Сметките ни за топла вода – напомпани!?

Домоуправители крият от съседите общите изравнителни фактури
3 окт 2017 09:43, Петя Славова
22
Сметките ни за топла вода – напомпани!?
Снимка: архив, Булфото

Столичната "Топлофикация" надува сметката за подгряване на кубик топла поне с една трета, пише "Монитор“.

Според експерта във Федерацията на потребителите Константин Павлов служебно начисляваните кубици излизат по 200 киловатчаса на единица обем, а от физиката е ясно, че 65 кВтч стигат един кубик да се подгрее до 70 градуса.

"Във фактурите масово е записано, че подгряването на единица обем вода надвишава 80 кВтч/куб. м. Това означава, че водата би трябвало при толкова изразходвана енергия да ври, а със сигурност от чешмите на абонатите не излиза вряща вода", обяснява той.

Според изданието, домоуправители крият от съседите общите изравнителни фактури, а всеки десети топломер в София е за смяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Домоуправителите криели общите фактури??? Че защо му е на домоуправителя да крие, нали и него го цакат по същия начин. Домоуправител съм от три години и нито крия фактури, нито би имало полза от това. За топлофикация съм просто поредната жертва, няма никакво значение дали съм домоуправител или не. Който е писал статията да си вземе бележка.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОПЛИННИТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛИ СА ВСЕ НА ГЕРБАРСКИ ФИРМИ КРЕАТУРИ.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До свободен българинАми къпеш се вече по-рядко, затова по-малко вода си изразходвал.
19
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЛКО ИМ Е НА СТОЛИЧАНИ. ДА ГИ НАДУЯТ С ДВЕ ТРЕТИ.ТЕ СА БОГАТИ, ЩЕ ПЛАЩАТ, БЪЛХА ГИ УХАПАЛА.
18
0
 
3
 
! Отговори
Браво преди 6 години
До ТоплофикацияТоплинните счетоводители и топлофикация са едни и същи измамници
17
2
 
2
 
! Отговори
Да бе преди 6 години
Какъв бойлер, какви пет лева. Като сте почнали, карайте докрай - тенджери с вода, на печка с дърва - щото е по-евтино!!!Няма да се върна на бойлер, ако ще и десеторно да ми напомпват сметките за топла вода.
16
0
 
1
 
! Отговори
Свободен българин преди 6 години
До Топлофикация -"Ето вижте колко е взела топлофикация за подгряването на 1 куб.м. топла вода. Това са данни от фактурите ми от 2015 и 2016 съответно 107 кВтч/куб.м. и 99 кВтч/куб.м." - Колега, не си разбрал - говорим за цената на подгряване на водата, а не количеството топла вода по водомер. Там ни цакат по друг начин - надписват ни загубите си.
15
1
 
2
 
! Отговори
Топлофикация преди 6 години
До Грабежа е огроменПак да поясним на Огромния грабеж - не топлофикация начислява кубиците, а топлинния счетоводител и това се прави съгласно законови разпоредби. да попитаме - защо тези хора нямат водомери? Ами защото години наред плащаха за топла вода "на човек"-пише, че живее един човек, а всъщност е голямо 5-6 членно семейство. Кой я плаща тази консумация? хайде да помислите малко?!Дружеството е проверявано десетки пъти от почти всички оторизирани за това органи и нарушения НЯМА!
14
2
 
3
 
! Отговори
Топлофикация преди 6 години
Наистина ли няма грамотни журналисти в сайта?! Не топлофикация начислява сметки за топла вода, а топлинните счетоводители определят на всеки имот колко кубика ще се начисляват. Ако нямаш водомер за топла/студена вода в нормативните документи са предвидени наказателни количества топла вода, за да се заставят, буквално, хората да си монтират работещи водомери. Не виждам къде тук е топлофикация, след като и топлинните счетоводители, и дружеството просто спазват законовите изисквания. Хайде без лъжи
13
0
 
1
 
! Отговори
?!?! преди 6 години
Защо два-три три дни преди отчитането на водомерите за студена и топла вода водата спира?! Всеки месец е така! Някой може ли да обясни? Спира за няколко часа.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойлер със серпентина и панел на южната тераса, малка помпа за циркулация и диференциален термостат за лятото. За есента, ако е топла с малко подгряване на ток. Зимата на топлофикация.
11
1
 
3
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Решението е елементарно - слагаш си бойлер. Като дойдат да отчитат твоя водомер показва 0 и не плащаш за топла вода. След това си пресмяташ дали бойлерът ти е по-изгоден. Ако не е - пускаш си пак водата.
10
1
 
13
 
! Отговори
Грабежа е огромен преди 6 години
Ето вижте колко е взела топлофикация за подгряването на 1 куб.м. топла вода. Това са данни от фактурите ми от 2015 и 2016 съответно 107 кВтч/куб.м. и 99 кВтч/куб.м. Да това се нарича грабеж.
9
0
 
5
 
! Отговори
до Стефанов преди 6 години
Над 3 мил. българи искат премахването на политическите партии и субдидии с непризнатия референдум. И щом веднъж сме го направили през 34-а, значи можем пак да го направим, обаче това зависи и от лошия матриял.
8
1
 
3
 
! Отговори
минувач преди 6 години
Специално за "топлата вода" е много лесно.Неръждаем бойлер за предпочитане немски с електронно управление,който след един сезон се изплаща.Има само малко главоболие при затварянето на топлия щранги пломбирането му от "Софийска вода"След това топлинния счетоводител го снема от отчет и пестиш парички.
7
0
 
7
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До Реалист - Абсолютно си прав! Няма коментар. Въпросът е какво да направим, за да има някаква промяна. Не можем да премахнем политическите партии (като през 1934 г.), а те са основните носители на корупционните схеми. Протестен изборен вот или анархизъм нищо не правят. Правоохранителните органи "работят" в синхрон с управляващите. Липса на гражданско общество. Повсеместно нагаждачество в СМИ и "размиване" на горещите проблеми с манипулирани такива.
6
1
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Ха ха ха ! А ... ДобрИИИ ЮтрООО ... Сега ли открихте ..... "топлата вода" , а ?!?! ... Обаче ще е добре да ми кажете - НЕЩО В АБСУРДИСТАН - от което да ... НЕ СЕ КРАДЕ ?!?! Кажете ми ... моля Ви ! ... НЕЩО. НЕЩИЧКО В БЪЛГАРИЯ ОТ КОЕТО... НЕ СЕ КРАДЕ ?!?! ... Банки ?!?! Мобилни оператори ?!?! Ток ?!?! Вода ?!?! Парно ?!?! Данъци ?!?! Евро проекти ?!?! Болници ?!?! Здраве ?!?! Такси за учебни заведения ?!?! ........
5
11
 
15
 
! Отговори
Тошово време преди 6 години
Естествено, че са напомпани! Мръсните демократи само ни обират. По Тошово време водата ми беше стотинки! Демократите ни съсипаха държавата!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за топла вода да бяха! Четири месеца от 15-ти юни до 15-октомври в къщи няма никой, а сметките за вода и ток са двойни.
3
1
 
14
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
В момента в който задължиха всеки вход да им домоуправител и проправиха пъта на фирмите за домоуправители беше ясно че тези ще се чудят как да краднат.