Защо столичани студуват? Заради спукан главен топлопровод!

КЕВР изисква от "Топлификация-София" до 2 дни да даде обяснение
11 дек 2017 13:52,
46
Защо столичани студуват? Заради спукан главен топлопровод!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Спукан главен топлопровод е причината 4 квартала в столицата да останат без парно, обясниха от "Топлификация-София".

Директорът на ТЕЦ "Земляне" заяви за БНТ, че законовият срок, в който трябва да се реши проблемът е 48 часа, но се надява това да се случи до края на деня.

Още по темата

Аварията е обхванала четири големи столични квартала. Това са "Стрелбище", "Белите брези", "Красно село" и "Гоце Делчев".

Екипи в момента работят по отстраняване на проблема. Работниците успяха да намерят мястото и да стигнат до тръбите, които трябва да бъдат ремонтирани.

Около 24 000 абонати са засегнати от аварията, както 7 детски градини и 4 училища.

От Столичната община съобщиха, че в детските градини е осигурено алтернативно отопление, а в училищата учебните занятия са с намалени часове.

Началникът на Регионалното управление по образованието Ваня Кастрева каза, че ако аварията не бъде отстранена в кратки срокове, кметът на София може да обяви ваканция, докато топлоснабдяването бъде възстановено.

Междувременно стана известно, че в писмо до ръководството на "Топлофикация-София" ЕАД председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изисква дружеството да предостави на енергийния регулатор подробна информация за възникналия проблем.

В срок до 2 дни "Топлофикация-София" ЕАД трябва да информира Комисията за:

1. Характера на аварията и дали спирането на топлоподаването попада в обсега на авариите по чл. 39, ал. 1 от Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от "Топлофикация-София" ЕАД на потребители в град София (Общите условия);
2. Периода на спряно топлоподаване – дата, продължителност;
3. Броя на засегнатите клиенти;
4. Начина на уведомяване клиентите, съгласно изискванията на Общите условия, с приложени доказателства за оповестяването;
5. Предприетите мерки от страна на дружеството за отстраняване на аварията;

След получаването на исканата информация от "Топлофикация-София" ЕАД, в съответствие със законовите си правомощия, КЕВР ще прецени необходимостта от предприемане на последващи действия, с цел гарантиране на качеството на предоставяните услуги на клиентите на столичното топлофикационно дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
11
 
! Отговори
Заварчик преди 6 години
Бай *** иска да му е топличко, но ако може без пари.Някой друг да слиза в калните дупки да заварява спуканите тръби, ама ако може без пари така някак си този някой да прави заварките.
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да кажеш добри думи за Топлофикация означава, че или казваш на черното, бяло или си безкритичен човек, който поощрява измамата и липсата на професионализъм. Качеството на услугата е толкова ниско качество, без желание за промяна,че е безсмислено да се коментира.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как 50 човека с по 700 лв заплати да поддържат парното на 2-милионна София.Обаче за това никой не мисли. Всеки иска, а кой да му го даде - не става ясно.
16
4
 
