Грипна епидемия и в София! Училищата затварят за седмица!

Учениците няма да учат от 29 януари до 2 февруари
Обновена: 26 яну 2018 13:22 | 26 яну 2018 11:00,
61
Грипна епидемия и в София! Училищата затварят за седмица!
Снимка: архив "Булфото"

И София в грипна епидемия! Тя се въвежда от утре, 27 януари, на територията на столица със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в София. 

Както и в другите градове се ограничават провеждането на профилактичните и планови действия в лечебните заведения, детските и женските консултации, ваксинациите и свижданията в болниците.

С грипната епидемия се въвежда и грипна ваканция в училищата в София.

Регионалната здравна инспекция е предписала на Регионалното управление по образованието София-град да се преустановят учебните занятия от 29 януари, понеделник, до края на учебната седмица - 2 февруари.

От здравното министерство съобщиха и че РЗИ-Хасково е издало предписание за преустановяване на учебната дейност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово от 29.01.2018 г. до 31.01.2018 г., включително.

Преди два дни грипна епидемия и грипна ваканция бе обявена в цялата Софийска област и в Област Бургас.

Вчера директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) Тодор Кантарджиев съобщи, че през първата седмица на годината в страната е имало 40 хиляди болни, втората седмица 100 хиляди, а сега са 139 хиляди.

Той даде пример с ранната грипна ваканция в Пeрник, която е дала ефект и тази седмица спада броят на заболелите.

Експертът обясни, че в момента доминира грип Б, който засяга много децата и дава усложнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички плюещи по К.Иванова - сигурно сте мъже и сега ще накарате жените си да вземат я отпуск я болничен за да останат в къщи с децата, а после ще плюете по тях, че взимат по-ники заплати или че си стоят в къщи. А ако е самотна майка? А самотен баща? Има и такива представете си. Има и такива без баби и дядовци. В това време държавата и разните там агенции и социални структори по никакъв начин не подпомагат семействата с деца само заплатки прибирарат. Принуждават ни да нарушаваме закон.
34
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 6 години
Всеки ден чай от домашно гледани билки с много мед и от време на време един парацетамол. Цял месец се мъчи, но няма да пробие. Дори и цигарите не спрях. Като си гледан като хората и не са те зобили с антибиотици като малък, стават нещата.
33
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение колко е населението на града. Важно е колко ученици се правят на болни със знанието на родителите, които вече са им организирали почивки.
32
2
 
25
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Превантивните мерки на Образователното министерство и Министерството на здравеопазването, както винаги имат навременен ефект! Към настоящият момент всички са болни,болниците са пълни,фармацевтите са доволни.***!!!
31
14
 
8
 
! Отговори
Жик-так преди 6 години
До Катя ИвановаКатенце, гледам, правиш се на много отворена, значи си оправна и добре владееш нещата от живота. Затова е много учудващо, че не си си намерила работа, която да ти носи необходимите пари, а вместо това очакваш държавата да се грижи за теб, за детето ти и на всичкото отгоре, да ти решава личните проблеми.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами в София може би има 2 милион души, не 400-500 хиляди където има 2-3 дена ваканция...
29
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен2 преди 6 години
До анонимен.Ми от София съм,ама не ходя в Банско.Щом се изразяваш така значи си селски ***...:)Иначе за втори лифт,що не,ако ще помогне за развитието на туризма.Само псевдо природо-защитници се вдигат на протести.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре са проучени пандемиите през 1889 - 1890 и 1918 - 1919 г. Първата от тях води началото си от Туркестан. Втората според някои автори започва от Франция след дебаркирането на американските войски през април 1918 г. Пандемията, преминала през 1918 - 1919 г. е наречена испански грип". Това е най-катастрофалната за човечеството до момента преминала пандемия от грип. В този период от грип заболяват около 500 млн. души и умират над 50 млн. Аман от тия американци.
27
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На другите места дават по 2, 3 дни, но за софиянците цели 11. Да може да си ходят нагоре , надолу
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А детските градини.
25
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква грипна епидемия, някой кихнали и 11 дена почивка, за да може софийските мухльовци да ходят по почивки, да напълнят Банско и после да казват, че трябва втори лифт.
24
3
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До Домус АгаДа, Домус ага, събаряме твоят "Биовет", а и искаме да ти попречим, да строиш нов. Нъл знайш, че ние в първият ти "Биовет" не искаме да работим", ти втори концлагер, искаш да ни построиш. Аре, бегай оттука в Делиормана, ако искат там да ти берат гайлето. Марш!
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 19 Аз от 25 години не бях хващал грип. Но оттогава не съм взимал никакви лекарства и антибиотици, на 23 декември за 2 часа ме събори тоя японски вирус дето му казват. вдигнах 39 градуса температура и цялото тяло ме заболя. Свалих температурата с парацетамол- принуден бях въпреки че мразя лекарства и знам , че те отслабват имунната система. Наду ми се лимфен възел на шията ..вечер страшно болеше като се извъртах в леглото.За 10 дни с мед джинджифил и калената ми имунна система го унищожих.
22
9
 
13
 
! Отговори
Домус Ага преди 6 години
До "робите" и Катя - така като ви чета постовете не ми изглеждате ангажирани на работното си място и вместо да тролите по цял ден във форумите и да пишете неуместни коментари, вземете поработете по-качествено и съвестно търтеи такива.
21
2
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
16Ако е за сеене на смърт са постигнали доста лоши резултати.Да инвестираш млрд за да убиеш 1000души си е т.ъпоПо скоро става дума за пари.Що лекарства се купуват.Все още не мога да си обясня как този вирус мутира всяка година
20
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяха удължили зимната маканция със една седмица нямаше да се стигне до грипна епидемия, но фармацевтичните компании трябваше да се нагушат!
19
7
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
В Пловдив, само Ванката Тотев си натиска дирника в хотела, с Мама Роза. Ванка, пускай ваканцията, не бъди първи отличник и натегач. Тъй или иначе с теб или без теб, ще фана баира. Писна ми в скапаният ти Пловдив и твоят Бойко Борисов.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз го изкарах 2 пъти - заразих се на Коледа и досега още имам сополи. Егати щамовете, егати чудото.
17
5
 
17
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До АнонименНе! Сега децата ще седят в офисите на родителите си по цял ден. :(
16
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожо Иванова,а няма ли да поискате учителите да забавляват децата Ви и когато не Ви се прибира вечер вкъщи!