Леко задуха, ТЕЦ-а ни подпука, в готовност са

Край с ремонтите, радиаторите да са пълни, винтилите да са отворени
Обновена: 27 сеп 2017 17:36 | 27 сеп 2017 16:00, Камелия Цветанова
55
Леко задуха, ТЕЦ-а ни подпука, в готовност са
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Топлофикация София" има готовност да стартира новия отоплителен сезон в столицата, съобщиха от дружеството.

Така че столичани трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация, както и да запълнят източените инсталации.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които инсталацията не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Също така е необходимо потребителите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на радиаторите след пускане на парното, както и да проверят уредите си за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Според изискванията на нормативната уредба дружеството има задължение да доставя на клиентите топлинна енергия за отопление в абонатните станции на сградите в периода от 1 октомври до 30 април, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.

"Топлофикация София" следи ежедневно прогнозата за времето и когато бъдат изпълнени изискванията, ще започне общото включване на отоплението в столицата, предупредиха още от дружеството.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат отопление по–рано, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

Дружеството също така дава възможност при изразено желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост отоплението да бъде пуснато преди официалния старт на отоплителния сезон. За целта е необходимо да се представи в център за обслужване на клиенти заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на парното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: парнотецрадиатори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
25
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Ей, много *** народ се навъди. Значи дай да набием инкасаторите и работниците в ТЕЦ-а, защото парите от сметките отиват в техните джобове.Много сме смели пред клавиатурата, а защо не се замислиш, че парите потъвът в нечии чужди джобове, на хора, които нищо не правят, като например - Шефовете, Фандъкова, Столична община, разни ГЕРБ-активисти.Защото ТОПЛОФИКАЦИЯ е Общинско дружество и нейн собственик е Столична община в лицето на Кмета Фандъкова.Ама дай ние да набием инкасаторите.
22
6
 
1
 
! Отговори
Кольо преди 6 години
До АнонименКаква профилактика бе, барат си...
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не са ми виновни. Просто излагам тезата, че топлофикация е доставчик на услуга от първа необходимост за която всички си плащаме. Не може от позиция на монополист да си прави каквото си иска а на всичко отгоре аз да им се радвам. Аз съм "прещастлив" че енегото не ми спря тока за два месеца. Ако съм засегнал някого съжалявам.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При нас пираха топлата вода, но само за 6 дни, вместо за планираните 21 дни.Момчетата работиха денонщно и се справиха предсрочно.И затова ли трябва да ги плюваме.Няма как да се направи профилактика без да се заваряват тръбите.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да се оправим скоро, а не зная дали и въобще.Бай *** иска да му е топличко, да ползва, парно, ток, вода, ама ако може някой друг да ги плаща.Е, няма как да стане - социализъмт свърши и вече не само сиренето, но и парното е с пари.
18
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До от 4 пакЗначи си балгодарен че са ти доставили нормална услуга за която най вероятнио си плащаш редовно. Не го разбирам... направо благодарствена плоча да им поставиме, инкасаторите с цветя да ги срещаме при положение че действително имаше райони без два месеца топла вода. 21 век столица и т.н.
17
0
 
17
 
! Отговори
88 преди 6 години
Защо само ТЕЦ София е готов? А другите ТЕЦ-ове? София изток, Овча Купел, Земляне, Люлин, те кога ще са готови? Или искахте да кажете Топлофикация София? Айде малко по-професионално!
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камелче, прави разлика между ТЕЦ-София и ТОПЛОФИКАЦИЯ-София.ТОПЛОФИКАЦИЯ-София обединява всички ТЕЦ-ове в София.А ТЕЦ-София е един от 12-те ТЕЦ-а в София.
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продавам Москвич 412, 78-*** година! 56 000 реални километри! 700 лева!
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уточнете си заглавието - ТЕЦ-София осигурява топлопадавенето само на Надежда, Толстой и част от Люлин.Освен него има още десетина ТЕЦ-ове в София, които покриват останалата част от града.
13
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закривай!
12
1
 
20
 
! Отговори
от 4 пак преди 6 години
Ама това може да се провери лесно - целият Горен Лозенец - от бул.Джеймс Баучер и между бул.Черни връх и бул.Никола Вапцаров имахме топла вода цяло лято.Преди две години ни сменяваха тръбите, навсяъкде беше разкопано, но явно е имало защо.
11
12
 
14
 
! Отговори
топлоизолиран къмТЕЦ преди 6 години
наточили са балтията и чакат на гюме
10
16
 
6
 
! Отговори
Четворката преди 6 години
До АнонименЯвно не сте от София, щом не са ви спирали водата. Но явно пътувате на работа до Топлофикация София. На дружеството не прави чест, че използва платени коментатори.
9
3
 
18
 
! Отговори
от 4 преди 6 години
Ами написала съм истината - живея в Лозенец, на бул.Джеймс Баучер 50.
8
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам един розов щранг за Топлофикация!
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вальо Топлото вече е изгнил в затвора, така че не е актуален.
6
12
 
18
 
! Отговори
Кольо преди 6 години
До АнонименТи луд ли си бе. Имаше квартали по два месеца хората се къпаха с чайници
5
13
 
11
 
! Отговори
здравейте балъци преди 6 години
Валю Топлото поздравява софианци с новия отоплителен сезон! Вие плащайте, жакузито е за мен!
4
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да използвам случая за да изкажа благодарност на Топлофикация-София, че тази година за първи път от много години имахме топла вода през цялата година.