Блок до блока. Строеж вдигна "Красно село" на протест

Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи
22 яну 2018 10:30, Петя Славова
90

Жители на столичния квартал "Красно село" на протест срещу строежа на нов блок в района. Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи.

Строежът е на няколко метра от блока, от който са и протестиращите. Едно от основните притеснения на гражданите е именно близостта. По план на мястото ще бъде построена жилищна сграда, която е с 3 метра по-ниска от блока на протестиращите.

"Собственикът е направил замяна с общината. Те дават 106 квадрата, общината им дава зелена площ 102 квадратни метра", подчертаха протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Според тях това е незаконно, защото единственото действие, което могат да предприемат собствениците на площта е да оградят и да поддържат зелената площ. Не обаче и да строят.

"Преди 9 години закупих тук апартамент с идеята, че ще имам гледка, но се оказва, че пред моите прозорци ще има 7-етажен блок", оплака се друг от протестиращите в ефира на "България сутрин".

Недоволните жители на "Красно село" недоумяват още защо еколозите протестират срещу строеж на лифт, а не и срещу застрояването на зелените площи в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
51
 
! Отговори
Анелия Донева преди 6 години
Мили приятели от Красно село, аз живея в Младост и разбирам напълно защо в този студ сте там, където сте. Знам за какво се борите. И съм наясно какво се опитват да ви отнемат, обяснявайки как е напълно законно. За съжаление, след многобройните протести в Младост, ни се даде да разберем само 1 - права имат инвеститорите, а жителите имаме задължението да търпим.... Борбата в Младост не е приключила.Идеята ви за протест И срещу застрояването заедно с този за Пирин, е добра.
2
14
 
11
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Тук няма пари! Какви зелени Ви гонят. Те и в Бобовдол, и пред Брикел няма да ги видиш. Нито на Мариците. Нито около Лукойл.
1
19
 
21
 
! Отговори
Хайде преди 6 години
сега, успелите да станат столичани не дават на други подобна възможност!