Фандъкова се зарече: Без компромиси за чистенето на снега!

Техниката по улиците - с еврофлаг заради председателството
18
Фандъкова се зарече: Без компромиси за чистенето на снега!
Снимка: БТА

20 млн. лева са предвидени за снегопочистване на столицата през този зимен сезон - 15 млн. лева за градската част и 5 млн. лева за общинските пътища. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на готовността за снегопочистване.

Тя уточни, че от понеделник са започнали проверките от Столичния инспекторат на готовността на снегопочистващите фирми за зимния сезон и вече са проверени няколко.

По думите й проверките до този момент показват налична техника, която отговаря на всички договори и изисквания, като има налични и предостатъчно соли, предаде "Фокус".

"Оттук нататък остава организацията на работата. Контролът е изключително сериозен, всички камиони са снабдени с датчици, имаме изградена GPS система и наблюдаваме в реално време камионите – не само движението им, но и това дали греблото е спуснато и работи. Имаме 68 местостоянки на територията на цялата Столична община. Фирмите имат ангажимента да преценяват кога трябва да започнат работа, разбира се, съгласувано със Столичния инспекторат“, каза още тя и обясни, че санкциите за неизпълнение на договорите са изключително сериозни.

При над 5% неизпълнение на дадена зона не се признава работата и не се заплаща нищо от вече почистеното. Освен това сутрин до 7.30 часа спирките трябва да са почистени и ако една не е, санкцията е 2 хил. лв.

"Фирмите знаят това, така че се надявам да са си направили сметката и да успеем да се справим. Колегите от инспектората са на линия да контролират и да са безкомпромисни, ако някой не си върши работата", каза Фандъкова.

По данни на Столичната община през зимния сезон 2016-2017 г. фирмите изпълнители са санкционирани с 2 571 000 лв. за некачествено почистване на територията на столицата.

237 е предвиденият минимален брой на снегорините за всичките зони. За всеки един район ще има и малък роторен снегорин за почистване на тротоарите.

Тази година заради Българското председателство на Съвета на ЕС снегопочистващата техника ще се отличава не само с българския флаг, но и с европейския.
 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
анонименннн преди 1 година
Едва ли кака Фани е мислила някога ,че ще се пенсионира
като милионерка ,опустошила духовната си реализация.
Прекалено болняво управление.Тогава , защо сваляме
шапка на дамите?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ще ловите снежинките във въздуха?
10
0
 
5
 
! Отговори
Снежанка преди 1 година
От всичко написано вярвам само на това "Колегите от инспектората са на линия да контролират и да са безкомпромисни, ако някой не си върши работата". В превод - ще дебнем какво става пред жилищните сгради, щото сме прехвърлили отговорността на матреала да ни чисти общинските тротоари, въпреки че го доим и с данъци. Що да не го друсаме и с глоби....
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снегът е единственото спасение да не се скива колко ептен е затън ала София в б ок лук, преливаща мръсотия, фасове и смрад от кюнците за б оклук по спирките. И само снегът може да оправи ръбестите - да се пребие човек- тротоари. Добре дошъл, сняг, и не мърдай до края на мандата ми.
8
0
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
Не става ясно, в схемата със снегопочистването и еврофлаговете, учителката по руски от Самоков шуранайка ли е, или баджаначка?
7
0
 
3
 
! Отговори
... преди 1 година
От тази тема са изтрити поне два пъти повече коментари от колкото виждате. Защо ли? Днес БГ са "независима" медия УАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАА
6
1
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
Много се кефя, че нашето (то не е нашето, а на ГЕРБ) председателство ще е през зимата! Да видят чужденците за какво говорим и къде им отиват парите. Всичко е бедствие - като почнеш от организацията на държавното, столично летище, НДК-то, пътищата, кетъринга та до снегопочистването. Голям майтап ще падне!
5
0
 
8
 
! Отговори
Снежен човек преди 1 година
Браво Даскалице,накарай ги да си монтират на снегорините по-мощни фарове да топят снега.
4
0
 
5
 
! Отговори
Снегурачка преди 1 година
Изненада!!!?!?!! Сняг няма да има. Обаче Крадливата учителка по руски език, вече е осчетоводила цял сезон. Парите са прибрани, а с прокурора ще пият по кафе в Дубай или Коломбо, или Патая, или Бали, Или в гробищата и за двамата......@№$%€§*()–+
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая винаги е толкова смешна като вземе да се прави на кметица.
Все едно че не знаем, че е на дистанционно управление и послушница на Суджука от Банкя.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даскалицата винаги обещава, че нещата през зимата ще са под контрол, а се оказва, че всичко е на парче, каквото стане. А колко ще откраднат от парите за чистене, сами тя и Падишаха знаят. Да му мислят софиянци през зимата.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проглушиха ни с тия снегорини. А то било заради еврочиновниците
Дали ще ни разрешат да дишаме докато те са тук?
Защото миналите години снегът се ги изненадваше.