Протест в "Павлово": Узаконен парцел запуши блок! Какво ще строят?

Кметът на района вижда проблема, но решението е на СОС
Обновена: 13 ное 2017 09:49 | 13 ное 2017 09:00, Петя Славова
30

Протест в кв. "Павлово" заради парцел, който отрязва достъпа на хората до входа им. По думите на живущите в сградата - няма достъп на линейка и пожарна, защото мястото се оказва прекалено близо до блока. Живущите се притесняват, че на мястото на парцела до тях може да бъде построена сграда.

Блокът съществува от 1981 г., а през 1992 г. проблемният парцел е реституиран и когато живущите са започнали да засаждат дръвчета и да озеленяват около блока разбират, че пред сградата им има поземлен имот, информира репортерът на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов.

"Този имот за нас е най-голямото притеснение, защото прекратява напълно достъпа до входа ни. Нашите следващи действия ще са насочени към това да се зададат въпроси към столичните институции - защо и как се стигна до узаконяването на този имот", коментираха потърпевшите.

По думите на кмета на район "Витоша" Теодор Петков наистина има ограничен достъп до блока, но за съжаление това е реституция на парцела още от 1992 г.

"През миналата година в Столичния общински съвет внесохме искане за урегулиране на имтота. Заедно със съветниците решихме, че трябва да се направи ново обявяване на процедурата. Уведомихме гражданите, за да знаят какво се случва", коментира още кметът.

Според него сега случаят е в ръцете на главния архитект на София и той ще вземе решение какво да се случи с парцела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: блокстроежBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
23
 
16
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Ми да бутнат панелката на селяците и те скок подскок та дома на село!
7
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи комунистите дето навремето са откраднали имота на хората не са виновни?Това е то български медии и платени ***.Прав е Чърчил за комунистите, че са просто едни завистници, които искат чуждото.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ще правят разследвания в годините назад.Ето случай да открият корумпираните чиновници от 1992 г. които са решили да направят това.
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не им харесва да се връщат на село, пък на вратата чакат хиляди мигранти от провинцията , търсещи къде да се подслонят и ако може да е по евтино
4
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
потам се докога т.нар. национални телевизии ще занимават цяла България с битовите проблеми на софийските квартали? Толкова ли ги мързи да се размърдат и да видят и нещо друго, ставащо в страната? Много е лесно да се правиш на журналист , като снимаш през прозореца на офиса си, ама за целта си има софийски кабеларки.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията се набива в очите, а управляващите я търсят ли търсят...
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съборете блока на тия протестиращи като не искат постройки не искат нет человек нет проблем.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Фандъкова. Само така. Геноцид до дупка.