13
 
! Отговори
Пепе преди 6 години
До BG СМЕШКИМного сте ми забавни пишещите как е в чужбина.Другарю, едно време само някои избрани можеха да ходят в чужбина, в момента всеки *** приятели, бил е и знае.Та в нормалната чужбина, Драги ми смехурко, ако не си плащаш режийните отиваш директно да спиш под моста :)Централното топлоснабдяване си остава изключително евтин начин за отопление, не коментираме удобствата!!Моите сметки за тристайно жилище парно+вода са от порядъка на 100-150лв (50-70Евро) - колко по-евтино от това!!
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво обяснение, не е поддържано, не е правен ремонт, дошло му времето и се спукало.По-важното е да налагат такива санкции за нефункционалността на системата и компенсации за абонатите, че редовната поддръжка да е по-изгодна за Топлофикация.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питайте фъндъчката за проблемите с топлофикация,нали дружеството и е подопечно.Ама жената сега се занимава с метро,къде я търсите за топлото,и то за ремонти.Ха,ха,ха,знаем ги нейните ремонти,нали?
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става с безконтролни и алчни монополисти.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За моя апартамент явно парното си е съвсем ок. Максималната ми сметка беше 157 лева, а обикновено е около 110-120 лева. Температурата е около 25-26 градуса.Няма нужда да наливам торба пари за изолация, торба пари за климатици, после да чакам да се "избиват". Предполагам от съседите никой не краде, а сградата е строена що-годе кадърно(в зората на демокрацията). Тъй че не е крив космоса...
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това е само началото на зимата... Представете си какво ни чака в истински студените Януари и Февруари.
10
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ! Само в Русия го има това да се транспортира топла вода на километри. Загубите са огромни и се плащат от потребителите. Руснаците могат да си го позволят защото имат евтин газ-ние не!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко да застудее и се започва. Снощи в Лозенец 2 часа нямаше ток. Имало е аварии и в други квартали. Ето и парното сдаде багажа, точно както го направи и миналата зима. Няма никакъв контрол върху инвестициите на монополистите и нищо не поддържат.
8
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо трябва да ми пука че на *** му е студено, гладно и т.н.?????Каквото сте "гласували" това и получавате.С *** пожарникар ТОЛКОВА!
7
1
 
19
 
! Отговори
Аноинимен преди 6 години
Студуват,за да не губят тренинг и да не се изнежват много.Не може една година да студуват,а другата-не.Трябва да има последователност в стремежа на Топлофикация да ни калява.Така де.А после пак ще си платите високите сметки,пак ще си получите неясните фактури,пак ще ви осъдят за два лева и т.н.Важното е далаверата да продължи за ваша сметка,а ако се опитате да ги осъдите-жална ви майка.Съдът признава само техните права,но не и вашите.
6
11
 
7
 
! Отговори
от морето преди 6 години
Не е само ток. Предварително човек трябва да изолира умно, а не с 3-4см и после да купи качествени климатици -/скъпи са от 1000лв нагоре/. Да си направи сметка а колко време всичко ще се изплати всичко??? Ние вече не сме в София, а в град с друга топлофикация, но след "жертвата" на ок 5000лв сега месечната сметка е ок 100лв-дек2015, 120лв-ян2016, 150-фев2016 и намаляващо после. Ние изолирахме с 10см отвън + всички тавани отвътре с 4см, с две думи трябват пари и акъл и става и без парно..
5
7
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Аз не съм столичанин и затова вероятно не студувам
4
0
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Цялата работа ни е такава! Нищо не се прави като хората, всеки се оправдава с другите и в крайна сметка вечни проблеми, аварии и кражби.. Тия главни топлопроводи ги правиха преди повече от 30 години и от тогава няма никаква поддържка. Чакат нещо да избие и тогава се кърпи, ама това излиза десет пъти пи-скъпо във времето..
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Овчев, има и по-разумни системи за отопление на ток от конвектори.Ако столична община ти плаща да лъжеш хората е друго.Отоплявам се на ток с локално парно.Най-високата ми сметка през зимата е 250-70лв. за 120м2.24градуса.Да го духа Топлофикация.Няма спукани тръби, няма аварийни ремонти, няма профилактики.Топло 24/365!Това е топло
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топлете се на ток...пробвах един месец да се топля на ток с конвектори - 410 лева сметка за ток...Е, пуснах пак радиаторите другия месец, поне към Топлофикация давам по 200 лева...
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората студуват защото са глупави.След 5-10 години всичко ще се СРИНЕ в България с тоя *** Борисов начелоно народа е мнооого *** и ще продължи да избира Тиквоний докато държавата се разпадне или започне УНИЩОЖИТЕЛНА гражданска война.Аз нямам никакво съмнение че Тиквата ще го избират още много години.Просто капацитета на българина днес е на ниво кокошка.А ще става по-зле.