До месец: "Маймунарника" аут от Борисовата градина!

Автокъща и "Веселото село" също ще освободят заеманите площи
17 окт 2017 07:52, Александър Попов
73
До месец: "Маймунарника" аут от Борисовата градина!
"Маймунарника" е любима дестинация на много меломани в столицата. Снимка: Булфото

Собствениците на едно от емблематичните места за софийските меломани - "Маймунарника", ще трябва да освободят общинските площи, които заемат в Борисовата градина. До началото на ноември същото трябва да сторят от автокъща "Капитолия" и заведението "Веселото село", съобщава "24 часа".

Договорите за наем на общинските терени със "Софийски имоти" са изтекли отдавна, а миналият месец кметът Йорданка Фандъкова възложи на общинското дружество да направи одит на договорите за наем на обекти в парка и да предприеме стъпки за прекратяване на тези, които са изтекли или с наематели, които системно не спазват ангажиментите си по тях.

"Изпратили сме писма до наемателите на трите обекта в края на септември. С тях даваме едномесечно предизвестие за освобождаване на общинските имоти. След като то изтече, наемателите имат 7 дни да освободят доброволно имотите", обясниха от "Софийски имоти" ЕАД.

Премахването на трите обекта е предвидено и в проекта за устройствен план на Борисовата градина, който обаче все още не е приет от Столичният общински съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДругарю партизанин не давай акъл , а взимай коктейла и го хвърляй. Така на две ракии и под полата на жена си всеки може да е юнак.
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мястото на тая автокъща навремето имаше много хубава градинка с детски забавления. Беше любимо място на майките с малко по-големи деца. После стана кръчма и накрая мутрите я заграбиха, разрушиха атракционите и паркираха там коли за милиони.
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РашкоИ защо трябва да знам името на някакво дружество? Нито ме интересува чалгата там, нито какво е името на дружеството преди това. Ти как го каза, все едно става въпрос за молитвен дом. Аман от превзети псевдо-градски тарикати
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако една нощ се хвърлят няколко коктейла *** във въпросната автокъща ще се махнат и още как!
25
5
 
7
 
! Отговори
Toni преди 6 години
До АнонименИ аз съм дърт металист и съм на същото мнение, мега дупка с кофти музика.
24
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм рокаджия, но Маймунарника си е ***. Добре е да има място за концерти в парка, но може да се направи много по-хубаво. Кръчмата и автокъщата няма какво да се коментират. За съжаление не вярвам, че ще ги махнат.
23
3
 
8
 
! Отговори
дидо преди 6 години
До mdaaКакъв ти е проблема бе човек не те разбирам наистина, всеки си има мнение, да не би да работиш там или си някой от "музикантите" свирещи там? Рокаджия съм да, слушам предимно рок и блус, не е нужно да слушаш тая пумия която бълват БГ "рок музикантите" за да се имаш за рокаджия. Явно си станал накриво тая сутрин честно.
22
1
 
9
 
! Отговори
mdaa преди 6 години
До дидоНяколко пъти отидох на "концерти" - това са твои думи!Пробвай да отидеш на група, която ти харесва, ако има такава, и , ако пак си недоволен, просто не ходи. Страшен рокаджия си, да знаеш.
21
1
 
43
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
Важното е, че в сградата на най-старата инженерна организация у нас БИАД (Българско инженерно - архитекрутно дружество) се помещава най-бясната чалготека. Стигнали сме до там, че хората дори незнаят какво означава БИАД - и си мислят, че името идва от фамилията на слави БИнев. С чалга управници, само чалгата ще тържествува. А Маймунарника си е супер и организират страхотни събития, на чалгарите обаче това явно не им харесва - друго си е да ти пее Сашка, а Никлозета да върти гюбеци!
20
19
 
9
 
! Отговори
дидо преди 6 години
До mdaaНе спирам да ходя? Отидох два пъти на "музикално мероприятие" по собствено желание и от любопитство и няколко пъти с приятели заради които отидох. Мястото е гадно, неугледно и събира доста неприятни образи и никакви "музиканти".
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да премахнат, само лъжат хората. Това си го спомнете на следващите местни избори.
18
0
 
25
 
! Отговори
Д преди 6 години
Те току що направиха грандиозен ремонт на Капитолия, много ми е интересно как ще я махнат оттам до 1 месец...
17
2
 
15
 
! Отговори
mdaa преди 6 години
До дидоАз веднъж гледах много слага постановка в Народния театър. Трябва ли да кажа, че е най противния театър в София и трябва да бъде затворен? Слаб 2 за логика.За искреност също. Хем не ти харесва , хем не спираш да ходиш на бг *** концерти. Какво ти е виновен Маймунарника , че си мазохист. И аз не харесвам подобна музика и познай - не ходя!
16
2
 
14
 
! Отговори
Доктор преди 6 години
Докато нискочелите ***.ци се ширят из Софията няма да има просперитет! Ще си остане столица на мафията. Идва времето на българската Каталуния.
15
38
 
18
 
! Отговори
дидо преди 6 години
Маймунарника е най-противното място в София с най-противната българска *** метъл музика ако изобщо съществува такава. Няколко пъти отидох на "концерти" тъй като съм си рокаджия, е нямаше такава гадост, някакви *** създават отвратителни звуци, пияни на мотика...
14
0
 
9
 
! Отговори
Кмет - учителка преди 6 години
Пък правописни грешки на медалите ?
13
0
 
16
 
! Отговори
Nikj преди 6 години
А автокъщата ще извърчи ли ?
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам да ги махнат. Мутрите са се окопали здраво.
11
1
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 6 години
До Най-накраявие "примерните граждани" отдалеч си личите. Слагайте още етикети.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще ни излъжат и нищо няма да се пипне.