Септември 2019-а: Тръгва метрото от "Попа" до "Красно село"

Станциите в "Хаджи Димитър" и "Овча купел" остават за 2020 г.
8 дек 2017 20:15, Елка Василева
29

Третият лъч на метрото, който се изгражда в момента, ще бъде готов до септември 2019 г. Подземната железница ще свърже тогава отсечката от Попа до "Красно село". Станциите в "Хаджи Димитър" и "Овча купел" обаче ще останат за 2020 година, съобщи Bulgaria ON AIR.

Популярното столично кръстовище "Попа", 15 метра под земята – метростанция №9, част от третия лъч на метрото, който е разделен на два етапа, които в момента се изграждат.

Първият етап, в който влиза и метрото под "Попа", е от бул. "Владимир Вазов" през центъра до "Красно село". Вторият е този от "Красно село" през "Овча купел" до жп връзката София-Перник.

Метростанциите ще бъдат общо 12 с 12-километрово трасе. Изграждането на третия лъч на метрото трябва да приключи до есента на 2019 година. Тогава от Перник до центъра на София ще се стига за около 25 минути.

От понеделник до петък обаче "полетът на птичките" е интензивно насочен по източното направление на път Е79 към София.На практика столичното метро няма да стига до Перник, но ще има удобна връзка с града.

Преди това да се случи обаче предстои българското председателство на Съвета на Европейския съюз. А въпросът е ще се качат ли европейските чиновници в столичното метро?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитът да се докара цялото население на България в София не започва с Герб, а още от ... сетете се!
25
3
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 19"Трябва още един мандат на ГЕРБ и нещата ще станат необратими ."Господ преди да ликвидира някого,първо му взема акъла.Неща.стник.
24
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
няма по красиво метро от това в москва и ленинград всяка спирка е различнафенери от ковано желязо мрамор в различни цветове в софия наблягаме наудобството а не на красотата
23
3
 
7
 
! Отговори
Курти преди 6 години
До до 18 гаси тока.Колега, руските мотриси са Влакче на ужасите. Само в София гониш влака. Платено е за 5 вагона, а имаш 4. Разликата е открадната. Ако българските комунисти бяха китайски, досега да им беше изпълнена присъдата. Но те подражават на руските си посестрими и нищо добро не става. Ако фъндъкова я сгащи прокурора, ще вкара в затвора минимум софянски и мутрата борисОфф.. А тя ще се моли да лежи в български затвор.
22
2
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
А, хората имат метро от има-няма сто години, че и повече.. Хубаво е наистина да се направи проучване защо е спряно навремето това пусто метро. Не е изключено подпочвените води да му разкажат играта, ама нали трябва да се усвояват паричките...
21
2
 
12
 
! Отговори
Прах в очите преди 6 години
И още нещо - случващото се в тази държава и в частност в София е пълна герберска прoстoтия - няма да мирясат, докато не докарат цялото население на България в София. Вместо да мислят как да свържат сто хиляден град с претъпканата столица и да стимулират хората да пътуват с часове всеки ден, да работят в посока създаване на поминък във всички големи и не толкова големи градове! Няма комфорт на живот в претъпкан град - това е факт и винаги ще бъде така!
20
2
 
7
 
! Отговори
Прах в очите преди 6 години
До 20 АнонименЗа да напишеш това, трябва никога да не си си показвал носа от клoакатa, в която вегитираш създадена лека-полека за последните десетина години от тачените, от такива като теб герберуги...
19
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще минат години и младите и необременени от политика хора ще благодарят на Борисов и Фандъкова , че София е толкова красив и удобен за живеене град. Трябва още един мандат на ГЕРБ и нещата ще станат необратими .
18
7
 
13
 
! Отговори
до 18 гаси тока. преди 6 години
*** плюе във форумите по руснаците, а ползва все още ток на нормални цени, защото руснаците са му направили АЕЦа, а когато се качи в метрото се вози на руска мотриса, защото всичките са руски.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А хората в Пловдив, Варна, Бургас? Те не заслужават ли метро? С това постоянно строене София ще стане 3 милиона вече... :@ :@ :@
16
0
 
7
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
За съжаление , обаче , пернишките *** ще се увеличат драстично....
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГлавчо, мене московското метро изобщо не ме грее. Интересува ме софийското, защото живея до "Попа".
14
5
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Ех 11 кой е бай Ганьото? Не си ли ти който си написал тази фантасмагория.12 лъча и 190 спирки.И е дълго общо 300км.Какви неграмотни агитатори са си цанили ,,социалистите".*** като теб.Те не знаят че това метро се почва и спира по времето на бай Тошо ,но имало вода,почвата не била подходяща и накрая финансовия фалит на държавата и края на БКП.Чак 1998 почнаха полека лекаа след 2010 по активно.А и може би си на 15години или си от Симитли.
13
4
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
посмали ***, към 5 пъти някъде. То ако питаме тебе Путин сигурно е 1.90
12
1
 
7
 
! Отговори
DI преди 6 години
До АнонименВсъщност им 7 лъча , пинко!
11
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Московското метро има 58 лъча и общо 1132 метростанции.Но Бай *** няма как да разбере и проумее това - отскача му от селската главичка.Той си мисли, че Бойко Борисов е измислил метрото.
10
16
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
А в Москва всеки месец откриват нова станция на метрото.
9
12
 
13
 
! Отговори
БГ преди 6 години
БСП може да управляват само в Москва
8
17
 
9
 
! Отговори
Дракона преди 6 години
Оставка на ГЕРБ. Метрото може да стане за няколко месеца ако БСП управляват не за години.
7
9
 
17
 
! Отговори
въпрос от село преди 6 години
Кой е Попа и защо ще тръгва от него!?