Абсурд с паркиране: Пускаш SMS за зона, а ти слагат скоба!

От ЦГМ твърдят, че е сгрешен номерът
26 окт 2017 12:15,
53

Плащаш за "зелена" зона, а получаваш скоба и глоба в размер на 36 лв. С този абсурд се сблъска жител на столицата преди дни.

В понеделник сутрин Ивайло Александров паркирал колата си в "зелена" зона. Изпратил смс на съответния номер. Отговор обаче не получил. Той решил да опита отново, след което последвали трети и четвърти смс от негова страна. Обратно съобщение така и не дошло.

"В края на работния ден, когато дойдох да потърся колата си, видях, че са ми поставили скоба. Служителите на Центъра за градска мобилност бяха на отсрещния тротоар и се опитах да им обясня случилото се. Те обаче ми казаха, че няма как да ми помогнат и единственото, което мога да направя е да платя голобата, в размер на 36 лева и да пусна жалба", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

От Центъра за градска мобилност обясниха, че са действали по процедура.

След като са пуснали запитване до мобилния оператор е станало ясно, че смс-ите са били изпратени на грешен номер, на който автоматично бил добавен код +359.

От телефона на Ивайло обаче ясно личи, че той е изпратил съобщенията коректно до краткия номер.

От началото на месец октомври "зелената" зона за паркиране в София беше разширена. На табелите, упоменаващи началото на платената зона и часовия диапазон на тяхното действие обаче е изписан само краткият номер, на който гражданите да платят съответната такса.

Ивайло Александров сподели още, че това не е първият път, в който му се случва подобен абсурд.

Центърът за градска мобилност все още прави проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Объркал съм зоните и съм платил зелена вместо синя и на 10та минута имах скоба. Левчето, което бях платил не важеше и за 10 минути. Иначе има комбинирани талони за зоните, който са 30 мин синя или 1 час зелена. Абсурдно е да няма вариант при плащане на паркинг със смс да не ти важи и 10 минути.
49
2
 
10
 
! Отговори
Niki13 преди 6 години
аз получих потвърждение и после смс че са ми сложили скобат.е. имам потвърждение за сключен договор и после скобано от крадливата кметица няма спасение
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години отивам да ми вадят мъдрец, тежка операция, паркирам си колата, пускам SMS-a, излизам, едва стоя, замаян от упойката и гледам на колата скоба и се обаждам и ми казват станала е грешка, чакайте служители да ви махнат скобата. Чакам половин час, а вече почва адски да ме боли, като през това време трябваше да си приготвя лед. Дойдоха някакви, махнаха скобата, няма извинявай, няма нищо, после едва се прибрах до у нас.
47
3
 
20
 
! Отговори
Арх.Михаил преди 6 години
Винаги съм пожелавал на служителитена ЦГМ да купят свещи за децата си с тези "честно" изкарани пари.
46
1
 
9
 
! Отговори
Минко преди 6 години
До АнонименКак да не е проблем!Нали си добросъвестен платец!?И Градска мобилност са ти взели парите?Ако не признават,значи са крадци!
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуска в 9 сутринта, а в края на работния ден е със скоба. Нормално освен ако работния му ден не е един час.
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: МинкоНеведнъж съм пращал sms-и за паркиране. От ЦГМ изрично предупреждават, че номерът трябва да бъде изписан с латински букви, които да отговарят визуално на регистрационната табела. Това е защото откакто сме в ЕС не се приемат номера на кирилица.Но не това е проблемът. Откакто удължиха времето на зоните и ги разшириха, цялата система се омаза! Опитвах се да пусна sms за синя зона и получих отговор, че имало само 5 минути до края и не можело. А имаше още 1 час - по новите правила!
43
2
 
13
 
! Отговори
Минко преди 6 години
Какво значи да сгрешиш номера на колата си?Даже празен SMS да пратиш на правилния номер,след като телефонът е твой и колата е твоя /може да се докаже/, поставената евентуално скоба трябва да се махне безплатно.А те слагат скобата и вземат парите,даже да си написал буквите от номера на кирилица или си ги пропуснал...Обирджийска държава. Така е в Сф, Пловдив,предполагам и в други градове...
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От Центъра за градска мобилност обясниха, че са действали по процедура."А това е така, защото в Центъра за градска мобилност работят бармани, сервиторки, чистачки, миячки... защото "бизнесът" в България има нужда от такива.Тоест няма нужда от софтуерни инженери, програмисти, специалисти, абе изобщо нямаме нужда от вишисти!Нали така беше?И аз наскоро трябваше да се паркирам в Зелена Зона и sms-ът не ми беше приет.Добре че се усетих и не паркирах.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Операторът ще го таксува 4 пъти, а от ЦГМ се правят на ощипани моми ...
40
18
 
6
 
! Отговори
boby преди 6 години
Аз пък как всеки ден пускам СМС-и и досега не съм имал проблем. Тоз младеж да се научи как да си борави с телефона и няма да има грижи. Аман от еФтини новинки като тази.
39
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая човека си е виновен и няма какво да протестира. Да се научи да работи с телефона си. Защо въобще се раздухват такива случаи, вместо да се постави въпроса защо се разширява платената зона?
38
6
 
11
 
! Отговори
Потърпевш.... преди 6 години
То си стана масова практика. Пращаш смс, коректен си, точен си и пак скоби и нерви и разправии.
37
1
 
9
 
! Отговори
До Край преди 6 години
Хайде спри с манипулациите! В България колите на 1000 човека от населението са под средното за ЕС. България - 510 коли, ЕС - 573 коли. Ти какво искаш, последни да бъдем ли, за да се кефиш?
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смс-а се таксува, когато се достави на "паркинги и гаражи". Винаги можеш да си провериш фактурата. Ако си предплатен, веднага е ясно, дали са ти взели пари.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34А пише ли, че ти таксуват СМС? Човекът е пробвал няколко пъти, та ако сложиш и талон къде отиваме? На 5 лева за час?
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не получиш отговор на смс-а ти, трябва да сложиш талон. Това е. Пише го някъде в общите условия на "паркинги и гаражи".
33
16
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
Това не е проблем. Проблем е това че българите имат повече коли на 1000 души от датчаните, финланците, унгарците, словаците , хърватите. София се задръсти с "коли" от автоморгите на Италия - нито се движим нито въздух дишаме като хората. Да не говорим че тротоарите са непроходими от коли и градинки и площадки също.
32
1
 
14
 
! Отговори
Kamen преди 6 години
Такъв проблем имаше преди време Hangouts - автоматично добавяше +359 към номера, когато се опитваш да пратиш sms на някого. По това време това ми беше default приложението за sms на телефона, но след това си свалих друго и нещата се оправиха. Най-вероятно проблема е подобен.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До francuzoikaКато ти гледам правописа минала си покрай Париж...ама на сън. А иначе и ние сме ходили по света, не само в Париж, и много добре знаем, че и там в центъра паркирането е трудно и колите са паркирали на см една от друга. Ама ти си вярвай, че си единствената излизала от родното си село. И отвори учебника за 1 клас да видиш, че Париж, се пише с голяма буква. А за другите грешки не става и дума.