"Шипченски проход": Проход през локви, дупки и обещания за милиони

За некачественото изпълнение сигнализираха отново от "Спаси София"
Обновена: 29 сеп 2017 18:04 | 29 сеп 2017 18:00,
36

Снимка: racata

За некачественото изпълнение на ремонтните дейности по бул. "Шипченски проход" и бул."Асен Йорданов" сигнализираха отново от гражданската инициатива "Спаси София".

"Проверих отново бул. "Шипченски проход" и бул. "Асен Йорданов". Там работи фирмата "Пътища и съоръжения", на която ще бъдат наложени санкции заради некачествено положен асфалт", припомнят те думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова, отбелязвайки, че това е най-скъпата от всички подадени оферти - близо 8 млн лева.

Още по темата

"Въпреки това строго изказване, изпълнено с кметска категоричност, нито изпълнителят, нито надзорът, а май и самата администрация не са се трогнали особено много и продължават постарому. Освен че забавянето вече го броим в месеци, двата булеварда изглеждат безобразно - пукнатините и локвите са навсякъде, а традиционната за всеки софийски ремонт мърлявщина надхвърля и най-песимистичните ни очаквания", възмутени са от "Спаси София".

Те отбелязват още, че всичко това се случва на фона на многобройните подадени сигнали и проверки, както от тяхна страна, така и от редица други медии, дори от зам.-кмета Крусев.

"Всичко това показва, че дори кметът и подопечните ѝ да смъмрят фирмите-изпълнители в национален ефир, положението си остава "Кучетата лаят, керванът си върви". Когато след многократно (само)сезиране на общината пак не констатираме напредък или подобрение, ни се налага да признаем, че тя не може или не иска да упражни какъвто и да е контрол на начина, по който се харчат нашите пари. Ще го признаят ли и от "Московска 33" и ще се опитат ли да намерят решение?", питат се от организацията.

"Шипченски проход" е един от булевардите, който беше реконструиран след направения му ремонт. Изпълнителят беше глобен със 130 хил. лв. при изплатени за работата му половин милион", каза г-жа Фандъкова преди дни и категорично заяви, че връщат фирмата за преработване на участъците и ще настоява "фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението и там, както бяхме поели ангажимент".

Тя също така увери, че контролът, който се осъществява е ежедневен. Питаме - къде са резултатите?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно фирмата толкова си може. Видях как асфалтираха участъка от ул. "Асен Йорданов" - беше отчайващо неравен. После явно ги накараха да махнат асфалта и да асфалтират наново - направиха го и... пак същото. На такива фирми трябва да им се прекрати поръчката и не да ги глобят, а изобщо да не им платят, защото не са си свършили работата.
11
2
 
12
 
! Отговори
Бойко е предател преди 6 години
Това са наши пари на данъкоплатците. ВЪРНЕТЕ ГИ МОШЕНИЦИ. Писна ми от вас. Айде да идва Слави да видим той какво ще направи. Тия сегашните са като предишните, като по-предишните.......... ИСКАМ ДА СИ ХОДИТЕ ВСИЧКИ.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такова управление сте си избрали, ще търпите. На другите избори - малко повече разум.
9
1
 
2
 
! Отговори
noone преди 6 години
Срам ме е че съм Българин.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безсрамната самоковска учителка по съветска пропаганда превърна града ни в ***. ДОКОГА?!!! ДА СИ ВЪРВИ В РИЛСКИТЕ СЕЛА И ТАМ ДА БЕЗЧИНСТВА!!!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после да ни обясняат, че изпълнителите не били НАШИ ХОРА!!!НИЩО няма да оправят!НИКОЙ няма да е глобен!НИЩО в избора на изпълнители няма да се промени!Защото са си платили да НЕ работят качествено! И са толерирани!!! Сетете се от кого!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От общината трябва да прекратят всички договори с въпросната фирма.То разбирам да си предпочиташ твоите хора, което не е правилно, но поне да вършеха работа, а те и работа не вършат. Начи просто се дават пари... на "правилните" некадърници.
5
2
 
7
 
! Отговори
КРАЖБИТЕ НЕ СПИРАТ преди 6 години
От 1 октомври платеното паркиране в София ще е с ново работно време. От понеделник зоните ще бъдат активни от 8.30 до 19.30 часа. Промяна има и при продължителността на синята зона в събота вместо до 14.00 часа, тя вече ще работи до 18.00 часа. От 1-и октомври влиза в сила решението на Столичния общински съвет да се въведе зелена зона в районите Средец и Лозенец.
4
1
 
0
 
! Отговори
mrete v shits преди 6 години
na koi mu puka why cares?
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирмите са си ПЛАТИЛИ на Тиквата и Картофка така че може да сезирате и Господще е все тая.Толкова ли сте глупави и не го разбирате????Само народен Съд и бесилки пред парламента ще оправят нещата.Всичко останало е ПАРЛАМА.П.П. Сега разбирате ли ЗАЩО е имало комунисти и народен съд преъ 1945???И тогава на хората им е било писнало от Хайдуци като Бойко и Картофка.
2
0
 
4
 
! Отговори
БИ БИ преди 6 години
БАСИ ХОРАТА БРАТ КО ОЧАКВАТЕ НЪЛ И ЗА НАС ТРЯБВА ДА ИМА , АКО ИСКАТЕ ХУБАВО ТРЯБВА ДА СИ ИЗБЕРЕТЕ ЧЕСТНИ ПОЛИТИЦИ
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трамваите ще плават :D Добро езеро са направили