво сте видели вие,разлигавено интернет поколение,повечето гастарбайтери от провинцията./Само 1 месец от 88 г.примерно и ще изцвилите,камо ли да да живеете 30-40 години при ,,железният ред"-без право на мнение!!!!
4
7
 
42
 
! Отговори
r преди 6 години
Сега има едни нови ***, които се мислят за единствени в света. Карат големи скутери и слагат много шумни гърнета. Децата ми изпадат в шок, когато някой мине покрай нас. Един такъв беше спрял на Графа и го питам защо го слагаш това, не усещаш ли, ме пречиш на всички останали хора и той малоумникът ми каза, ме не го интересувало, само неговия живот бил важен. Казах му да се моли да не мине покрай мен, докато съм с колата. Само да поясня, че и аз съм бил моторист преди 10 години, но нормален.
3
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ да ги провери всиките един по един.
2
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята не е добра. Мотористите по принцип не карат правилно.
1
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи тази вечер в София ще има Масово нощно псуване по "традиционното "Масово нощно каране 2017""